AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2010, 10:23   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart İşte 2013'ün Genelkurmay Başkanı

Koşaner'den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Necdet Özel'in 2013'te Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

Son YAŞ toplantısında Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, son atamalarla Koşaner'den boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi. Özel'in Koşaner'in ardından Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

1950 yılında Ankara'da doğan Özel, 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yaptı. 1980 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve 9. Piyade Tümen 17. Piyade Alay Komutanlığı gibi görevleri yürüttü.

1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Özel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999'da tümgeneralliğe terfi etti. 2003'te korgeneral oldu ve 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Orgeneral Özel, Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı. Orgeneral Özel, daha sonra 2. Ordu Komutanlığı'na getirildi. Evli ve bir çocuk babası olan Özel, İngilizce biliyor.

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)