08-08-2010, 22:13 | #1 |
Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yüklendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan'a geldi. Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarına karşılık olarak 'Türkiye Erzincan'la gurur duyacak' karşılığını verdi. Kalabalık bir halk topluluğu tarafından karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği mitingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "Erzincan'da adaletten kaçanlar partisini sirkeleyeceğiz. Erzincan'a Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak ilk kez geliyorum. Yine geleceğim. İnşallah Başbakan olarak da geleceğim. Erzincan'da diyor ki Recep Bey 'bizim gazetemiz, televizyonumuz yok' diyor. Vatandaşlar diyor ki, açız, işsiziz, iş istiyoruz. Ne zaman 2002, tarih 2010, açlık var mı? İşsizlik var mı? İş isteyen çok mu? Sekiz yıldır yönetiyorlar ve sekiz yıldır aynı terane çalıyor. Onun için önce 12 Eylül'de ondan sonra da seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) bu millet ders vermek zorundadır. Yalana ve dolana son vereceğiz. Recep Bey beni ve memurları hakir görecek. Recep Beyi memurlara havale ediyorum. Ama Recep Bey'e şunu söylüyorum; 27 buçuk yıl kendi devletime hizmet ettim. Kendi milletime hizmet ettim. Onurumla hizmet ettim. Boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Şimdi bir tane Başbakan var, Recep Bey memuru hakir görüyor, işçiyi hakir görüyor, çiftçiyi hakir görüyor, emekliyi hakir görüyor Allah aşkına bu adamın bu millet ile ne derdi var? Köşeyi döndün, din iman edebiyatı yaptın, insanların en temiz duygularını sömürdün, e be kardeşim kendine Üsküdar'da etrafı çift duvarlarla örülü havuzlu villanı da yaptın. Ne istiyorsun bu milletten? Kul hakkı yemeyenden yana var mısınız? Şimdi siz evet deyince sesiniz gür çıkıyor ve Ankara'ya gidiyor. Recep Bey'in ezberi bir daha bozulacak. Size söz veriyorum. Recep Bey'in ezberini bozdum, kimyasını bozdum, inşallah seçimden sonra Recep Bey'in düzenini de bozacağım. Artık bu ülkede yalana dolana yer yok. Yırtık ayakkabılarla siyasete girip, milleti dolandırıp, havuzlu villalarda oturmak da yok. Onlar sanıyorlar ki biz iktidara gelince onlara hesap sormayacağız. Recep Bey nereye kaçarsan kaç, bu kardeşin seni bulacak, bu hesabı soracak. Recep Bey Isparta ya gitmiş. Orayı gül suyu ile yıkamış. Sayın Başbakan'dan bir isteğim olacak. Madem gülsuyunu sokaklara döküyorsunuz, yazık günahtır ya. Götür bari şu villanın havuzuna dök de, gül suyunda banyo yap. Bir o eksiğin kalmıştı. Geçen yasama döneminde bir kanun çıkardı. 5510 sayılı kanun. Bu kanunun bir maddesinde diyor ki emekliye milli gelir artışından pay verilemez. Recep Bey'den bekledim, acaba bunu yalanlayacak mı diye, konuşmuyor. Niye konuşmuyorsun Recep Bey, sen bu kanunu çıkardın, emekliyi ikinci sınıf vatandaş yaptın. Şimdi emekli kardeşlerimden istiyorum. 12 Eylül'de, daha sonra da seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni af edersiniz Adaletten Kaçanlar Partisini emekli etmek sizin görevinizdir artık." diye konuştu. Yaklaşık yarım saat süren ve yaklaşık 3 bin kişinin dinlediği konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, otobüsle meydandan ayrılmak istedi. Kalabalığın arasında zorlukla ilerleyen otobüse eskortluk eden çevik kuvvet polisleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Partililerin de araya girmesi ile kavga büyümeden engellendi. Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılan Kılıçdaroğlu, buradan havaalanına geçti. Kılıçdaroğlu, havayolu ile Ankara'ya döndü. cihan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-08-2010, 22:25 | #2 |
içmiş yine sıcakta konuşuyor :D
|
|
08-08-2010, 22:30 | #3 |
memur kemal.....
|
|