AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-07-2010, 09:03   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Exclamation Andıççı generaller aynı gün hasta oldu

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın imzasını taşıyan 'internet andıcı' soruşturmasında ilginç bir gelişme yaşandı.
Andıççı generaller aynı gün hasta oldu
Hükümet aleyhinde kara propaganda yapan internet siteleri ile ilgili ifadeye çağrılan generaller, son gün savcılığa 'hasta raporu' göndererek ifade vermeye gelmedi.



Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında terfisi yapılmadığı için krize neden olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve 5 general İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekariya Öz tarafından başlatılan 'internet andıcı' soruşturmasında şaşırtan bir girişimde bulundu. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan 6 paşanın, ifade verme süresinin son gününde hasta raporu alarak Savcılığa gönderdiği öğrenildi. Iğsız'la birlikte belgede imzası bulunan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mehmet Bakıcı ve Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu hasta oldukları yönünde 10 günlük rapor aldı. Paşaların tamamının aynı günde hastalanması dikkat çekti. Yine belgede imzası bulunan Albay rütbesindeki subayların büyük bir bölümünün de generaller gibi hasta raparu alarak Savcılığa gönderdiği kaydedildi.

KOMUTANA ARZ

Orgeneral Iğsız'ın 2. Başkan olarak imzaladığı ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a atfen 'Sayın Komutana arz" notu düşülen Andıç belgesinde Tugeneral Bakıcı Bilgi Destek Dairesi Başkan Vekili, Korgeneral Eröz Harekat Başkanı, Korgeneral Pekin İstihbarat Başkanı, Koramiral Mehmet Otizbiroğlu MEBS Başkanı, Tuğgenral Hıfzı Çubuklu ise Adli Müşavir olarak yer alıyor. İfadeye çağrılan 19 kişi arasında İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı yazan ve halen tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek de bulunuyor.

ANDIÇ YÜZÜNDEN TERFİ ALAMADI

İnternet andıcında imzası olan 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından Kara Kuvvetleri Komutanı olarak önerilmesine rağmen sivillerden veto yedi. İnternet Andıcı belgesine dayanarak kurulan internet sitelerinde AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhinde çok sayıda haberlere yer verilmiş ve bu haberler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında açılan Kapatma davasının iddianamesinde delil olarak gösterilmişti.

Skandal sitelerdeki haberlerin yorumlarında AK Parti ve Erdoğan'a yönelik çok ağır küfürler yer almıştı. Iğszı aynı zamanda Albay Dursun Çiçek'in altında ıslak imzası bulunan İrtiycayla Mücadele Eylem Planı'nın arkasındaki isim olmakla suçlanmıştı.

ERGENEKON SANIĞI SİTELERİ ELE VERDİ

Andıç soruşturması Ergenekon'un 3. iddianamesinde sanık olarak yer alan Ataman Yıldırım'dan ele geçirilen belgeler üzerine başlatıldı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Ataman Yıldırım'ın sahibi olduğu yazılım firması aracılığı ile bazı siteler kurduğu ve bu sitelerden hükümet aleyhine yayınlar yaptığını tespit etti. Sitelerle ilgili yapılan araştırmada ise bu sitelerin isim haklarının ve domain adreslerinin Milli Savunma Bakanlığı adına alındığı belirlendi. Aralarında 'irtica.org' gibi kara propaganda sitelerinin Genelkurmay tarafından yönetildiği ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmeler yaşanırken İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın ıslak imzalı belgesini Ergenekon savcılarına gönderen ihbarcı subay 2. kez gönderdiği ihbar mektubunun ekinde İnternet Siteleri Andıcı'nın orijinal belgesini de yolladı. Belgenin ortaya çıkması şok etkisi yaptı. Genelkurmay’ın yönlendirme amaçlı 42 site kurdurduğu ve 430 internet sitesininde takip edilip fişlendiği ortaya çıkmıştı. Skandal belgeyi doğrulayan Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu "TSK'nın, Başbakanlık'ın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır" diyerek sitelerin varlığını kabul etmişti.





















İstanbul- BUGÜN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-07-2010, 09:54   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Aynı gün hastalanırlar, aynı gün de iyi olurlar bunlar
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım