AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-17-2010, 13:03   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow 60 Avukat İsrail’in peşinde

Mavi Marmara gemisinde bulunan 577 aktivisti savunmak üzere 25 farklı ülkeden 60 avukat İstanbul’da buluştu.

Avukatlar, Akgün otelde düzenledikleri basın toplantısında İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan aktivistleri belirledikleri ortak bir yol haritası çerçevesinde savunacaklarını belirttiler. Basın toplantısına İsrail buldozerleri altında hayatını kaybeden Amerikalı aktivist Rachel Corrie’nin avukatı da katıldı.

Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan 36 farklı ülkeden 577 aktivistin haklarını savunmak için 25 farklı ülkeden 60 avukat İstanbul’da buluştu. Avukatlar kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde izlenecek yol haritasını belirlediler.



Akgün otelde bir basın toplantısı düzenleyen avukatlar, gemide vatandaşı bulunan İsrail dâhil 36 ülke mağdurları için hukuk mücadelesi vereceklerini belirttiler.

Avukatlar, basın toplantısında İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan aktivistleri belirledikleri ortak bir yol haritası çerçevesinde savunacaklarını belirttiler. Basın toplantısına İsrail buldozerleri altında hayatını kaybeden Amerikalı aktivist Rachel Corrie’nin avukatı da katıldı.

İsrail, ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, İsviçre, Güney Afrika, Mısır, Belçika, Endonezya, Cezayir, Kuveyt vb. ülkelerinden gelen avukatların hazırladıkları basın açıklamasını avukat Ramazan Arıtürk okudu. Arıtürk, evrensel hukukun değerlerine ve ilkelerine dayalı bir yol izleneceğine vurgu yaptı. Uluslararası hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmeyi ve uluslararası hukuk anlayışına yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçladıklarını belirten Arıtürk, hukuka inanan vicdanlı insanlar ile hukuk tanımazlara karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Ramazan Arıtürk, yapılacak hukuki mücadelenin kesinlikle İsrail halkına karşı olmadığına dikkat çekti.

Arıtürk, “Mağdur olan İsrail vatandaşları olsaydı biz yine aynı tavrı gösterirdik. Bu birliktelik bir takım art niyetlilerin nitelendirdiği gibi bir nefret zirvesi değildir” dedi.

Arıtürk, İsrail saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan ve diğer 8 şehidin aynı şekilde savunulacağını kaydetti. Ramazan Arıtürk, bazı ülkelerde davaların açıldığını, bazı ülkelerde ise davaların açılması için son aşamaya gelindiğini belirtti. Arıtürk, uluslararası bir komisyon kurulması ve uluslararası bir dava açılması için de çalışmalarına başladıklarını söyledi.



KAYNAK

 

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-17-2010, 13:54   #2
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Standart
Bravo tebrikler, bu şeytanın ordusu bundan sonra belki bu kadar rahat insan öldüremez sayelerinde en azından
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım