AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-01-2010, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
Fırat
Standart Hangi dili öğrenmelisiniz?
Hangi dili öğrenmelisiniz?

Dünyada bir sürü dil var. Herkes bir şekilde İngilizce öğreniyor. Ama insan kendini iki dille sınırlamamalı. Ne kadar dil bilirseniz o kadar sırra vakıf olursunuz. Peki ne tür sırlar ilginizi çeker? Hangi dilin dehlizlerinde dolaşırken kendinize rastlarsınız? Hiçbir dilde bilimsel bir karşılığı olmayan bu testi çözmeye hazırsanız başlayabilirsiniz.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-01-2010, 22:00   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
ingilizceyi ögrenmek gibi bir durum yok artik ingilizce olmazsa olmaz artik ingizlice biliyormusun diye bile sorulmuyor bile..
ingilizce disinda en az bir dil bilmek gerekir ki bu isinizin alanina göre degisir ancak hitap ettigi kitle olarak almanca, fransizca yada italyanca ön siralarda yer alir..
birde arapca, rusca ve cince gibi dillerde her ne kadar ögrenmesi zor olarak görülsede her alanda isimize yarayacak dillerdir..
kendime gelince iyi düzeyde ingilizce, almanca ve orta düzeyde arapca her alanda hayatimi cok kolaylastiriyor ve ticari alanda bir cok getirisi oluyor rahatlikla diyebilirim..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 22:02   #3
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Fransizca diyor Eh, fransizca'yi 2 yasimdan beri konustuguma göre dil ögrenme derdinden kurtuldum demektir

Fransızca
Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.

Birkaç soruyla bunlarin nereden çiktigi da meçhul tabi
Alt 08-01-2010, 22:04   #4
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Arapça

Geçmişinizde asalet var. Hayatınız da sözcükleriniz gibi içten bükümlü. Bakışınız Samarra Kulesi’ni hatırlatıyor. Bir tek bulunduğunuz yerden zirveyi görebilirsiniz. Anlattığınız hikayeleri çoğu zaman kimse anlamıyor. Çünkü siz soldan sağa değil, sağdan sola anlatıyorsunuz. Gözlerinizde parıldayan resimler olmasa neden bahsettiğinizi bile bilmeyecekler. Önemi yok. Siz kadim geleceğin de kadim geçmiş kadar yüreğini okuyorsunuz. Arapça öğrendiğinizde okuduklarınızı yazabileceksiniz.

akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 22:06   #5
Kullanıcı Adı
Mavera
ama anket bende dogru cikti, bir ara ispanyolcaya merak sarmistim, kursunada gitmistim ama malesef zaman darligi nedeniyle gidememistim..

İspanyolca

İspanyolca biliyor olmak her sabah sucuklu yumurta yemeye benzer. Siz de yemeğinizde baharat seviyorsunuz. Hayatınız da biraz baharatlı görünüyor uzaktan bakınca. Tarçın kokularına kimyon esansı karışıyor. Sevdiğinizin etrafında kimi zaman bir kelebeğe dönüşüyorsunuz, kimi zaman bir kartala. Kızgınlığınız ise boğa kırmızısını andırıyor. Zafer kazandığınızda kızıl bir güle dönüşüyor. Siz İspanyolca öğrenmeden ölmeyin.
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2010, 22:06   #6
Kullanıcı Adı
Fırat

Almanca

Hatlarınız belirli. Renginiz açık. Herşeyi kendinde seviyorsunuz. Kendi gibi olmayana tahammülünüz yok. Tevazu ve katı bir romantizm hayat tarzınızı temelinden şekillendiriyor. Olmadık zamanlarda derinlemesine vicdan muhasebelerine girişiyorsunuz. Sizin canınızı sizden başka yakabilecek kimse yok. Ama zaten siz yetiyorsunuz. Kendinizi anlamak için Almanca’nın o sonsuz sayılı harflerden oluşan uzun sözcüklerine ihtiyacınız var.
Alt 08-01-2010, 22:08   #7
Kullanıcı Adı
Fırat
Ben arapça bekliyordum çıkmadı.
Alt 08-01-2010, 22:10   #8
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
Fırat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben arapça bekliyordum çıkmadı.

Bana cikti kiskanabilirsin

Bu arada rep verecektim ama suan veremiyorum. Baska bir güne kalsin
Alt 08-01-2010, 22:13   #9
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana cikti kiskanabilirsin

Bu arada rep verecektim ama suan veremiyorum. Baska bir güne kalsin
Kıskanma yerine takas etmeyi teklif ediyorum.
Maalesef repleri peşin alıyorum. Böyle olmazki her önüne gelen yazdırıyor repleri.
Alt 08-01-2010, 22:16   #10
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
Fırat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kıskanma yerine takas etmeyi teklif ediyorum.
Maalesef repleri peşin alıyorum. Böyle olmazki her önüne gelen yazdırıyor repleri.

Takas etmenin ne demek oldugunu bilmiyorum desem ?

Bu seferlikte böyle olsun bi daha olmamasina gayret gösteririz.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)