AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-22-2010, 02:49   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Arrow İşte AK Partinin Referandum Sloganları.. 26 Madde 26 Öyküsüyle

22 Temmuz 2010 00:33

AK Parti, Anayasa değişikliği için 12 Eylül referandumuna ilginç stratejiler belirleyerek hazırlanıyor. Parti, 26 maddelik Anayasa değişikliğini meydanlarda seçmene “26 Öykü” ile anlatacak.

AKP’nin referandum sloganı, “Sevdam millet, kararım evet” olurken, 26 maddelik Anayasa değişikliği 26 ayrı insan öyküleriyle anlatılacak. Referandum için hazırlanan şarkı Türkiye’yi anlatacak.

Afişler ve reklamlarla da anlatılacak olan Anayasa değişikliği için sade ve duru bir dil kullanımına özen gösterilirken, söylemlerde özgürlük, adalet ve demokrasi ağırlıklı "davet" dili kullanılacak.

AKP MKYK toplantısı Başbakan Erdoğan Başkanlığı’nda toplanarak, 12 Eylül’de yapılacak referandum için son hazırlıklar gözden geçirildi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Anayasa değişikliği halka anlatılırken, nasıl bir dil kullanılacağı, halka nasıl hitap edileceği, şarkı sözlerinde neye dikkat çekileceği tek tek ele alındı.

-26 MADDE 26 ÖYKÜSÜYLE ANLATILACAK-

AKP, 26 maddelik Anayasa değişikliğini meydanlarda “26 Öykü” ile anlatacak. Her maddenin bir insan öyküsü olacak.

Kadınlarla ilgili düzenlemeler, şiddet gören kadınların hikayesiyle ve kadınların dilinden anlatılacak. İnsan figürü ön plana çıkarılacak. İnsan hakları ve özgürlükler yine geçmişte Avrupa İnsan Haklarına konu olan olaylardan seçilecek ve burada da insan öyküsü olarak dile getirilecek.

Anayasa’nın geçici 15. Maddesi ise Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasına benzer idam edilenlerin hayat hikayeleriyle anlatılacak.

İdam edilen ailelerin yakınları ikna edilmeye çalışılacak. İkna edilen bir aile mensubu ya da o dönemi yaşayan canlı tanıklar meydanlar da 12 Eylül’ü anlatacak.

Sloganlar, afişler ve reklamlarda “Özgürlük, adalet ve demokrasi” söylemleriyle "davet" diliyle anlatılacak”

-ŞARKI SÖZLERİ YAZILIYOR-
AKP, referandum için yeni şarkı sözleri yazdırıyor. Şarkı Türkiye’yi anlatacak. Şarkı klipler eşliğinde 81 ilin görüntüleriyle halka sunulacak.

-SEVDAM MİLLET KARARIM EVET-
AKP’nin, referandumda kullanacağı sloganlar da belli oldu.

AKP’nin belirlediği sloganlar şöyle:

Sevdam millet, kararım evet,
Her evet demokrasiye evet, özgürlüğe davet,
Söz sende, en güzeli karar sende.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-22-2010, 03:01   #2
Kullanıcı Adı
BuRaK ReiS
GAYET HOŞ BENDE YARIN İLÇE BAŞKANLIPINA GİDİCEM KİTAPÇIK ALMAK İÇİN
BuRaK ReiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2010, 12:11   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
işte.... deyince bende bu başlıkta anlatılmış sanmıştım yahu. Meğerse kitapcçıkmış.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2010, 18:43   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işte.... deyince bende bu başlıkta anlatılmış sanmıştım yahu. Meğerse kitapcçıkmış.

evet kitapçığa bakmak lazım. gerçi klip de yapılacakmış. hayırlısı olsun.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2010, 18:57   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

evet kitapçığa bakmak lazım. gerçi klip de yapılacakmış. hayırlısı olsun.
AK Parti, 12 Eylül 2010 Referandumu için hazırlamış olduğu kitapçığı kendi İnternet sitesine pdf formatında eklemiş. O kitapçığın pdf'sini AK Parti'nin İnternet sitesinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)