06-28-2010, 00:19 | #1 |
Ebu Tayr: Tehditlerden Korkmuyorum.. Kudüs'te Kalıyorum!
İsrail'in Kudüs'ten ayrılması için Cuma gününü son gün olarak belirlediği Ebu Tayr "Kudüs'ü terk etmiyorum. İsrail'in bana suikast düzenleme dahil savurduğu her türlü tehditten korkmuyorum" dedi.
İsrail polisinin Cuma günü kendisini aradığını ve Kudüs'ten ayrılmaması halinde tutuklamakla tehdit ettiğini ifade eden Ebu Tayr, "Bedeli ne olursa olsun Kudüs'ten ayrılmayacağım. İşgalcinin emirlerine boyun eğmeyeceğim. Tutuklama tehdidini hiç umursamıyorum. Çünkü 25 yılımı hapislerde geçirdim" dedi. İsrail'in kendileri hakkında aldığı sürgün kararın, Kudüs'ü Yahudileştirme projesinin bir parçası olduğunu savunan Ebu Tayr, "Kudüslüler, işgalcinin aldığı bu tür kararlar karşısında elleri kolları bağlı durmayacaktır" diye konuştu. Ebu Tayr'ın yanı sıra Kudüslü diğer üç milletvekili de İsrail'in kararına boyun eğmeyeceklerini Kudüs'ü terk etmeyerek evlerinde kalacaklarını söylediler. Bunun yanı sıra Kudüs'ün farklı mahallerindeki Filistinliler, İsrail'in Kudüs'ten Batı Şeria'ya sürgün kararı verdiği milletvekilleriyle dayanışma etkinlikleri de sürüyor. Filistinliler, milletvekilleriyle dayanışma haftası ilan ettikleri bu günlerde milletvekillerinin evlerine ziyaret düzenliyor. İsrail hapishanelerinde esir olan Cemal Tayravi adlı milletvekili de İsrail'in adlığı bu kararın, Kudüs'ü Yahudileştirme planlarının bir parçası olduğunu savunarak tüm Kudüslülerin ve milletekillerinin ortak tavır sergilemesini istedi. Tayravi "Eğer bizi Kudüs meselesi birleştirmiyorsa bizleri birleştirecek daha başka ne olabilir" diye sordu. Diğer yandan gece geç saatlerde Silvan mahallesine giren İsrail polisiyle Kudüslü gençler arasında sabaha kadar süren çatışmada 20 genç yaralandı. İsrail polisinin gençlerin üzerine doğru gelişi güzel ateş açtığı öğrenildi. isra haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|