AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-12-2010, 14:33   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Thumbs down Kimse Yok Mu Derneği; İsrail'le Kavga İçin Sebep Yokmuş
Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'na göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok.


Toprakları işgal edilen her ülke insanının direniş seçeneği, meşru haktır. Fakat, Kimse Yok Mu” Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara'ya göre ise Filistinlilerin İsrail'e karşı savaşması için hiçbir sebep yok.

Vatan gazetesine konuşan Özkara "İlk defa 2006'da Batı Şeriya'ya insani yardım götürdüğümüz zaman gördük ki kavgaya, geçimsizliğe neden olabilecek ciddi sorunlar ortada yok. Aynı sınırlar içindeler, aynı topraktan, sudan, güneşten, yağmurdan istifade ediyorlar" diyor ve "Zamanla farklılıklar yaşanmış ama bu zamanda birlikte yaşama kültürünü kurmaları gerekir" tavsiyesinde bulunuyor.

Filistin'in işgal altında olduğunu görmezden gelen Özkara, Türkiye ile işgalci İsrail'i eş kefeye koyarak "Uluslararası görüşmeler olmadan yapılacak çalışmalar; nasıl ki yurtdışından ülkemize hükümetin haberi olmadan bir şeyler yapılmaya çalışılırsa biz de rahatsız oluruz. Onlar da rahatsız olabilir. Bu çerçevede olduğu sürece biz bir engelle karşılaşmadık, bir zorluk çıkartılmadı" diyor.

Uluslararası onlarca insani yardım kuruluşu, ambargo altındaki Gazze'ye yardım götürdükleri için engelle karşılaşırken Özkara, engelle karşılaşmadıklarını söylüyor. Özkara "Gazze'ye gittiğimizde yanımızdaki nakit parayla Gazze'de alınabileni alıyoruz, Mısır'ın Ariş şehrinde bir irtibat ofisi kurduk ve Mısır'dan satın alıp Gazze'ye sokacağımız yardımları koordine ettik. Hem Gazze'ye yardım getirdik, hem alışveriş yaparak ekonomisine can verdik. Gazze'de alışveriş tabii ki yapılıyor" diyor.

Tüm yardım örgütleri Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasında büyük engellerle karşılaşırken Özkara, yardımların kapıların kapanmasına rağmen ulaştırdıklarını söylüyor ve ekliyor: "Ocak 2008'de Gazze'ye gittik. Refah Kapısı iki defa açıldı ve gittik. Kapı kapanacağı zaman talimat gelir ve “sivil toplum kurumları ayrılsın” denince de ayrılırız. Bu bir ülkenin kararıdır ve o ülkenin de bir yardım kuruluşu olarak kararına saygı duymamız gerekir. Gazze'de siyasi görüşlerden uzak, yardımlaşma derneği olan Sulh Derneği ile ortaklaşa çalışıyoruz. Biz oradan ayrılınca onlar proje geliştiriyorlar ve bize anlatıyorlar. Proje onaylanınca, Gazze'deki Sulh Derneği'ne para havalesi yapıyoruz. Onlar da Kimse Yok Mu Derneği adına projeyi hayata geçiriyor. Kapı kapandı diye yardımlarımız kesilmedi. Havaleyi bizim tüm bankalar üzerinden Gazze'deki derneğin kurumsal hesabına resmi olarak gönderebiliyoruz. Bu süreçte İsrail'le hiçbir diplomatik sıkıntı yaşamadık. Her şey İsrail'in onayıyla oluyor. Çünkü uluslararası hukukta ve görünürlükte Gazze, İsrail devletinin içinde bir şehir."

Özkara açıklamasına devam ediyor. İsrail ve bağımsız Mahmud Abbas yönetiminden onay gören yardım örgütleriyle çalıştıklarını kaydeden Özkara, Filistin'de ne Hamas ne de Fetih'le çalıştıklarını söylüyor. Halbuki Özkara, "İsrail ve Filistin yetkililerinin onaylamadığı kuruluşlarla bile çalışmayız" derken Hamas'a yakın yardım örgütleriyle çalışmadıklarını açıklamış oluyor. Çünkü bilindiği üzere İsrail gibi Mahmud Abbas yönetimi nezdinde de Hamas'a yakınlığıyla bilinen yardım örgütlerinin hiçbir meşruiyeti yok.

isra haber

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-12-2010, 14:37   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bunlar akılları gereği Gazze'yi israil kenti olarak kabul etmiş bile.Yardım ulaştırsan ne fayda ulaştırmasan ne fayda ? Onlar adına açıklama yağmışsın,o zaman neden insanlarımız öldürüldü ve şuan bebek mamaları dahi çöpe atılmakta bunun cevabını versin öncelikle.Kimse yok mu ? Evet kimse yok,Gazzeyi israil kenti gören zihniyet yok içimide,onlara teslim bayrağı açmış hiç kimseciklerde olmayacak.Ambargoyu delmek için neler yapmış ? Resmen 'ambargo olsun biz bu şekilde ufak tefek yardım götürelim' demiş.Yuh.

Konu Hüdaverdi tarafından (06-13-2010 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 14:45   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Yuh ! Daha neler ...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 14:49   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Bu kadar feci bir açıklama olamaz, inşaAllah çarpıtma olmuştur, işin içerisin de kartel medyası var çünkü. Bu vakıfın böyle ağır ithamlar kullanacağına ihtimal vermiyorum, eğer ki böyle bir açıklama var ise bu vakıf benim için bitmiştir...
Bu vakıf samanyolu haberindi, artı olarak gülen cemaatine bağlı bir dernek, Gülen'den sonra böyle bir açıklama da yaabilir, hem yayın kuruluşları hemde kendi söylemleriyle artık kendilerini bitirdiler gibime geliyor. Her daim İslam aleminin yanında olması lazım ken bu kime yaranmak çbasıdır....

Konu unnamed tarafından (06-12-2010 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 14:53   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlar akılları gereği Gazze'yi israil kenti oalrak kabul etmiş bile.Yardım ulaştırsan ne fayda ulaştırmasan ne fayda ? Onlar adına açıklama yağmışsın,o zaman neden insanlarımız öldürüldü ve şuan bebek mamaları dahi çöpe atılmakta bunun cevabını versin öncelikle.Kimse yok mu ? Evet kimse yok,Gazzeyi israil kjenti gören zihniyet yok içimide,onlara teslim bayrağüı açmış hiç kimseciklerde olmayacak.Ambargoyu delmek için neler yapmış ? Resmen 'ambargo olsun biz bu şekilde ufak tefek yardım götürelim' demiş.Yuh.
Kardeşim bak sen şimdi çıkacak tartışamalara, öyle bir hale gelecekki bu vakfın söylemlerini haklı gösterme çabası içerisine girecekler...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 14:55   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Yahu Gülene bağlı olsada Gülen'in köpeği anlamına gelmiyor bu elbet,kime bağlı olursa olsun biraz vicdanları gereği hareket etmeleri lazımdı.Şehidlere rahmet bile dilememişler baya şaşırdım.Çarpıtma var mıdır yok mudur bilemem elbet ama isra haber sunduğuna göre araştırmışlardır diye düşünüyorum.Çok vahim bir açıklama.Dilerim çarpıtma olsun.İnsan böyle cinnet geçiriyor demek.

Konu Hüdaverdi tarafından (06-12-2010 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 14:58   #7
Kullanıcı Adı
0000000000
Standart
Hastalıklı maraz dolu yorumlar yapmak size yakışmıyor..

Kimse yokmu derneği kimlere bağlı önce bir araştırr...

Fitne çıkmasın diye bas bas yorumlar yapıyorsun bu konu kapansın diyorsun..Artından çürütülmüş haberlerin sonrasında yenileri için tezgaha geliyorsun..

Duruşundan fikrinden edebinden insan ödün vermeye başlarsa ... Toplum kokmaya başlar ... Her birimiz bunlara dikkat edelim...
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 15:08   #8
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Alıntı:
0000000000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hastalıklı maraz dolu yorumlar yapmak size yakışmıyor..

Kimse yokmu derneği kimlere bağlı önce bir araştırr...

Fitne çıkmasın diye bas bas yorumlar yapıyorsun bu konu kapansın diyorsun..Artından çürütülmüş haberlerin sonrasında yenileri için tezgaha geliyorsun..

Duruşundan fikrinden edebinden insan ödün vermeye başlarsa ... Toplum kokmaya başlar ... Her birimiz bunlara dikkat edelim...
Üslubuna dikkat etki seni adam yerine kayup cevap vereyim...
Vakit Gazetesinde aynı haber yayınlanmış, yorumuma bakarsan araştırdıktan sonra yorumda değiştirme yaptım, konu fitne çıkaracak bir konumu? daha önceleri idare ettim ve çoğu zaman yorum yazmaktan kaçtım, ama bu haberi gördüğümde artık bunların her yorumu hakkettiğine ve her eleştiriye açık olduğuna kanaat getirdim.
Ben bu kadar kuyruk acısının neden olduğunu çok iyi biliyorum...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 15:11   #9
Kullanıcı Adı
0000000000
Standart
Vakit Gazetesinde aynı haber yayınlanmış, yorumuma bakarsan araştırdıktan sonra yorumda değiştirme yaptım, konu fitne çıkaracak bir konumu? daha önceleri idare ettim ve çoğu zaman yorum yazmaktan kaçtım, ama bu haberi gördüğümde artık bunların her yorumu hakkettiğine ve her eleştiriye açık olduğuna kanaat getirdim

Bir dahaki sefere acele etmessin o halde..

Sürekli iyi niyet için mücadele verip arkasından pusuya yatmış nefer gibi konu beklemen onun üstüne cullanmak hoş değil..
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 15:12   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Hastalıklı maraz dolu yorumları yapan dernek yetkilisi kardeşim,müdavimler değil.
Haberde geçen dernek hakkında yorum yapılıra hayırlı olur,ortada bir yanlış varsa düzeltirsin,ortada bir yanlış yoksa ve haber doğru ise konu hakkında yorum yapılırsın.
Sonra çıkıp ''konular,mesajlar neden siliniyor'' demesin hiç kimse.Herkes için geçerli bu.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım