AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-29-2010, 11:29   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Misyonerin hedefi Kürtler


Bir misyoner grup, 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyon' olarak tanımladığı Kürtler için çalışma başlattı

Misyonerlerin yeni hedefi, Türkiye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürt nüfus. Amerika, Kanada ve İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren grup, Kürtlerle ilgili tarihi, sosyal ve toplumsal bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladı.

Akşam gazetesinden Dilek Karagence'nin haberine göre, broşürler, dünyanın dört bir yanındaki misyonerlere dağıtıldı. Türkiye hakkında, 'Kürt edebiyatının yasaklandığı, Kürt coğrafyadaki köylere zarar verildiği' gibi iddiaların yer aldığı broşürlerde, Kürtler 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyonluk eşsiz bir grup' olarak tanımlıyor.

KÜRTÇE ÖĞRENİN

Broşürde, Kürtlerin, sosyal ve politik problemlerinin ötesinde ruhsal ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği söyleniyor. Misyonerlerin Kürtçe öğrenmesi istenerek, İncil'in Kürtçe'nin 3 lehçesinde tercüme edildiği, Kürt bölgelerinde Hristiyanlık üzerine radyo yayınları yapıldığı belirtiliyor. Hazırlanan haritada, İran, Irak ve Türkiye'den Mardin, Diyarbakır, Urfa, Van, Elazığ, Malatya'nın hedef alındığı görülüyor.

Broşürlerde misyonerlere, Kürtçe öğrenmeleri, Kürt gruplarını aralarına girip arkadaşlar edinmeleri öneriliyor. Ayrıca Kürtler için dua etmeleri, Kürtler ve İslam konulu kitaplar okumaları tavsiye ediliyor.

IRAK SAVAŞINDAN SONRA ARTTI

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan bölgedeki faaliyetlerin Amerika'nın Irak operasyonu sonrasında arttığını belirterek, 'Hıristiyanlık ve misyonerlere karşı önyargılı değiliz. Ama dünyanın pek çok ülkesinde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüğü bir gerçek. Türkiye'de Kürt vatandaşların yaşadığı olumsuz koşulları fırsat bilen misyonerlerin bu yönde çalışmaları hızlandırdığı duyumları alıyoruz. Misyonerler önce Hıristiyan köylerine yerleşiyor, sonra bölgeye yayılıyor' dedi.



Dünya Bülteni/Haber Merkezi

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-29-2010, 11:45   #2
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart
Fazla abartılı zaten misyonerler bugün değil yıllardır doğuda faaliyet içinde ve başarılı oldukları söylenemez.Geçmişte bizim oralarda cami önlerinde kamyonlar dolusu ayetleri değiştirilmiş ve mealleri değiştirilmiş Kur'an-ı kerimler dağıtırlardı.kimse rağbet etmezdi halkımız buna çok duyarlıdır.Bu tür haberler psikolojik üstünlük için yapılıyor.Etkisi altına girmeyen yokmu vardır muhakkak her dalda çürük meyve çıkar ama korkulacak bir durum söz konusu bile olamaz diye düşünüyorum.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi