AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-15-2010, 12:34   #1
Kullanıcı Adı
novek
Standart Dünya Kupası'nda işçi direnişi!
Organizasyondan akıl almaz kârlar elde eden FIFA, 2010 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadlarda güvenlik hizmeti sağlayan işçilerin maaşlarını düşürdü. İşçilerin Durban şehrinde başlayan eylemleri Güney Afrika başkenti Cape Town'a da yayıldı.

2010 Dünya Kupası süresince maçların oynanacağı stadlarda güvenlik hizmeti veren işçiler maaşları söz verildiği gibi ödenmediği için eylem yapmaya başladılar.

İlk olarak 13 Haziran'da oynana Almanya-Avustralya maçından sonra eylem yapan işçiler, Güney Afrika polisinin sert müdahalesine maruz kaldı. Durban şehrinde Moses Mabhida maçından sonra eylem yapmak için toplanan işçilere çevik kuvvet polisi müdahale etti. Polisler müdahale sırasında çok sayıda göz yaşartıcı bomba kullandı ve göstericilere plastik mermiler ile ateş etti. Müdahalenin hemen sonrasında yaralı sayısı kesinleşmese de, daha sonra bir kadın işçinin yaralandığı açıklandı. Çevik kuvvet polisleri işçilerin eylem sonrasında bir daha stada yaklaşmaması için barikat kurdukları ve işçilerin barikata saldırma olasılığına karşı ve işçileri stad yakınındaki otoparka yönlendirmek için iki adet ses bombası kurduğu açıklandı. İşçiler barikatı aşmaya çalışmayınca polisler ses bombalarını kullanmadılar.

Durban'da işçilerin yaptığı eylemin bir gün sonrasında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da da güvenlikten sorumlu işçiler eylem yaptılar. Yüzlerce işçinin katıldığı eylem sırasında polis müdahele etmezken, kupanın organizasyon komitesi eylemler yayılabilir açıklaması yaptı.

Organizasyon komitesi yaptığı açıklamada, işçilerle anlaşma sağlanana kadar Durban ve Cape Town'da oynanacak maçlarda Güney Afrika polisinin güvenliği sağlayacağını duyurdu. Yerel organizasyon komitesi başkanı Danny Jordan yaptığı açıklamada işçilerin haklarına saygı duyduklarını ancak maçların oynanmasını engellemeye çalıştıkları takdirde kendilerine müdahale edileceğini söyledi.

Cape Town'da İtalya ve Paraguay arasında oynanacak maç öncesinde stada giren yaklaşık 80 işçi, taraftarlar içeri girmeden önce staddan polis müdahalesi ile çıkarıldı. Polisin müdahalesi sırasında en az bir işçinin yaralandığı bildirildi.

Polis sözcüsü yaptığı açıklamada yapılan müdahalenin boyutlarını doğrularken, "Benzeri olayların bir daha yaşanmaması için diyalog kurulmalı" dedi. Sözcü, çarşamba günü İspanya ile İsviçre arasında Durban'da oynanacak maç için ekstra güvenlik önlemleri alınacağını söyledi.

FIFA söz verdiğinin 8'de birini ödüyor
Eylem yapan işçiler yaptıkları açıklamalarda, FIFA'nın kendilerine 1500 rand (yaklaşık 400 TL) ödeyeceğini belirttiğini ancak sadece 190 rand ödediklerini söylediler. Günde yaklaşık 12 saat çalıştıklarını belirten işçiler, maç sonralarında stadlarda işleri bittikten sonra evlerine yürümek zorunda kaldıklarını, evlerine gitmek için servis hizmeti verilmediğini söylediler.

Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=389934
kaynak

 

novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım