![]() |
#1 |
![]() Pehlivanoğlu'nun babası 'HAYIR' diyecekmiş
Oğlu, 12 Eylül darbesinde idam edilen baba, daha önce 'Evet diyeceğim' dediği referandum için şimdi de anlaşılmayan sebeplerden dolayı 'Hayır diyeceğim' dedi. Oğlunun mektubunu okurken, duygulu anlar yaşayan Başbakan Erdoğan’a “Teşekkür ederiz. Allah razı olsun” mesajı gönden Mustafa Pehlivanoğlu’nun babası Nemci Pehlivanoğlu, kendisine ulaşan gazetecilere, “Biz MHP’liyiz. 12 Eylül’de oyumuz ‘Hayır’ olacak” dedi. Son dönemde medyanın kendilerine ilgi göstermesini eleştiren Pehlivanoğlu, “Oğlum ve onun gibi suçsuz gençler idam edileli tam 30 yıl oldu. Medya bugüne kadar neredeydi. O cuntanın karşısına niçin dikilmediler” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın, “12 Eylül’de anayasa değişikliğine evet” kampanyasına destek vermeyeceğini söyleyen Nemci Pehlivanoğlu, “İyi güzel de şimdiye kadar neredeydiler. O dönemde Başbakan Erdoğan’ın mensubu olduğu parti, sağa sola kaçtı. Cuntaya tepki göstermediler” dedi. 2 AY ÖNCE “EVET” DEMİŞTİ Bu arada Necmi Hatipoğlu, 12 Eylül’de referandumuna sunulacak anayasa değişikliğinin gündeme geldiği ilk günlerde oğlunun mezarı başında ropörtaj verdiği Aksiyon Dergisi'ne ve Vakit gazetesine, “12 Eylül günü, 12 Eylül cuntasıyla hesaplaşacağız” diyerek referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıklamıştı. Pehlivanğlu ailesinin, “hayır” oyu kullanacağını açıklamasında MHP çevrelerinin etkili olduğu ve dün evi ziyaret etmek isteyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun ziyaretini engellediği öne sürüldü. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Pehlivanoğlu ailesini ziyaret edeceği ve Erdoğan’ın Pehlivanoğlu üzerinden MHP’ye yönelik eleştirilerini bu hamleyle savuşturacağı kaydedildi. ANNESİ "BİZİ BİR YAZICIOĞLU SORUYOR" DEMİŞTİ Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu da yine aynı dergiye 12 Eylül 2005 yılında yaptığı açıklamada ihmali ülkücü hareketin liderlerine bağlayarak "Bize bugüne kadar el uzatan, her bayram gelen tek isim Muhsin Yazıcıoğlu'ydu. Gerisi hepten unuttu ihtilali de, yitirilen fidanları da" demişti. DEĞİŞİKLİK İÇİN ÇOK SEVİNMİŞLERDİ 20 Nisan 2010 tarihinde Vakit gazetesine konuşan anne ve baba yine Anayasa değişikliğinin kendilerini çok umutlandırdıklarını belirtiyor ve destek vereceklerini söylüyorlar. İşte Vakit gazetesinin aynı tarihli sayısında yer alan röportajdan bir bölüm: "-Hükümet tarafından hazırlanan anayasa değişiklik paketinden haberiniz var mı? Anne Pehlivanoğlu: Evladım olmaz mı... Biz bugünleri bekliyoruz. Umutlarımız arttı. Oğluma ölümü reva görenlerden hesap soracağız. Bu değişiklik olursa, cuntacılar hesap verecek. Bizler de hesap soracağız. Baba Pehlivanoğlu: Ben sürekli el açtım Rabbime... ‘Yavruma bu zulmü yapanlardan başta da Kenan Evren’den hesap sorulacak günleri bana göster’ diye dualar ettim. Adaklar adadım. İnşallah o gün geldi. -Anayasa değişikliği paketi konusunda siyasilere bir mesajınız var mı? Baba Pehlivanoğlu: Ben özellikle ‘A’ partisi ‘B’ partisi demek istemiyorum. Ama bir sözüm elbette var. Belki bizi cahil belki de yaşlı diye hor görürsünüz. Ama dinleyin... Ateş düştüğü yeri yakar. Belki siz, hâkim, savcı, profesör, milletvekili, komutan olabilirsiniz ama sonuçta hepinizin bir ailesi var. Ailenizden biri en ufak haksızlığa uğradığında canınız yanar, yüreğiniz sızlar, öfkeniz büyür. Peki biz ne yapalım? Yıllardır evladımızın hesabını sormayı bekliyoruz. Ancak darbeciler tarafından yazılan yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Artık çözün ellerimizi. Dayanacak halimiz kalmadı. Darbeciler villalarında, saraylarında, köşklerinde bizlerin vergileri ile günlerini gün ederken bizlerin çektiklerini biliyor musunuz? Bu anayasanın bizim masum çocuklarımızın kanı ile yazıldığını en iyi siz bilirsiniz. O zaman neden bunu bizim torunlarımıza dayatıyorsunuz? Etmeyin ağalar beyler. Siz inatlaştıkça hesap soramıyoruz, hesap soramadıkça koca koca rütbeliler bu çağda da devleti yıkmak için planlar yazıyor. Yazdıkları planlar da yanlarına kâr kalıyor. Birçoğu hastanelerde, birçoğu ise bağımsız dediğiniz hukuk sayesinde dışarıda... Baş darbeci Evren ise halen GATA’da... Bu mu sizin adaletiniz?" Okan Haksever / Ankara / Dünya Bülteni
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yahu bu iki yüzlülük genç yaşta idam edilen çocuklarına yapılır mı ?
Bir yandan evet diceksin ardından hayır,bir yandan 'bizi unuttular' diceksin,öte yandan 'bir tek yazıcıoğlu gelirdi' diceksin.Samimiyetsizliklerini kutluyorum,hayatını kaybeden çocuklarına bir idam kararı daha verdikleri içinde acıyorum.Gazla hareket eden ileride patlar.Kendileri bilir. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Şaşkınlıkla okudum..
Acaba ne oldu da iki ay içerisinde, böylesi gerçekten muzdarip olduğu bir konuda fikrini tamamen ters istikamette değiştirebildi. 'Bu zamana kadar neredeydiler' diye bir serzenişte bulunmuş. Bu zamana kadar yapılmadı ya da çeşitli sebeplerle yapılamadı şimdi vakti gelmiş iken, hem de en ciddi mağdurlarından biri olan bir kişinin böylesi bir fırsatı değerlendirmeme kararı alması şaşırtıcı.. Yazık gerçekten çok yazık..! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Evlada ihanet...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |