AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-13-2010, 07:33   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Reformu 40 maddelik kitapla anlatacağız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa katliamını anma törenlerine katıldıktan sonra gittiği Sırbistan'da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Referandumda halkın anayasa değişikliklerine 'evet' diyeceğine inandığını söyleyen Başbakan, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarının da bunu gösterdiğini vurguladı. "Referandum Türkiye'nin aydınlık geleceğinin ciddi bir kırılma noktasıdır. Bu fırsatı halkım asla tepmeyecektir." diyen Erdoğan, pakete ilişkin 40 maddelik bilgilendirici bir kitapçık hazırladıklarını, bunu gazete haberleriyle de zenginleştirdiklerini anlattı. MHP tabanının referanduma destek vereceğine inandığını, BDP'de ise demokratik bir gelenek bulunmadığını belirten Başbakan, "Bu iki parti terörden besleniyor." ifadesini kullandı. AB ülkelerine, teröristlerin onların kabine üyeleriyle kol kola kokteyllerde çekilmiş fotoğraflarını verdiklerini de dile getiren Başbakan, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı konusunda ise ABD Başkanı Obama'ya şu soruyu yönelttiğini açıkladı: "(Gemide öldürülen ABD vatandaşı) Furkan'a Türk orijinli olduğu için mi sahip çıkmıyorsunuz?"

Başbakan Erdoğan gündemdeki gelişmelere ilişkin özetle şunları söyledi: "Şu anda 26 maddelik metnin içinde ne varsa onları kapsayan, soru cevap şeklinde içeriği netleştiren bir kitapçık üzerinde çalışıyoruz. Tabii referandumun neticesinin neler getirip getirmediğini bir broşür olarak bol miktarda hazırlayacağız. Bu referandumla ne yapmak istediğimizi çok açık, net söyleyelim istiyoruz. Bunları geçmişteki bazı gazete haberleriyle de zenginleştirdik. Onlar istediği kadar AK Parti'ye, Tayyip'e vursun. Biz, bu referandumda neyi oyluyoruz? Bunları halkımıza taşıyacağız. Bu fırsatı halkım asla tepmeyecektir.

MUHALEFET HALKA HANGİ YÜZLE GİDECEK? Yaptırdığımız kamuoyu araştırmaları sonuçları ve kanaatimize göre milletimiz bu referandumda inşallah 'evet' diyecek. Muhalefetin, engellemek için başvurmadığı yöntem kalmadı. Anamuhalefet AYM'ye gitmekle 'ben millete güvenmiyorum, benim için tek kapı AYM'dir' dedi. Fakat aklıselim galip geldi. Ve AYM'den milletin istediği karar çıktı. merak ediyorum, millete hangi yüzle gidecekler.

MHP TAVANI İLE TABANI ARASINDA KORKUNÇ BİR KOPMA VAR: MHP tavanı ile tabanı arasında korkunç bir kopma var. Daha araziye çıkmadık. Ama MHP'de ciddi bir düşüş var. Oy oranındaki düşüş onu gösteriyor. Ben inanıyorum ki MHP tabanı bu tepkisini referandumda çok açık, net ortaya koyacaktır.

MHP İLE BDP TERÖRDEN BESLENİYOR: Bu iki parti terörden besleniyor arkadaşlar, bu kadar açık söylüyorum. Birisi farklı yaklaşımla tersinden beslenmenin gayreti içinde, bir diğeri de zaten direkt olarak bu işi yapıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KATKIN NE?' DİYECEĞİM: CHP ziyaretimizde en önemli maddemiz biliyorsunuz terör olacak. "Katkın ne olacak? Önerileriniz nedir?" diye soracağım. Gelin arkadaşlar, olayı samimi olarak ortaya koyalım. Biz hiçbir şeye kapalı değiliz, yeter ki bu işi başaralım. Yani CHP'den teklif gelmiş yapmayalım, haşa. Gerekli olanı seve seve yaparız.

HEM KÜRTLERİ TEMSİL EDİYORUM DİYOR HEM DE ONLARA GİDEN HİZMETİ ENGELLİYORLAR: Önemli bir baraj yapılıyor. O müteahhit sürekli tehdit altında. Yollar yapılıyor, sürekli araçlarını yakıyorlar. Bir taraftan ben Kürtlerin temsilcisiyim diyeceksin, öbür taraftan Kürt kökenli vatandaşımın yaşadığı yere medeniyet gelecek ve sen onu engelleyeceksin. Batman'da halı tezgahlarını yaktılar. Adamların hizmete tahammülleri yok, istemiyorlar.

KASET KOMPLOSUNU BANA SORACAKLARINA, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUNLAR: Deniz Baykal'a kaset komplosuyla ilgili bir soruyu bana yönelttiği zaman benim kendisine ilk söyleyeceğim; buyrun Ankara Başsavcılığı'na müracaat edin, bu işlerin sorumluları bellidir. Bunları bize soranlar, faillerine sorsunlar, bize niye soruyorlar? Failleri tanımıyorum ama failler birbirleriyle tokalaşmıyor da onun için söylüyorum.

AB ÜLKELERİNE, TERÖRİSTLERİN KOKTEYLLERDE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARINI BİLE VERDİK: Irak'ta üçlü mekanizma devam ediyor. Beklentilerimiz var; karşılandı mı? Hayır. Bu konuda alınmış çok şeyler var. Konunun hassasiyeti açısından bunları açıklamak doğru olmaz. PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiş olmasına rağmen üyeleri bugün AB üyesi ülkelerde elini kolunu sallayarak geziyor. 'Bende yok' diyenlere onların kabine üyeleriyle kol kola kokteyllerde filan resimlerini aktardık. Dürüst davranmıyorlar. Bir kara harekatı var veya yok gibi ifadeyi kullanmamız uygun olmaz. Bir talep olduğu zaman değerlendirmemizi yaparız, olması gerekiyorsa bizim açımızdan manisi olmaz."

Obama'ya Furkan'ı sormuş Türk orijinli diye mi sahip çıkmıyorsunuz?

Şunu çok açık net olarak söylüyorum. Mavi Marmara'ya vahşice ve korsanca saldırının peşini hiçbir zaman bırakmayacağız. 9 şehidin bir tanesi Türk orijinli ABD vatandaşıdır. İki kaşının arasından çok yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir. Bunun karşısında suskun bir Amerikan yönetimi var. Bunu ABD Başkanı Obama'ya söyledim. "Furkan'a Türk orijinli olduğu için mi sahip çıkmıyorsunuz?" dedim. O konuda bizim düşüncelerimizi paylaştığını biliyorum. Adeta orada yaşananlarla ilgili haklı olduğumuza dair beyanları var. İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesinde bunları paylaşacağını söylemişti. Basına yansıyanların işin gerçeği olduğunu sanmıyorum.

Aliya İzzetbegoviç'le karşılıklı ağlaştık

Rahmetli Aliya'nın durumunun kötü olduğunu öğrenince yolumu değiştirip Saraybosna'ya uğradım. Hastaneye gittim. Aliya ile baş başa dertleştik. "Siz Osmanlı torunusunuz. Buralar Osmanlı toprakları, emanete sahip çıkın. Ben gidiyorum ama siz sahip çıkın. Ben Dayton'u arzu ederek imzalamadım, şartlar zorladı." dedi. Karşılıklı ağlaştık. Şuuru yerindeydi. Türkiye'nin Bosna'ya olan ilgi ve alakasını ısrarla ifade etti. Savaş döneminde gösterilen ilgiyi anlattı, bundan dolayı şükranlarını ifade etti.

Saadet'te yaşananlara 'yorum yok'

Saadet Partisi, ilginç bir kongre yaptı. Nasıl yorumlarsınız?

Yorum yok. Hayırlı olsun.

Şampiyon kim olur? (Görüşme İspanya-Hollanda maçından önce yapılmıştı.)

Ahtapot verdi cevabı...

Referandum için de ahtapotu getirsek mi?

Onun genlerinde o yok...

Ufukta erken seçim görünüyor mu? Haşa...

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin "Erken seçim var mı?" yönündeki sorusuna tek kelimelik cevap verdi; "Haşa..." Gerekçesini de "Halkım, gelişmiş ülkelerde nasıl gününde seçim yapılıyorsa, bizde de gününde olacağını bilmeli." diye özetledi. Başbakan, seçim tarihi konusunda da 17 Temmuz (2011) tarihi üzerine planlama yapıldığını anlattı.

ZAMAN

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)