AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-16-2010, 10:35   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up İşte “Özel Ordu”nun ayrıntıları


Özel ordu projesinde ayrıntılar netleşmeye başladı, 'Profesyoneller' kendi yöntemleriyle savaşacak.

Başbakan Erdoğan’ın, görüştüğü siyasi parti genel başkanlarına ana hatlarını aktardığı “Özel Ordu”nun ayrıntıları netleşiyor. Uzman erbaşlardan oluşacak 20 bin kişi ordu, 5 tugaya ayrılacak.

Hükümet, Genelkurmay Başkanlığı’nın 2007 Haziran ayında kararlaştırdığı, “Terörle mücadelede profesyonelleşme” kararının uygulama sürecini hızlandırmak için kolları sıvadı. Özellikle son dönemde sınır karakollarına yönelik saldırılarda erlerin şehit olması üzerine bu çalışmayı hızlandırma kararı alan Hükümet, kısa sürede profesyonel asker sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyor.

30 YAŞINDA SONRA NE OLACAK ?

5 tugaya bölünecek olan 20 bin uzman erbaş alımı ve eğitimi için süreç hızlandırılacak. Yasal altyapıyı gözden geçiren hukukçu kurmaylar, Uzman Erbaş Kanunu kapsamında bu alımların yapılıp yapılamayacağına bakacak. Kanun kapsamı yeterli olmazsa, kanun Meclis’te genişletilecek.

5-10 yıl arasında dağlarda ve sınır karakollarında görev yapacak olan bu personelin,emekli olabilmesi için de düzenleme yapılacak. Bu personele 30-32 yaşlarını aştıktan sonra kamuda iş verilecek.



















Okan Haksever / Ankara Kulisi

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-16-2010, 14:01   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Çok güzel bir gelişme...
İnşaAllah olur....
ve en yakın zamanda olur...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2010, 14:09   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Erdoğan'dan 'özel ordu' açıklaması
Erdoğan'dan 'özel ordu' açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bunlar ayrı bir ordu, özel bir ordu değil...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda özel bir ordu kurulmadığını, kurulacak birliklerin özel hudut birlikleri olacağını belirterek, ''Mevcut bünye içinde, farklı statüde, 5 yıl veya daha uzun süre görev yapacak uzmanlaşmış personel olacak'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kısa süreli olmadığını belirterek, terörle mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerinin eğitimlerinin artırılması ve uzmanlaşmaya geçilmesi için çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Terörle mücadelede hiçbir eksiğin olmadığını, her şeyin temin edildiğini ifade eden Erdoğan, şu anda tamamen yerli olan 150 civarında mini insansız hava aracının görev yaptığını, bugün öğleden sonra da yapılacak törenle tamamen yerli üretim, ilk insansız hava aracının hangar çıkış merasiminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu araçların, heronların sahip olduğu özellikleri taşıdığını ve daha yüksek irtifaya çıkabildiğini kaydeden Erdoğan, 2012 yılında da ilk Türk istihbarat uydusunun fırlatılacağını bildirdi.

ÖZEL HUDUT BİRLİKLERİ

Terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin önemine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''2 yıl önce çatışma riski yüksek olan bölgelerde iyi eğitimli, uzman personelin değerlendirilmesine karar verdik. Şu an önemli sayıda uzman personel görevlendirilmiş durumda. Amacımız hudut bölgesinde tamamen profesyonel personelin görev yapmasıdır. Arazi şartlarını bilen, terör örgütünün taktik hamlelerine karşılık verebilecek donanıma sahip personel ile bu mücadelenin verilmesi, en iyi neticenin alınması ve en az kaybın verilmesi açısından yararlı olacaktır. Dönemimizde bu bölgede görev yapan personelin eğitimin önemli ölçüde geliştirmiştir. Ancak yaşanan olaylar gösterdi ki er ve erbaş yerine tamamen profesyonel ekiplerle mücadele edilmesi büyük önem taşıyor.

İstiyoruz ki sınır boylarında ve riskli bölgelerde tamamen profesyonel personelden oluşan ekipler görev yapsın. Bunlar ayrı bir ordu, özel bir ordu değil. Özel bir ordu kurmuyoruz. Özel bir ordu değil, bunlar hudut birlikleri olacaktır. Özel hudut birlikleri. Mevcut bünye içinde, farklı statüde 5 yıl veya daha uzun süre görev yapacak uzmanlaşmış personel olacak. Bu 5 1 olur, 5 4 olur... Bunların değerlendirmeleri yapılıyor, karar verildikten sonra yasal düzenlemesi neyse bunu da süratle yaparak, adımı atacağız. Kritik ve hassas bölgelerde belli bir süre ile sınırlı olarak profesyonel güvenlik gücü şeklinde terörle mücadele edecekler.''

''ADETA KANSER MİKROBU GİBİDİR''

Erdoğan, kırsal bölge ile meskun bölgenin güvenlik ekiplerinin farklı donanıma sahip olmalarının gerekliliğine dikkati çekti.

Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Milli İstihbarat Teşkilatının çalışma yapacağını ve karar verileceğini bildiren Erdoğan, ''Sınır güvenliğiyle ilgili ilave tedbirleri de hayata geçiriyoruz. Hudut birlikleri karakollarını daha iyi şekilde yeniden inşa ediyoruz. TOKİ 150 adet iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ile 141 adet müstakil gözetleme kulesi, 662 kilometre hudut yolu yapıyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda tüm imkanları seferber ettiklerini, diplomatik boyutta da kendisi ve hükümet mensuplarının AB, Irak, İran, Suriye, Rusya, ABD ile görüşmeler yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini söyledi.

Erdoğan, ''Çünkü, diplomatik noktada bu temaslar... Eğer dışarıdan kuşatmanın önünü kesmezsek, bu perdelemeyi kesmezsek, oradan gelen destekler ortadan kaldırılmazsa bu sıkıntı yine devam edecektir. Bu adeta kanser mikrobu gibidir. İnşallah bunu vücuttan çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Demokrasi güvenlik dengesinden asla taviz vermedik. Ne güvenliği demokratik haklara ne de demokratik hakları güvenliğe çiğnetmedik'' diye konuştu.









(AA)
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım