AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 01-14-2010, 01:16   #1
Kullanıcı Adı
uzman3269
Standart 1986'YI PROTESTO EDİYORUM
1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu yüzünden her yıl binlerce Gazi Uzman Çavuş ordu ile ilişiği kesilerek bir kenara itilmekte ve sivil hayata adapte olamayarak alenen sudan çıkmış balığa dönmektedir. Kendisi ile birlikte eşi ve öğrenim gören çocukları da aynı kaderin piyonları olduklarından dolayı aynı zulme maruz kalmakta ve binlerce Uzman Erbaş istemeye istemeye sevdikleri mesleklerinden uzaklaştırılmaktadır. İşte ben de bu insanlara bu haksız ve adaletsiz kanunu reva gören ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının EŞİTLİK ilkesine rağmen eşit olmayan bu uygulamaya seyirci kalmış geçmiş dönemin bütün hükümetlerini PROTESTO EDİYOR ve AKPARTİ Hükümetinden ALLAH RIZASI İÇİN duruma müdahil olmasını ve söz konusu kanunun İnsan Hak Ve Özgürlüklerine aykırı olan maddelerini tek tek ele alıp süzgeçten geçirmesini temenni ediyorum.

10 Nisan 2009 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından Meclisimize sunulan ve Uzman Erbaşları da içine alan kapsamlı yasa değişikliği önerisinin Uzman Erbaşları da alakadar eden hususları aşağıda takdirlerinize sunulmuştur.

1.) UZMAN ERBAŞLARA ASTSUBAYLARIN 3/2'Sİ ORANINDA EK-GÖSTERGE TAHSİS EDİLEREK MAAŞ EŞİTSİZLİĞNE SON VERİLMESİ : Diğer devlet memurlarımızda da mevcut olduğu suretle bilinmektedir ki aynı birimde ve aynı statüde dahi görev yapsalar iki memur arasındaki maaş farkı ve kıdem farkı gibi doğal farklılıklar kişilerin derece - kademe ve EK GÖSTERGE'lerine bağlıdır. Gece bekçilerimize dahi tanınmış olan (Kİ ONLAR DA İNSANDIR VE ELBETTE ONALARA DA TANINMALIDIR) bu hakUzman Erbaşlar da mevcut bulunmamaktadır. Aynı zamanda Ordumuzun kendi içerisinde de araştırma yapılması durumunda görülecektir ki tüm Subay , Astsubay ve Sivil Askeri Memurlarda var olan bu hak Türk Silahlı Kuvvetlerinde sadece ve sadece Uzman Erbaşlarda mevcut bulunmamaktadır.

2.) UZMAN ERBAŞLARA YÜKSEKOKUL MEZUNU OLMA DURUMUNDA İLAVE KADEME VE DÖRT YILLIK FAKÜLTE MEZUNU OLMA DURUMUNDA İLAVE DERECE HAKKININ VERİLMESİ : Bu uygulamanın da yine Türkiye Cumhuriyetinin hangi kurumunda görev yapan hangi memuruna bakarsanız bakın mevcut bulunduğunu ve ancak sadece Uzman Erbaşlara münhasır olarak bu hakktan mahrumiyetin söz konusu olduğunu göreceksiniz.

3.) UZMAN ERBAŞLARIN 46 YAŞLARINA GELDİKLERİNDE YAŞ HADDİNDEN EMEKLİYE SEVK EDİLMELERİNE YÖNELİK OLARAK YASAYA İLAVE MADDE KONULMASI : Bilinmesini istediğim en önemli husus şudur ki bu konuda tercih hakkı Uzman Erbaşların bizzat kendisine verilmiş olsa Uzman Erbaşlar değil 46 yaşında emekli olmak ; 56 yaşına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışmaya devam etmek ve diğer kader arkadaşları olan bütün memur kardeşlerinde olduğu gibi emeklilik yaşlarını beklemek isteyeceklerdir. Ancak bilinmesini isteriz ki yaşları 45 olduğu için mevcut yasa gereğince orduyla ilişiği kesilen ve emekli olma hakları ellerinden alınan bu VATAN FEDAİLERİ'nin bundan başka çareleri de söz konusu dahi değildir.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK

Hükümetimizn iktidara gelişi arifesinde şayet bizim oylarımız da küçümsenemeyecek derecede bir potansiyel teşkil ettiyse ( Kİ ETTİ ) ; o halde biz de bu hükümetten seçim zamanında KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK hususunda bize vaad etmiş olduğu taahhüdü dikkate almak suretiyle hükümetimizin biz sahip olduğunu ve bize kol kanat gereceğini 65.000 nüfuslu Uzman Erbaş camiasına kanıtlamasını saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.

ARZ EDERİM

uzman3269 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-14-2010, 06:08   #2
Kullanıcı Adı
battal_gazi
haklısın kardeşim benim oğlumda uzman yaşıda 45e geldi eşi çocukları ailcek moralimiz bozuk ne yapacak şaşırdık kimsede moral kalmadı.kime kızalım şaşırdık AKP geri çevirdi kabul etmedi diyorlar.oy verdiğimiz güvendiğimiz parti bizi mahdurmu edecek
battal_gazi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2010, 13:37   #3
Kullanıcı Adı
atak4531
Ben hasan yıllarca tsk da 3269 a tabi uzman çavuş olarak görev yaptım şu an 45 yaş nedeni ile dışarıdayım işsizim açım ve ben akpartiye oy veren aynı zamanda sayın recep tayyip erdoganın liderliğini taktir etmişimdir.Şu an burukluklarla doluyum ne yapacağımı bilmiyorum.2009 Aralığında 3269 sayılı kanununa maliye bakanının 6 daire başkanı olumlu görüş verirken bakanın olumsuz görüş belirtmesi ben ve benim gibi uzman camiasını derinden etkilemiştir.Sayın başbakanın bu konuyu en kısa sürede ele alacağını ve bizlere müjdeli haberler verecegine inanıyorum saygılarımla.
atak4531 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2010, 13:37   #4
Kullanıcı Adı
atak4531
Ben hasan yıllarca tsk da 3269 a tabi uzman çavuş olarak görev yaptım şu an 45 yaş nedeni ile dışarıdayım işsizim açım ve ben akpartiye oy veren aynı zamanda sayın recep tayyip erdoganın liderliğini taktir etmişimdir.Şu an burukluklarla doluyum ne yapacağımı bilmiyorum.2009 Aralığında 3269 sayılı kanununa maliye bakanının 6 daire başkanı olumlu görüş verirken bakanın olumsuz görüş belirtmesi ben ve benim gibi uzman camiasını derinden etkilemiştir.Sayın başbakanın bu konuyu en kısa sürede ele alacağını ve bizlere müjdeli haberler verecegine inanıyorum saygılarımla.
atak4531 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2010, 23:47   #5
Kullanıcı Adı
uzman3269
Görülen o ki ; yıllarca bu vatan uğrunda can veren - can alan Uzman Erbaşların açtığı konu ancak bu kadarcık bir ilgi görebildi . Anlıyoruz . Gerçekten de şu anki tablo bize durumun vehametini yeterince anlatmaya muktedirdir . Zira Açılmış olan şu önemli konuya yazılan cevaplar dahi kişilerin bu hususa ne kadar önem VERMEDİĞİNİ anlatmaya yeter de artar dahi . Bizler en meşru hak olan ANAYASAL HAKLARDAN MUAF bir şekilde yaşamaya mahkum edilirken sanırım bizlerden kesilenler de KANDİL DAĞINDAN ve MAHMUR KAMPINDAN gelen birilerini memnun etmeye harcanacak . HEM DE BİZİM ONAYIMIZA BAŞVURULMAKSIZIN .
Alt 02-07-2010, 00:31   #6
Kullanıcı Adı
NûN
Ya sanırım biraz da ağır bir ifade ile dile getirildiği için dikkatlerden kaçmış olacak konu çavuşum...
Meselâ ben tam olarak anlamadım konuyu, güzelce okumama rağmen.
Şu mudur: 45 yaşına gelenler, emekliye mi ayrılıyor, nedir tam olarak, özetlersek durumu?

Konu NûN tarafından (09-12-2010 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir..
NûN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2010, 01:26   #7
Kullanıcı Adı
uzman3269
Allahıma şükürler olsun ki bu sitede ASKERLER HARİÇ ilk kez bir sivilin dikkatini çekmeyi başardık. Gerçi o da bizim rütbemizi yanlış telaffuz etti ama olsun. Canınız sağolsun. Ancak biliniz ki Uzman Çavuş 20 yıl boyunca görev yapan ve profesyonel bir statüsü olan bir kimliktir. Çavuş ise ONBEŞ AYLIK bir süre için gelir ve gider. Çavuş Uzman Çavuşun astıdır. NEYSE O KADAR DA ÖNEMLİ DEĞİL BU HUSUS.

Bilmenizi istediğimiz husus şudur ;

3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu der ki ; "UZMAN ERBAŞLAR KIRKBEŞ YAŞLARINA GİRDİKLERİ YILA KADAR SÖZLEŞME YENİLERLER. VE DAHA SONRA DA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLE İLİŞİKLERİ KESİLİR."

Ancak Emekli Sandığı Sandığı Kanunu da mealen der ki ;"Ben yirmi tam yılını doldurmayan ve bunun da yanı sıra beş yıl yıpranması olmayan hiçbir askeri emekli edemem."

BAKINIZ SORUN ŞURDA ;

Uzman Çavuş "BEN KIRKBEŞ YAŞIMDAN SONRA HİZMET ETMEK İSTEMİYORUM" demiyor.

Uzman Çavuş "BENİ KIRKBEŞ YAŞIMDA HEMEN EMEKLİ EDİN. O DAKİKADA DA MAAŞA BAĞLAYIN" da demiyor.

Uzman Çavuş diyor ki ; "19 BUÇUK YILIMI VERDİĞİM BİR MESLEKTE BANA KIRKBEŞ YAŞIMDAN SONRA TIPKI SUBAY VE ASTSUBAYLAR GİBİ 56 YAŞIMA KADAR ÇALIŞMAM İÇİN KANUNUMU DEĞİŞTİRİN.BEN YATMAK DEĞİL ÇALIŞMAK İSTİYORUM. DEVLETİMDEN SADAKA DEĞİL ANAYASAL OLAN BİR EMEKLİLİK HAKKININ BANA DA VERİLMESİNİ İSTİYORUM. VE EMSALLERİM OLAN DİĞER MEMURLAR KAÇ YAŞLARINDA EMEKLİ OLUYORLARSA BENİ DE O YAŞTA EMEKLİ EDİN. TAVİZ DE İSTEMİYORUM. İLTİMAS DA İSTEMİYORUM. AYRICALIK DA İSTEMİYORUM. SADECE DAHA UZUN SÜRE BOYUNCA ÇALIŞABİLECEĞİME İNANIYORUM VE DEVLETİMİN SUBAY VE ASTSUBAYA TANIDIĞI HAKKIN AYNISINI BENİM KANUNUMDA DA BEYAN ETMESİNİ İSTİYORUM".

Uzman Çavuş diyor ki ; "DEVLETİM SUBAYA - ASTSUBAYA UZMAN JANDARMAYA VE DİĞER KURUMLARDAKİ BÜTÜN DEVLET MEMURLARINA NASIL BİR EK GÖSTERGE TAHSİS ETMİŞSE BANA DA TAHSİS ETMEK ZORUNDA. ZİRA BEN BU DEVLETİN BİR MENSUBU OLARAK BUNU TALEP ETME HAKKINA SAHİBİM VE ANAYASA DA BENİM BU TALEPTE BULUNMA HAKKIMI EŞİTLİK İLKESİ İLE GÜVENCE ALTINA ALMIŞTIR."

SEVGİLİ TARİHSEVER.

Şunu biliniz ki ; Uzman Erbaşlara en basit ANAYASAL HAKLARI olan Emeklilik ve EK-GÖSTERGE haklarını vermeyen Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı alenen KUL HAKKINA GİRMEKTEDİRLER. Zira bu mağduriyetin giderilmesine yönelik olarak 10 ay önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sunulan yasa tasarısı bu iki bakanlığın OLUMSUZ GÖRÜŞ BEYANLARI ile tekrar ilgili kuruma iade edilmiştir.

SON SÖZÜMÜZ ŞUDUR Kİ ; Biz de yarın Allahın divanında Sayın Maliye Bakanı ve Sayın Çalışma Bakanı ile ilgili KUL HAKKINA GİRMEK SUÇUNDAN DOLAYI OLUMSUZ GÖRÜŞ BEYAN EDECEĞİZ. HER İKİSİ DE UNUTMASINLAR Kİ BU DÜNYANIN ÖBÜR TARAFI DA VAR. ONLAR İSTESELER DE MİZAN KURULACAK İSTEMESELER DE KURULACAK.

Konu NûN tarafından (09-12-2010 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-07-2010, 01:31   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımız için konu sahipsiz kalmış olabilir. Tarihsever kardeşim, faydalı bir link vermiş. Bu link üzerinden doğrudan başvuru yapıp, daha kısa zamanda daha sağlıklı sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum.

Allah yardımcınız olsun. İnşAllah sorun çözülür.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 11:38   #9
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
MARUZ KALDIĞINIZ DURUMA HAK VERMEMEK İMKANSIZ AMA 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanuna DEFA KEZ MÜDAHELE EDİLMİŞ VE DEMİREL VE KAZ BAŞBAKAN ÇİLLER LE DAHADA REZİLLEŞMİŞDİR...

İNŞALLAH DÜZELTİLİR...

akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 11:59   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Düzeltme yapıldı diye hatırlıyorum,emekliliğine kadar bir yerde işe devam edeceklermiş.Unuttum bak,araştırmak lazım.

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ordu, türk silahlı kuvvetleri, uzman çavuş, uzman erbaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)