AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-16-2010, 22:32   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İşsizlik % 10'a Düşecek
'İşsizlik yüzde 10'a düşecek'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işsizlik oranının daha da düşeceğini ve yaz aylarında yüzde 10'a yakın rakamlar görülebileceğini bildirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işsizlik oranının daha da düşeceğini ve yaz aylarında yüzde 10'a yakın rakamlar görülebileceğini bildirdi. Babacan, NTV'de katıldığı bir programda, gelişmiş ülkelerin çoğunda işsizliğin artmaya devam ettiğini, Türkiye'de ise düşüşe geçtiğini vurguladı. Bakan Babacan, ''İşsizlik bizde yazın düşüyor, kışın yükseliyor. Son açıklanan rakamlar mevsimsel özellikler arındırıldığında yüzde 12,7. Bu, geçen yıla göre yüzde 1,3 düşüşü ifade ediyor. İşsizlik geçen yıl yüzde 14 iken, bu yıl daha düşük olacaktır'' dedi. Türkiye ekonomisinin herkesten önce toparlanmaya başladığını, ekonomideki hızlı toparlanmanın da işsizlik oranındaki düşüşü beraberinde getirdiğini belirten Babacan, Türkiye'de son bir yılda 1 milyon 593 bin kişilik istihdam artışı olduğunu, bunun da Avrupa'daki hiçbir ülkede görülmediğini söyledi.

*İSTİHDAM STRATEJİSİ*

''Türkiye'de bir yandan işsiz, bir yandan da istediği vasıfta eleman bulamayan çok'' diyen Babacan, Türkiye'de bazı mesleklerin geçerliliğini kaybettiğini ifade etti. AB ve ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de genç işsizliğin yüksek olduğunu dile getiren Babacan, ülkede her yıl 500 - 600 bin kişinin yeni iş aramaya başladığını anlattı. Bazı Avrupa ülkelerinde nüfusun artmadığına dikkati çeken Babacan, ''O yüzden o ülkeler yürürken bizim koşmamız gerekiyor. Bir yandan nüfusumuz makul artsın, öbür yandan ekonomimiz büyüyerek o nüfusa istihdam yaratsın istiyoruz'' şeklinde konuştu. İstihdam stratejisine ilişkin çalışmaların geçen yıl Eylül ayında başladığını anımsatan Babacan, söz konusu çalışmaya son şeklinin verilmekte olduğunu bildirdi. Babacan, eğitim ile istihdam arasındaki bağın çok sıkı kurulması gerektiğini, üniversitelerde de bu yönde bir yapılanmaya ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'de katı bir iş gücü piyasası olduğunu, insanların işe zor girip, işten zor çıktığı bir yapının bulunduğunu kaydeden Babacan, ''Sadece işi olanın değil, dışarıdaki milyonların hakkını korumak zorundayız'' dedi. Mesleki eğitimi yaygınlaştıracaklarını da ifade eden Babacan, özel sektör ve özel eğitim kurumlarının da bu işe girmesini istediklerini ve mesleki eğitimi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alacaklarını belirtti.

*ENFLASYON HEDEFİ*

Babacan ''Enflasyon geçen senenin biraz üzerinde seyrediyor. Bunun petrol, hammadde, bazı meyve sebze fiyatları ve etle alakası var. Sadece etten 1,7 puan enflasyonumuz arttı geçtiğimiz ay içinde. Tedbirini aldık, meyve ve sebze, et fiyatları düştü, yine tek haneye indi enflasyon. Bu yılki enflasyon hedefimiz yüzde 6,5. Şu an itibariyle baktığımızda bu sene enflasyonu yüzde 6,5'a yakın bir noktada bitireceğiz'' diye konuştu.

*MEMURU ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ*

Bakan Babacan, enflasyonun memur maaş zammını aşması halinde aradaki farkın maaşlara yansıtılacağını da belirterek, ''Enflasyon ilk 6 ayda yüzde 2,5'in üzerine çıkarsa aradaki farkı memurumuza ödeyeceğiz. İkinci 6 ayda yüzde 2,5'in üstüne çıkarsa aradaki farkı yine ödeyeceğiz'' diye konuştu.

Objektif Haber 16.06.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-24-2010, 13:03   #2
Kullanıcı Adı
novek
kapitalizmde krizden sonra canlanma olması normal
devrevi bir hareket vardır.
Durgunluk, çöküş, canlanma ve refah

daha once kriz oldu. şuan canlanma aşamasındayız. sonra refaha ericez . tahminim 2015 yılına kadar bir kriz daha yaşayacaz. sonra tekrar canlanma .vs vs. vs.
ama siz içinizi rahat tutun hukumetin sayesinde ekonomni canlanıyor.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2010, 19:47   #3
Kullanıcı Adı
Orta Dogu
Turk ekonomisi en az 15 yil yuzde 5-6 buyuse gelismis ulke duzeyine ulasmis oluruz. Fakat benim korktugum gelir adaletsizligi ve sosyal guvenligin cok zayif olmasi. Mutlaka Danimarka, Hollanda gibi ulkelerin sistemleri Turkiye'de uygulanmasi gerekiyor. Asla ABD gibi vahsi kapitalist sisteme sahip olmamaliyiz su an oldugu gibi. ABD ekonomisi o kadar adaletsiz ki ornek olamaz, olmamali.

Konu Orta Dogu tarafından (06-26-2010 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir..
Orta Dogu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2010, 21:44   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kapitalizmde krizden sonra canlanma olması normal
devrevi bir hareket vardır.
Durgunluk, çöküş, canlanma ve refah

daha once kriz oldu. şuan canlanma aşamasındayız. sonra refaha ericez . tahminim 2015 yılına kadar bir kriz daha yaşayacaz. sonra tekrar canlanma .vs vs. vs.
ama siz içinizi rahat tutun hukumetin sayesinde ekonomni canlanıyor.
Hükümetin sayesinde ekonomi canlanıyor sözünüz doğrudur. Rabbime şükürler olsun ki iktidarda AK Parti var. İktidarda AK Parti değil de başka bir siyasi parti olsaydı; Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in daha başka pek çok ülkenin yaşadığı perişanlıkları yaşayabilirdik. 2008 Dünya Ekonomik Krizi sonucunda Yunanistan Ekonomisi battı; İspanya Ekonomisi batışın eşiğinde, Portekiz Ekonomisi de zor durumda.

Alıntı:
Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Turk ekonomisi en az 15 yil yuzde 5-6 buyuse gelismis ulke duzeyine ulasmis oluruz. Fakat benim korktugum gelir adaletsizligi ve sosyal guvenligin cok zayif olmasi. Mutlaka Danimarka, Hollanda gibi ulkelerin sistemlerini Turkiye'de uygulanmasi gerekiyor. Asla ABD gibi vahsi kapitalist sisteme sahip olmamaliyiz su an oldugu gibi. ABD ekonomisi o kadar adaletsiz ki ornek olamaz, olmamali.
AK Parti sosyal politikalara çok önem veren bir siyasi partidir. AK Parti, Türkiye'nin Milli Gelirini ve Kişi Başına Düşen Gelirini çokça arttırdığı gibi gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için de çalışmaktadır. AK Parti iktidarında ülkemiz iyiye gitmektedir; daha da iyi olacak inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-26-2010, 00:16   #5
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hükümetin sayesinde ekonomi canlanıyor sözünüz doğrudur. Rabbime şükürler olsun ki iktidarda AK Parti var. İktidarda AK Parti değil de başka bir siyasi parti olsaydı; Yunanistan'ın, İspanya'nın, Portekiz'in daha başka pek çok ülkenin yaşadığı perişanlıkları yaşayabilirdik. 2008 Dünya Ekonomik Krizi sonucunda Yunanistan Ekonomisi battı; İspanya Ekonomisi batışın eşiğinde, Portekiz Ekonomisi de zor durumda.

AK Parti sosyal politikalara çok önem veren bir siyasi partidir. AK Parti, Türkiye'nin Milli Gelirini ve Kişi Başına Düşen Gelirini çokça arttırdığı gibi gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için de çalışmaktadır. AK Parti iktidarında ülkemiz iyiye gitmektedir; daha da iyi olacak inşaallah.

kişi başı duşen milli gelire dolar hesabı ile bakmış olursanız yanlış yapmış olursunuz.
çünkü dövizi hükümet dunyanın en yuksek reel faizini vererek yani tahvil satarak ülkeye sıcak para olarak getiriyor buda döviz arzını arttırıyor.
fakat bizim vergilerimiz o faizlere gidiyor. bu 1
ikincisi ben kişi başı milligelire bakmam.
kişi başı kaç kg peynir zeytin kaç kg gıda alabiliyorum ona bakarım.
Alt 06-26-2010, 00:32   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:

kişi başı duşen milli gelire dolar hesabı ile bakmış olursanız yanlış yapmış olursunuz.
çünkü dövizi hükümet dunyanın en yuksek reel faizini vererek yani tahvil satarak ülkeye sıcak para olarak getiriyor buda döviz arzını arttırıyor.
fakat bizim vergilerimiz o faizlere gidiyor. bu 1
ikincisi ben kişi başı milligelire bakmam.
kişi başı kaç kg peynir zeytin kaç kg gıda alabiliyorum ona bakarım.
dostum merak ettim cidden senin egitimin ne durumda, ekonomi egitimi aldin mi?

bu arada ben bilmiyorum bana söylermisin beyaz peynirin kilosu ne kadar? yok peynir üzerinden gayri safi milli hasilayi degerlendirecemde
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-26-2010, 00:34   #7
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dostum merak ettim cidden senin egitimin ne durumda, ekonomi egitimi aldin mi?

bu arada ben bilmiyorum bana söylermisin beyaz peynirin kilosu ne kadar? yok peynir üzerinden gayri safi milli hasilayi degerlendirecemde

konu anlaşılsın diye verilmiş bir örnegi demogoji yapmayacaksın dimi?
sen soyle bakalım 600-700 lira maaş alan birisi evli olmayan birisi kendisine bu para yetiyormu ki aile kurmayı bile geçiyorum.

sen 600 lira maaş alan adamlara git anlat milligelir arttı diye. ama soylerken dikkat et.
ters taraflarına gelmesin.

Konu novek tarafından (06-26-2010 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-26-2010, 00:37   #8
Kullanıcı Adı
Secret man
inşallah düşer
Alt 06-26-2010, 00:41   #9
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:

konu anlaşılsın diye verilmiş bir örnegi demogoji yapmayacaksın dimi?
sen soyle bakalım 600-700 lira maaş alan birisi evli olmayan birisi kendisine bu para yetiyormu ki aile kurmayı bile geçiyorum.

sen 600 lira maaş alan adamlara git anlat milligelir arttı diye. ama soylerken dikkat et.
ters taraflarına gelmesin.
bende diyorum ki türkiye gercekleri bellidir sonucta bu hükümet öncesindeki isssizlik, enflosyan, alim gücü bellidir..
söyle bir karsilastirma yaparsak 7 yil öncesine göre cok sey degismistir evet bunlar yeterli degildir dahada olmalidir bu konuda hemfikiriz ama dünyanin global bir krize boyun egdigi bir zamanda, avrupa nin devamli geriye gittigi bir zamanda ülkemizdeki ilerleme gözardi edilemez..
sonucta kimsenin acliktan öldügü yok evet yoksulluk sinirinin altinda yasayan milyonlar var ama bir sekilde herkes bütcesine göre alisveris yapip, yasam standartini belirledigi zaman gecinebiliyor..
sonucta ayni oranda peyniri 1 milyonada alabiliyorsun, 10 milyonada..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-26-2010, 00:44   #10
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende diyorum ki türkiye gercekleri bellidir sonucta bu hükümet öncesindeki isssizlik, enflosyan, alim gücü bellidir..
söyle bir karsilastirma yaparsak 7 yil öncesine göre cok sey degismistir evet bunlar yeterli degildir dahada olmalidir bu konuda hemfikiriz ama dünyanin global bir krize boyun egdigi bir zamanda, avrupa nin devamli geriye gittigi bir zamanda ülkemizdeki ilerleme gözardi edilemez..
sonucta kimsenin acliktan öldügü yok evet yoksulluk sinirinin altinda yasayan milyonlar var ama bir sekilde herkes bütcesine göre alisveris yapip, yasam standartini belirledigi zaman gecinebiliyor..
sonucta ayni oranda peyniri 1 milyonada alabiliyorsun, 10 milyonada..
yoksulluk degil açlık sınırı altında milyonlar var.
mademki türkiye gerçeklerini yoksullugu kabul ediyorsunuz . niye tv lerde insanlara milli gelirimi şu kadar dolar arttı diyorsunuz. bunu reel alış gücü ile açıklayın halka.

suni olarak düşük tutulan döviz kuru ile açıklamayın.

Konu novek tarafından (06-26-2010 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)