AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 06-24-2010, 16:00   #21
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazen kullandığımız kelimeleri düşünmeden kullanıyoruz...
Sizin bu yazdıklarınızıda ben kürtlere bir hakaret olarak kabul ediyorum...
Ben her zaman şuna karşı çıkmışımdır...
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Her ırkta bulunan insanların iyiside var kötüsüde var...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 17:30   #22
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.
burda çeçen ve rusları örnek göstermeniz yanlış bence.
çünkü çeçenler müslüman ruslar ise ne dinden oldukarını bilmiyorum ama zaza ve kürdler ikiside müslüman onun için kim ile kimleri aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 17:39   #23
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
ak sevda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı

burda çeçen ve rusları örnek göstermeniz yanlış bence.
çünkü çeçenler müslüman ruslar ise ne dinden oldukarını bilmiyorum ama zaza ve kürdler ikiside müslüman onun için kim ile kimleri aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım

Orada farklı olan dinler burada farklı olan ise düşünceler.Sonuçta arada farklılıklar var.Her ne ise konuyu kapatalım çünkü muhalefet olma yarışı var hiç uğraşamam bu genç yaşta da yargısız infaza gitmeyeyim aman diyim uğraşamam hiç.Konu öyle bir çekildi ki Kürtlere hakaret etmişim gibi gösterildi uzaktan yakından alakası yokken.Birileri unuttu galiba ama kısa bir hatırlatma yapayım kürtler ile ilgili konuları açsınlar baksınlar bakayım yorumlarıma ve kürtleri savunanlara aralarında ben var mıyım yok muyum.
Alt 06-24-2010, 18:18   #24
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kardeşim bu yazıyı oku derim zaza'lar kürt değildir.

http://www.facebook.com/Muhammeticte...35300769816594

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.
Benim bildiğim kadarıyla da zaza ayrı kürt ayrı. Fakat bu yazıda ilgimi çeken , hatta beni daha da kızdıran başka sözler oldu. Misal:

Alıntı:
Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.
Sizin beyninizdeki 'kürt insan' nasıldır acaba?
Hani onlara benzemenin kötü bir durum oldugunu söylemişsiniz ya , merak ettim! Nedir sizdeki 'kürt insan' tanımı?

Sonra :

Alıntı:
Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle)
Bunu düşündüğünüze gerçekten inanamıyorum kardeşim!
o verdiğiniz % lik ancak dinini bilip , uygulayan kürtler için söylenmiş bir % lik olur.
% 90 ' ı dininden bihaber ise kürtlerin o zaman siz kürtlere kafir deyin daha iyi !

--

Bu yazıyı yazan için dedik ya , saçmalıyor diye. Yalan yanlış şeyler söyledi diye. Bu sebepten susması gerekir diye ;
İşte aynı şeyi size de söylüyorum. Bilginiz yok ise fikriniz de olmasın lütfen!

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 18:23   #25
Kullanıcı Adı
EZEL
Yaw bundan sonra Türk -Kürt kardeştir lafının yanına Zazalarıda ekliyeceğim
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 18:27   #26
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bildiğim kadarıyla da zaza ayrı kürt ayrı. Fakat bu yazıda ilgimi çeken , hatta beni daha da kızdıran başka sözler oldu. Misal:

Sizin beyninizdeki 'kürt insan' nasıldır acaba?
Hani onlara benzemenin kötü bir durum oldugunu söylemişsiniz ya , merak ettim! Nedir sizdeki 'kürt insan' tanımı?

Sonra :

Bunu düşündüğünüze gerçekten inanamıyorum kardeşim!
o verdiğiniz % lik ancak dinini bilip , uygulayan kürtler için söylenmiş bir % lik olur.
% 90 ' ı dininden bihaber ise kürtlerin o zaman siz kürtlere kafir deyin daha iyi !

--

Bu yazıyı yazan için dedik ya , saçmalıyor diye. Yalan yanlış şeyler söyledi diye. Bu sebepten susması gerekir diye ;
İşte aynı şeyi size de söylüyorum. Bilginiz yok ise fikriniz de olmasın lütfen!

Bu son cevap verişim olacak ve artık bu konuda yazmayacağım.Ben orada kürtlere dinden uzak demedim.Kürtler(%80-90 ı ) dinden uzak olmasına rağmen bdp yi destekliyor dedim(DİNDEN UZAK OLAN KÜRTLER DEĞİL.).Bakın bu forumda kürtler ile ilgili konularda konuşup savunan kişilerden biriyim.

Bu konuyu iyice baştan okuyun dikkat ederseniz burada da savunuyorum.
" http://www.akpartiforum.com/tas-atan...555#post757555 " bu linkte ayrı bir örnek.

Demek istediğim bir milleti ayrı bir milletin alt unsuru görmek insanlara öyle kabul ettirmenin ne denli haksızca olduğu ve demek istediğim zazalar kürtlerin alt bir grubu olsalar dahi günümüzde düşünceleri ve duruşlarından ötürü ayrı tutmak gerekir tutmamak ayrı bir haksızlık olur.

Bu mesajım bu konuda ki son mesajım.Forum böyle giderse anlaşılan bize de yol açılıyor.

Birşey daha ekleyeyim Kürtler neden direnişe geçtiler.Kürtlere Türk diyince Kürtler kabul ediyor mu.O zaman ben neden zazayken bana kürt denilmesini kabul edeyim.

Konu El Emin tarafından (06-24-2010 Saat 18:37 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-24-2010, 18:39   #27
Kullanıcı Adı
ALmi´
Kötü niyetli söylemediniz belki bir şeyleri ama öyle anlaşıldı.
Tamam açıklama yapıldıysa sorun yok kardeşim.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)