06-27-2010, 03:56 | #21 |
Oğlu terörist,diğer oğlu asker,adam 'bıktım bundan ne bu (kurt işareti yapıyor) nede bu (zafer işareti yapıyor) tek yol Hak yolu (şahadet parmağını kaldırıyor) 'diyor yaşlı bir amcamız,şimdi bu amcaya göre oğullarından hangisine 'dindar' damgasını vurursun ? Veya hain damgasını ? Nemalanmak değildir bu,yaptığı işlere söylediği sözlere bakılır ona göre partili olarak muamele yapılır,yanlışı varsa 1 kişiye rağmen oyunu vermezsin bu kadar basit.Herkesi kendi geçmişiyle yargılarsın,başkalarının değil.Örtüşüyorsa yoları ve hata varsa gerekeni zaten fikir olarak dile getirisin.Kürt sorunuyla ilgilenmelerinin bir suç,hata olduğunu görmüyorum,kişi zaten Kürt ve Kürtlerin sıkıntısı anca onlardan olan kişiler dilegetirip çözüm yolları önerebilir daha sağlıklı olarak..Kürtçü tavır içindelerse zaten parti içinde bulunmazlar.Diğer kişiler hakkında bilgim yok.Kişiye bakarım,duvarda asılı dedesinin fotoğrafına değil. Şeyh Saidin elbet hatası vardır,yoktur demiyorum.Torunları onun gibi silahlı mücadele değilde daha sağlıklı yol izliyorlarsa taktir edilmeli. |
|
06-27-2010, 09:59 | #22 |
şeyh said-i daha iyi tanıyabilmek için sizlere şu romanı tavsiye ediyorum.
|
|
06-27-2010, 11:46 | #23 |
Allah rahmet etsin bu güzide insanı muhabbetle anıyoruz..
Tarih eninde sonun da herkezin paçasına yapışacak ve gerçeği herkezin yüzüne haykıracak.. |
|
06-27-2010, 11:58 | #24 |
Şeyh said isyanında Atatürk önceleri sessiz kalmayı tercih etmiştir.Sonraları Şeyh saidin arasına kendi adamlarından ajan yerleştirip gittikleri yerde olay çıkartmalarını sağlamıştır.Şeyh said gittiği yerde olay çıkaran adamlarını görünce çaresizce isyandan vazgeçmiştir.Zaten şeyh saidi yakalayıp hükümete teslim eden öz ve öz bacanağıdır.
Bu nedenle eline koz düşen atatürk Şeyh saidi haklı durumda haksız yapmıştır.Yani Şeyh saidin hiçbir zaman gittikleri yerde işgal ve olay çıkarmak değil niyeti sadece DİN e uzanan elleri çekmektir.Ama atatürk (beğenmesekte engin zekasıyla) dış ülkelere bu isyanın Dİnci bir isyan olduğunu açıklamış içerdeki dindar müslümanlarada ( türk,laz vb diğer halklar) bu isyanın kürt isyanı diye açıklamasıyla hem içerde hemde dışardan desteğini kesip isyanı bastırmıştır.Sırf bu isyanı bastırmak için hükümeti bile değiştirmiştir.Kanlı bir bastırmaya karşı çıkan başbakan ALi fethi okyar görevden alıp yerine ismet inönüyü geçirmiş adamda taş üstünde taş bırakmamıştır. |
|
06-27-2010, 15:44 | #25 |
yav çok merak ettim ne yazıyor o arkadaki pankartta
|
|
06-27-2010, 17:15 | #26 | |
Alıntı:
Kardeşm doğru yazmışsın bak işin bi kısmıda şu şeyh said Atatürke sen dinci deilsin die eleştirdi. atatürk bunun üzerine sesini cıkarmıyarak senın dedıgı gıbı ustun zekasını yıne kullanmıs partı acılısndan once cuma gunune denk getırıp cuma namazından sonra meclıs onunde kurban kesıp acmısdır .... Sonra da sapka devrımı kadınlara yuzunuzu acın gosterın demesi turkıyede guzellık yarısması ve sımdıkı halımız... |
||
06-27-2010, 17:31 | #27 |
Kürdistanın önderini unutmayacağız yazıyor sanırım .
|
|
06-27-2010, 17:32 | #28 |
ALLAH bu topraklarda yeni saidler yetişmesini nasip eylesin....
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|