AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-15-2010, 17:55   #1
Kullanıcı Adı
novek
Standart Madende sorun yabancı sermayeye güven verememekmiş
Madende sorun yabancı sermayeye güven verememekmiş

15.07.2010 - 12:06 Haberlerime ekle Yazdır Arkadaşına gönder


Meclis Madenciliğin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, raporunu tamamladı. Raporda, Türkiye'de madenciliğin çok ilkel yöntemlerle yapıldığı vurgulanırken, bu ilkelliğin sonucu olarak işçi ölümlerinden çok yabancı sermayeye güven verilmemesi vurgulandı.
Meclis Madenciliğin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Bursa milletvekili Altan Karapaşaoğlu tarafından raporla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'de madenciliğin çok ilkel yöntemlerle yapıldığı vurgulandı. Ancak, raporda işçi ölümlerinden çok yabancı sermayeye güven verilmemesi vurgulandı.
Yaklaşık 4 ay çalışma yapan komisyon, Türkiye'de madencilikte dünya standartlarına göre çok geri yöntemler uygunlandığı sonucuna ulaştı.
Kazalarda hükümetin sorumluluğu yok
Bir hafta içinde Edirne, Zonguldak ve Giresun'da meydana gelen kazalarda 5 işçinin ölmesi ve hükümetin kaza ihtimaline rağmen bu madenlerin açık kalmasına izin vermesi öfkeye neden olurken, raporda hükümetin herhangi bir ihmalinden söz edilmedi.

Raporla ilgili açıklamada, kazaların teknik hata, ihmal ve eğitimsizlikten kaynaklandığı belirtilirken, ''Kanada'da bir ocakta, güvenlik için muhteşem bir yer altı şehri yapılmış. Ocakta kurulan odalarda, olası kazalara ve mahsur kalma durumlarına karşı bir insanın 10 gün yaşamını sürdüreceği kadar gıda, su ve oksijen tüpleri mevcut. Yani oradaki işçi yer altında mahsur kalsa ve bu odalara ulaşsa, 10 gün boyunca kurtarılmayı bekleyebilecek. Bizde durum, karşılaştırılamayacak kadar ilkel'' denildi.
"İşçiler de suçlu"
Bursa'da 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın, ihmal ve eğitimsizlikten kaynaklanan kazalara gösterilebilecek en iyi örnek olduğunu belirten Karapaşaoğlu, ''Oradaki işçilerin yanında da gaz ölçen cihaz vardı. Ama bizim işçilerimiz bu cihazları bellerine takmıştı. Oysa bu gaz hafif olduğu için tavanda kalıyor. Dolayısıyla, cihaz yüksekte olmadığı için biriken gazı ölçemiyor'' diye konuştu.

Karapaşaoğlu ayrıca, uluslararası standartlardaki maden ocaklarında önce rezervin tespit edildiğini, sonra yüksek basınçlı su ile burada bulunan damardaki grizunun açığa çıkarıldığını belirten Karapaşaoğlu, raporda Türkiye için de aynı modellerin önerildiğini dile getirdi.
Madende sorun yabancı sermayeye güven verememek
Raporda, dünya standartlarına göre geri olduğumuz için yabancı sermayeye güven verilemediğinin de vurgulandığı belirtilirken, Türkiye'de maden rezervini araştırma, bulma, tespit etme ve o rezervin güvenli olduğunu kanıtlama sisteminin olmadığı yönünde tespit yapıldığı ifade edildi.

''Eline kazma küreği alan bir ocak açıyor ve sonucunda hayal kırıklığına uğruyor ya da ölümle sonuçlanan kazalarla karşı karşıya kalıyor'' açıklamasını yapan Karapaşaoğlu, hükümetin buna göz yummasına ise değinmedi.
(soL - Haber Merkezi)
http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavg...s-haberi-30925

 

novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım