AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-09-2010, 06:50   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart AB: Doğru yönde atılmış olumlu adım


Uzun bir süredir Türkiye'de yargı reformuna ihtiyaç duyulduğu yönünde raporlar açıklayan Avrupa Birliği (AB), paketin referanduma gidecek olmasını olumlu karşıladı.
Anayasa reform paketine başından beri destek veren AB, düzenlemenin ufak değişikliklerle Anayasa Mahkemesi'nden geçmesini "olumlu adım" olarak değerlendirdi. Genişleme Komi-seri Füle'nin sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mahkeme'nin onayladığı pakette, AB'nin ilerleme raporları ve katılım ortaklığı belgelerindeki birçok konunun ele alındığına işaret edildi.

Genişleme Komiseri Stefan Füle, Türkiye'deki reform tartışmalarında desteğini paketin geçmesi yönünde açıklarken, Komisyon yetkilileri de anayasa paketinin kabul edilmesi durumunda kasım ayında açıklanacak ilerleme raporuna olumlu yansıyacağını açıklamıştı.

"İlk incelememize göre Mahkeme'nin kararı, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin seçim usulüne ilişkin olması hasebiyle reform paketinin sadece sınırlı sayıda unsuruna ilişkindir" diyen Filote, paketin yine de mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla kabul edilmesinin mühim olduğunu kaydetti. Filote, "Ancak mezkur reformlar Türkiye'nin istikbali açısından çok ehemmiyetli olduğu için paketin vatandaş, sivil toplum örgütleri ve mümkün olan ne geniş siyasi parti desteği ile kabul edilmesi önem taşımaktadır." dedi.

AB Komisyonu'nun referanduma destek vermesinin ardından, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre da yazılı bir açıklama yaparak, sınırlı da olsa mezkur reformun ülkeyi "daha da demokratikleştirecek bir ilerleme" olduğunu vurguladı. Anayasa Mahkemesi kararını "ortayol çözümü" olarak nitelendiren Flautre, tartışmaların Türkiye'nin acilen yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ortaya koyduğuna işaret etti. Yapılan değişikliğin 1982 Anayasası'nın anti-demokratik ruhunu değiştirmediğini vurgulayan Flautre, "Türkiye'nin AB üyeliği sürecini hızlandırması için öncelikle yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimlerden sonra yeni bir anayasayı gündemlerine almaları için bütün siyasi partilere çağrı yapıyorum." dedi.

CHP, MHP ve BDP pakete itirazına rağmen AB kurumları başından beri pakete destek verdi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, bir önceki dönem başkanı İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Moratinos, AP'nin en büyük ikinci grubu Sosyalistlerin lideri Martin Schulz yaptıkları açıklamalarda pakete destek vermişlerdi.













ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım