06-23-2010, 13:00 | #1 |
ERGENEKON KOD ADI ?
Ergenekon’un karakutusu Tuncay Güney’e göre, örgütün ismi bir albayın soyadına hürmeten seçilmişti. Araştırmacı Halid Özkul’a göre ise ‘Ergenekon’ ismi, kurucularından Alparslan Türkeş’in kod adıydı.
25 yıl önce, 8 Haziran 1973 günü ‘Bomba Davası’nda yargılanan Kurmay Yarbay Talat Turhan “Savcı yalan söylüyor, Emniyet’te ifade vermedim, kontrgerilla denilen bir yerde ifade verdim” şeklinde dilekçe verdiğinde asla çözülemeyecek bir yumağın ilk ipucunu ortaya çıkardı. Turhan, dört gün sonra Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa, Genelkurmay Başkanlığı’na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ayrı ayrı gönderdiği dilekçelerle ‘Kontrgerilla örgütünün araştırılması için bir parlamento komisyonu kurulmasını’ istedi. Ancak aradan geçen onca yıla, seçime, hükümete ve girişime rağmen böyle bir araştırma asla yapılamadı. Buna karşın 1999 tarihini taşıyan Ergenekon Lobi Belgesi’nin basına 2001 yılında ‘sızması’, Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması ve Danıştay Saldırısı kronolojisini izleyen olaylarla başlayan soruşturmada en çok ‘Ergenekon’ isminin nereden geldiği tartışıldı. Soruşturmada, hemen hemen bütün iddiaların kaynağı olan, 170 sayfalık ifadesiyle soruşturmanın ana eksenini oluşturan, Lobi belgesini bizzat kaleme aldığını anlatan, ancak halen ‘ne tanık, ne de sanık’ olarak hiçbir biçimde dosyada yer almayan Tuncay Güney, Ergenekon’un ismi konusunda da iddialarda bulundu. Güney’e göre bu isim bir albayın soyadıydı. SOYADINI DEĞİŞTİRDİ Bu soyadını taşıyan 82 yaşındaki emekli albay Necabettin Ergenekon, iddiaya sert tepki gösterdi. 60’lı yılların başında ‘Baltacı’ olan soyadını, mahkeme kararıyla ‘Ergenekon’ olarak değiştiren emekli albay “Bu ismi kirletmeye hiç kimsenin hakkı yok” diyerek soruşturmayla arasında ilişki kurulmasına itiraz etti. Emekli albay, “Türkiye’de ABD ve İsrail denetiminde bir olan derin devlet vardır. Kendilerine Ergenekon adını veren örgüt de ancak bu yapının bir uzantısı olabilir” diye konuştu. NOT: KONUYU FAZLA DETAYLI YAZMADIM SADECE KOD ADI ; ALPARSLAN TÜRKEŞ ONU BELİRTMEK İSTEDİM...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-23-2010, 15:07 | #2 |
ERGENEKON KOD ADI...
SİLİVRİ CEZAEVİ YURDUN ADI... kafiyeli oldu...=) |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|