06-28-2010, 12:45 | #1 |
28 Şubat ürünü Kur'an kursu yasağı, AİHM'e götürülüyor!
Camii ve Kur'an Kursları Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 12 yaşın altındaki çocuklara Kur'an kursu yasağı getiren 28 Şubat ürünü uygulamayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.
Kıyak, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yasakçı zihniyetin dini eğitime vurduğu büyük bir darbenin yıllardır uygulandığını belirtti. "Artık yeter" dediklerini ifade eden Kıyak, "12 yaş sınırlamasının hiçbir bilimsel dayanağı yok. Yasağın kaldırılmasını sabırla bekledik. Ancak bu güne kadar kaldırılmadı. Eğer kısa bir zamanda bu yasak kaldırılmazsa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürmek için hazırlık yapıyoruz. İlköğretim birinci sınıftan itibaren dini bilgiler verilmesini Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılmasını istiyoruz." diye konuştu. Çağdışı, köhnemiş zihniyetin dini eğitim gibi en temel hak ve özgürlüğü kısıtlamasını içlerine sindiremediklerini vurgulayan Kıyak, hiçbir Avrupa ülkesinde bu tür bir yaş sınırlamasının olmadığına dikkat çekti. Kıyak şöyle konuştu: "Avrupa'da daha kreş ve anaokullarında temel bazı dini bilgiler veriliyor. Bunun verilmesi de ayrıca teşvik ediliyor. Zaten bu anayasal hak. Ne yazık ki ülkemizde bu hak keyfi bir uygulama, yasakçı bir zihniyetin dayatması olarak hala duruyor. Bırakın Avrupa'yı dünya en geri kalmış, demokrasinden yoksun ülkelerde bile böyle bir yaş sınırlaması duymadım. Eğer bir çocuk 6 yaşında anaokuluna, 7 yaşında eğitime başlıyorsa bu çocuk dini eğitim de alabilir." . "YAZ KUR'AN KURSUNA GİDEMEYEN ÇOCUKLAR AĞLIYOR". Sadece okullar ve Kur'an kursları değil, yaz Kur'an kurslarında bile 12 yaş sınırlamasının uygulandığını, bu sebeple kursa kabul edilmeyen çocukların ağladıklarını anlatan Kıyak, "Türkiye'nin her yerinden telefon ediyorlar. Geçen gün Diyarbakır'dan bir veli aradı. Çocuğu 12 yaşından küçük olması sebebiyle kursa kabul etmemişler. Hem çocuğunun hem de kendisinin çok üzüldüğünü söyledi. Kurslara gidemeyen çocukların ve velilerin ağladığına şahit oluyoruz. " Yasakçı zihniyetin vicdanlarına sesleniyorum. Bu çocuklar ağlarken vicdanlarınız nasıl rahat ediyor. Çocukları ağlattığınız için mutlu musunuz?" ifadelerini kullandı. . Cihan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-28-2010, 12:53 | #2 |
bu yasak niye kaldırılmıyor? iktidar bu konuda gevşek davranmıyor mu?
|
|
06-28-2010, 12:56 | #3 |
Bir yandan niye yapıyorsun diye hesap soran birileri
Diğer yandan niye yapmıyorsun diye hesap soran birileri ALLAH Ak partinin yardımcısı olsun... |
|
06-28-2010, 13:03 | #4 |
sevgili barışçan: iktidarlar, hükümetler birileri "niye yapıyorsun" diye hesap soruyorlar diye yapacaklarından vazgeçemezler, vazgecerlerse iktidar değil sadece hükümet olurlar.
|
|
06-28-2010, 13:11 | #5 |
Esasında barışcan arkadaşımıza katılıyorum. Zira özellikle bu tarz dini sahalarda adımlar atıldığı andan itibaren, hükümetin başına parti kapatma vs. gibi hadiseler geliyor malesef.
Ancak diğer taraftan da bir şekilde hükümetin bir tarafından bu olaya el atması gerekir. Çok girift bir durum gerçekten. Hani hep malum çevreler, bu konular hassas hassas deyip duruyorlar ve bu işlere hiç dokunulmaması gerektiğini empoze ediyorlar ya.. Bir kanunla halledilebilecek işler, işte o malum çevreler yüzünden buralara kadar gelebiliyor. En azından gerek halkın, gerekse sivil toplum kuruluşlarının bireysel ya da kurumsal olarak adım atması iyi olacaktır inşaAllah.. |
|
06-28-2010, 13:16 | #6 |
|
|
06-28-2010, 13:22 | #7 |
Ak parti hükumete geldiğinden bu yana açıkça söylemek gerekirse ummadığım hadiseler gelişti.Kimse yapmaz kimsenin yüreği yemez dediğim konuları çözdü hele ki yaşadığınız yer doğu ise bu fark çok bariz bir şekilde karşınızda durup tebessüm ediyor.Yani biraz el insaf el merhamet diyorum.Birileride artık taşın altına elini atsın.Yapsın etsin demeyelim azıcıkta bizler yapmaya çalışalım.Sivil Örgütlenme kültürünü kazanmamız gerekir.Sivil örgütler sesini çıkarmalı dernekler kurumlar kuruluşlar vs. Böyle her şeye de armut piş ağzıma düş mantığıyla bakanlara pes diyorum.
|
|
06-28-2010, 13:25 | #8 |
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi genelde evrensel hukuka uygun kararlar veriyor; ama söz konusu İslam ve Müslümanlar olduğu zaman bu mahkemenin bazı kararları evrensel hukuka alenen aykırı olabiliyor.
|
|
06-28-2010, 13:28 | #9 | |
Alıntı:
Hep bunu diyorum 2010 ve 2011 yılı anayasa mahkemesi üyelerinin bazıları emekliye ayrılıyor yerlerine gelecek yeni isimler ile bu tür sorunlar çözüme biraz daha yaklaşacaktır. Biraz daha sabır az kaldı aydınlık günlere |
||
06-28-2010, 13:29 | #10 |
Yani resmen yasak var ama uygulayan yok göz yuman çok.
ÜLkemizde öğrenci yurdu adı altında kur'an eğitimi veren onlarca yüzlerce yer var. Konu NûN tarafından (09-12-2010 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Alıntı düzeltilmiştir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|