06-29-2010, 10:48 | #1 |
TÜSİAD siyasette var yatırımda yok
TÜSİAD, Kürt ya da Doğu sorununun, adı her neyse, çözümü için yıllardır plan hazırlar, konuşur, hatta talimat verir. Söylediklerinde akılcı şeyler de vardır, akıl dışı talepler de. TÜSİAD üyelerinin bu soruna önem verdiği aşikârdır yıllardır. Önceki gün de çok sert çıkışlar yaparak, bu meselenin çözümü için önerilerde bulundular. Okurken aklıma takıldı ve HT Ekonomi’nin Yayın Müdürü Yavuz Barlas’ın yanına gidip bir ricada bulundum. Dedim ki, “Yavuz’cuğum, şu TÜSİAD Doğu ve Güneydoğu için çok konuştu. Bir bakalım, konuşmak dışında ne yapmışlar? Bölgede ne yatırımlar yapmışlar? Ekonomik olarak bölgeye ne katkı sağlamışlar, ne istihdam yaratmışlar?” Ekonomi servisimiz hemen çıkardı. TÜSİAD üyelerinin Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımlarını döktü. Baktım ne yapmışlar. “Hiçbir şey.” Evet, hiçbir şey. Devletten aldıkları birkaç çimento fabrikası, işletmesini devraldıkları birkaç enerji tesisi dışında hiç. Turkcell’in iki ildeki çağrı merkezlerini saymazsanız yapılan hiçbir şey yok. Hadi şimdi terör var. Ondan öncesinde de bir şey yok. Cumhuriyet’in kuruluşundan beri bölgeye yapılan özel sektör yatırımı çok az, TÜSİAD üyelerinin hiç yok. Almışlar teşviki, yatırmışlar Adapazarı ovasına, İzmit’e, İstanbul’a. Doğu’ya ise nanik yapmışlar. Şimdiyse ahkâm kesiyorlar. TÜSİAD üyeleri, Doğu ve Güneydoğu’da laf dışında bir şey üretselerdi belki de bu sorun bu hale gelmeyecekti. Fatih Altaylı-Habertürk 27.06.2010
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-29-2010, 10:50 | #2 |
Tüsiad üyeleri de bizim CHP partisi gibi , kelam çok icraat yok. Siyasi parti kursalar ne güzel olurdu.
|
|
06-29-2010, 10:55 | #3 |
tuskonu örnek alıp icraat yapmalırını tavsiye ederim..ama tüsiad elit seçkinci ve fısattan nemalan bir kurum olduğundan çokda fazla ümidim yok açıkcası...
|
|
06-29-2010, 11:03 | #4 | |
Alıntı:
Tuskon bu milletin bağrına endeksli abi , onların gözünde cemaatci şeriatcı, bu milletin genetğinde olan her şey onlar için büyük tehdit tuskonun faaliyetleri insan odaklı diğeri siyasi odaklı bizler insan odaklı oluşumların çok daha kökleşmesi için uğraşmamız lazım. Diğerleri her zaman bir verir on alır milletten. |
||
06-29-2010, 11:10 | #5 |
Kılıçdaroğlu seçildikten sonra TÜSİAD'ın çözüm diye tavsiye ettiği birçok konu üzerinden sanki hükümete yüklenme havaları seziyorum.
Altaylı'yı da kutluyorum güzel tespit yapmış. |
|
06-29-2010, 11:20 | #6 |
Neden hala bu ülkede Diğer lerin eleştirildiği kadar Kendi leri eleştirilmez.
Neden hala birileri bu ülkenin yılmaz bekçiliğini kendilerine has sanırlar.Ve nedendir onlarülkeyi daha baştan kendileri ikiye ayırır.Sonra kalkıp ülke bütünlüğünden dem vururlar.Acaba Türkiye sadece Türklerin midir,Acaba sadece İstanbul Ankara İzmir ,Etiler Bebek Nişantaşı mıdır Türkiye .Sanayi sadece Kocaeli havzasında mıdır.......... Siyaset bu kadar geniş platformda yaıplacaksa Herkes birbirinden intikam alır.Dün bedel ödetenler bugün doğmasına sebep oldukları anlalyışla bedel ödemek zorunda kalıyorlar.Ama Bundan ilk rahatsız olanlar yine bu rejimin fikir babaları |
|
06-29-2010, 11:34 | #7 |
ben bu zihniyette ebu cehilin hırsını bu liyakat bizde olmalıydı hırıltılarını duyuyorum..zira ebu cehilde biliyordu efendimizin(sav)peygamber olduğunu ama o iş öksüz ve yetim muhammede(sav) değil güçlü ve kendince soyu ali olan birinie gelmeyli...bütün mesele ayağı çarıklılar bu ülkede söz sahibi olmasında gerekirse askeri vesayete de razıyız anlayışını taşyıan bir kurumdan bahsediyoz...
|
|
06-29-2010, 14:06 | #8 |
Ses var görüntü yok.Hepsinin amacı sadece rant yapmak.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|