04-25-2010, 00:52 | #11 |
|
|
04-25-2010, 21:08 | #12 |
Biz giyiyoruz dimi formalarını. Çekiyorluz gramponlarını... Sokaklarda özgürce oynuyoruz.. Peki onların suçu ne? Güçlü güçsüzü eziyor niye MÜSLÜMAN diye... Hani nerde Müslüman... Nerdesin ey milletim. Buna nasıl sessiz kalırsın devletim!! Ey insanlar bir karikatür için dünya ayağa kalktı! Ya bu zulüm nedir. Neden bu sessizlik. Susmayın. Herkes elinden gelen gayreti göstersin... Yürek yangınıdır bunlar ne olur sessiz kalmayın.
Filistin'de bir dram yaşanıyor... Dünya bu drama seyirci kalıyor... Su yok, elektrik günde sadece 2 saat. Yiyecek yok. Ambargo var. Sınırlar kapalı. Petrol girişi de yasak... Filistin'de bir dram yaşanıyor... Dünya bu drama seyirci kalıyor... Filistin'liler bir yandan İsrail'in saldırısına karşı koymaya çalışırken bir yandan da açlıkla savaşıyor... Ne olur Sessiz kalmayalım!! Millet uyanmalı ki devlet uyansın!!! Ülkem buna sessiz kalmasın!!1 Herkes birşeyler yapsın. Şimdi koltuğunuzda rahatınız keyfiniz yerinde nettesiniz... O insanların karanlık da aydınlık olacak elektriği yok!!! Ne olur sessiz kalmayalım!! Evt kardeşlerim bugünlerde daha çok arttı zalimlerin zulümü.. Bizde birşeyler yapalım.Onlar için fetih okuyalım,okutalım. bu zulüm bitene kadar!! |
|
04-25-2010, 21:09 | #13 |
Ben Filistinli çocuk…
Sizin yuvanız gibi sıcacık, Benim de yuvam vardı ufacık Siz ne kadar şanslısınız! Rüyalarınız bile şen, şakrak, Ben ise rüyamdan bile ağlayarak, Gece uykumun arasında, Uyanıyorum korkarak! Siz yaşadınız mı hiç: Top mermileri arasında bağırarak, Tankların altında ezilirken, Korkuyla uykudan uyandığınızı, Gördünüz mü hiç? Gündüz böyle,gece böyle, rüyada böyle, Hangisi gerçek, hangisi düş, Bilmiyorum ben de Ben böyleyim işte, Ben, Filistinli çocuk! … Sımsıcak yuvalarınızda, Anneniz, babanız, kardeşleriniz, Neşeyle yaşıyorsunuz siz Ya ben? Ya ben nasılım? Zindanlarda sürünen, Haylini bile unuttuğum babam! Kim bilir nerede? Yaşıyor mu acaba? Belki de hiçbir zaman, Artık olmayacak babam! Keşke ben de sizler gibi, Koşup “Baba! ” diyebilseydim… Kollarına atılıp, sarılsaydım boynuna, Oyunlar oynasaydım onunla Üzülüp ağladığım zaman, Gelip başımı okşayan, Göz yaşlarımı silen bir babam olsaydı! Ama yok artık benim babam! Çünkü ben, babası zindanlarda çürüyen, Ona ağıtlar yakıp üzülen, Filistinli çocuk! Elinize bir diken batsa, Bir yeriniz kesilse, kanasa, Hele kolunuz, bacağınız kırılsa, Canınız nasıl yanar! Nasıl ağlarsınız değil mi acı acı! Ya ben nasılım? İsrailli askerler tarafından, Kolları taşlarla kırılan, Bacakları tekmeyle, dipcikle ezilen, Feryadıma hayvanlar bile dayanamazken, Herkes tarafından seyredilen, Ben, Filistinli çocuk! İşte ben buyum, Ben, Filistinli çocuk! Benim acılarımı ancak, Ağaçlar, kuşlar kadar, Duyabiliyor musun sen? Nerde buzullar arasında sıkışıp kalan Balinaları kurtarmaya çalışanlar? Nerede petrole batan kuşlara, Üzülüp ağıtlar yakanlar? Nerede sokak köpeklerine acıyıp, Onlara yardıma koşanlar? Bir balina, bir kuş, bir köpek kadar, Benim de değerim var Yıllardır dinmedi gözyaşım, Ben hep ağlıyorum! Göz yaşlarım bile kurudu, Tıpkı çöller gibi! Sen benim gözlerimden yaşların, Aktığını mı sanıyorsun? Senin gördüklerin gözyaşı değil, Onlar, gözyaşı yerine akan, Damarlarımdan süzülüp gelen kan! Ben kan akıtıyorum gözlerimden! Ben kan ağlıyorum ciğerimden! Yakında o da kuruyacak, Tıpkı göz yaşlarımın kuruduğu gibi! Çünkü ben olmayacağım artık! Sizler gülüp oynayın, Halay çekip türkü çağırın! Balinalara yardıma koşun, Petrole batan kuşları kurtarın! Onlar için göz yaşı dökün! Köpekleri kurtarın siz! Bir kuş, bir köpek, bir balina kadar Bana yardıma koşmayanlar! Ben inlerken zulüm altında, Ben ezilirken tanklarla, Kollarım kırılırken taşlarla, Herkes bana seyirci kalıyorsa, Utansın bütün insanlık! Utansın bütün dünya! |
|
04-25-2010, 21:10 | #14 |
|
|
04-25-2010, 21:10 | #15 |
İsrail'in Filistin'e olan zulmüne halen suskun mu kalacaksınız !
"Size ne oldu da Allah yolunda ve 'Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!' diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğruna savaşmıyorsunuz! (Nisâ: 75) İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır (Nisâ: 76) Ya burdaki sizin evladınız olsaydı? Olmaması neyi farkettirir Hepimiz aynı candan müslüman kardeşler değil miyiz?! |
|
04-25-2010, 21:11 | #16 |
Ey Rabbimiz, ey Mevlâmız, dileklerimizi kendisine ilettiğimiz ilahımız, Ey Allah’ım, mücahitlerimizi koru!Üzerimizden kuşatmayı kaldırmanı diliyoruz! Hastalarımıza şifa vermeni diliyoruz! Mücahitlerimizi korumanı diliyoruz! Ey Allah’ım, gençlerimizi, yaşlılarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı koru! Ey Kitab’ı indiren, bulutları yürüten, küfür gruplarını hezimete uğratan, hesabı hızlı olan Allah’ım, Senin kitabından sapanları hezimete uğrat! Ey Allah’ım, Senin dostlarına, salih kullarına, Peygamberinin yolundan gidenlere yardım et! Ey Allah’ın Yahudileri ve mü’minlere karşı onların yanında yer alanları Sana havale ediyoruz! Onları, kâfirlerden geri çevrilmeyecek olan şiddetli cezana maruz eyle! Ey Allah’ım, onlara karşı ilahi gücünü ve kudretini bize göster! Küfür askerlerini, Firavun’u ve Semud’u helake uğratan Allah’ım! Yahudileri ve mü’minlere karşı onlara dost olanları Sana havale ediyoruz! Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza merhamet eyle! Ellerimizi Sana açtık, Sana yöneldik ve Sana dua ediyoruz, Ey Allah’ım, Sen ilahımızsın, yücesin, halimsin, Ey Allah’ım, Sen ihlasla Sana yönelen elleri boş çevirmezsin, Ey Allah’ım Filistin ellerini Sana açtı, Ey Musa’yı kurtaran Rabbimiz! Ey Muhammed’i kurtaran Rabbimiz! Bizi de zalimler topluluğundan kurtar, Bizi de zalimler topluluğundan kurtar, Bizi de zalimler topluluğundan kurtar! Onları kendi dertleriyle meşgul eyle! Ey gözlerin kendisini görmediği, yaratıkların kendisine ulaşamadığı, hiç kimsenin kendisini vasfedemediği, hiçbir şeyin kendisini değiştiremeyeceği, hiçbir şeyin kendisini korkutamayacağı, bütün incelikleri bilen, suların damlalarının, ağaçlarının yapraklarının sayısını bilen, üzerine gün doğan her şeyin sayısını bilen Yüce Allah’ım! Bizi şu içinde bulunduğumuz durumdan kurtar, bize bir kurtuluş kapısı göster! Ey istekte bulunulanların en hayırlısı, dua edilmesini emreden ve duaya icabet edeceğini bildiren, Bizim de duamızı kabul eyle! |
|
07-26-2010, 14:07 | #17 |
Çocuklar günahsız olurmuş ama, acılar beni çok büyüttü. İçim dağ gibi anne, içim dağ gibi anne, Atamayacağım taşlar için, Filistin halkından ve Kudüs davasından affımı dilerim... Said Ercan |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|