AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-28-2010, 10:07   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Öcalan'ın planı devreye mi girdi?


Türkiye, 12 Eylül'de anayasa değişikliği için sandığa gitmeye hazırlanırken, son günlerde ülkenin huzurunu bozmaya yönelik provokatif amaçlı çatışmalar baş göstermeye başladı.


Öcalan'ın 'halklar arasında çatışma planı' devreye mi girdi?

Önceki gün Bursa'nın İnegöl, ardından da Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen etnik kökenli kavgalar, Türk ve Kürt vatandaşlar arasında gerginliğe sebep oldu. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde terör örgütünün hain saldırıları sonucu 4 polisin şehit edilmesi, provokasyonları da beraberinde getirdi. Bu tip provokasyonların sinyalleri ise teröristbaşı Abdullah Öcalan tarafından bir ay önce avukatları aracılığıyla verilmişti. Öcalan'ın "Eğer bir diyalog ve çözüm süreci gelişmezse Türk-Kürt çatışması gündeme gelir." sözleri dikkat çekmişti.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barındıran Kürdistan Topluluklar Birliği de (KCK), İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayların planlı ve örgütlü olduğunu iddia ederek, Kürtleri kendilerini disiplin içinde savunmaya çağırdı. KCK, başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu'da yaşayanlara da eylem çağrısı yaptı. Olay sonrasında Türk ve Kürt vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Polisin gaz bombası ile müdahalede bulunduğu olaylarda yaralanmalar meydana geldi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde ise 'mahallede korna çalınması' sebebiyle kişisel çapta başlayan tartışma provokatörlerin devreye girmesiyle grup kavgasına dönüşerek istenmeyen olaylara sebep oldu. Kişisel kavga, provokasyonlarla bir anda bütün İnegöl'e yayıldı. Grup, bir polis ve zabıta aracını yaktı, bir banka şubesinin camlarını kırdı ve ambulanslara taş attı. Güvenlik güçleri, ilçenin giriş ve çıkışlarında önlem aldı.

Bu tip provokasyonların sinyalleri ise teröristbaşı Öcalan'ın açıklamalarında verildi. Bir ay önce avukat görüşmeleri sırasında açıkça tehdit mesajları veren Öcalan'ın, "Eğer bir diyalog ve çözüm süreci gelişmezse Türk-Kürt çatışması gündeme gelir. Kimse bu tehlikenin farkında değil." demesi dikkat çekmişti. Yaşanan süreci 1789 sonrası 91 Fransa'sında yaşanan o iç savaş dönemlerine benzeten teröristbaşı, "Biliniyor, bu dönemlerde buralarda çok kan döküldü. Kürt-Türk çatışması derinleşebilir. Ben tarihi görevimi yerine getiriyorum, herkesi uyarıyorum." diyerek, adeta sokak çatışmalarına ve provokasyonlara davetiye çıkarmıştı. Konunun uzmanları, terör örgütünün sokaklarda ve ülkenin genelinde bir iç çatışma istediğini ve vatandaşların bu tür provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirtiyor. Olayların çözümü için sadece polislerin devreye girmesinin doğru olacağını dile getiriyor.
















habervaktim

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi