AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-15-2010, 10:24   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Exclamation Sümela'da 88 yıl sonra ayin


Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ilk kez ayin düzenleniyor. Ayine, Rusya, Yunanistan, Gürcistan, ABD ve yurt içinden gelen çok sayıdaki Ortodoks Hristiyan katılacak.

Trabzon'da Karadağ'ın eteğine kurulu Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ilk kez Ortodoks Hristiyanlar ayin düzenleyecek. Saat 10.00'da başladı. Ayine Rusya Federasyonu, Yunanistan, Gürcistan, ABD ve yurt içinden gelen çok sayıdaki Ortodoks Hristiyan katılıyor.

Manastırda, 88 yıl aradan sonra, Hristiyan aleminde ''Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü'' olarak kabul edilen ve kutsal sayılan bu günde bir günlüğüne düzenlenecek ayini, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos yönetecek. Ayinin 2 saat kadar sürmesi bekleniyor.

50'Yİ AŞKIN YABANCI GAZETECİ İZLEYECEK

Ayine, manastırdaki alanın sınırlı olmasından dolayı yaklaşık 500 kişilik grubun katılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede ayine katılacaklara akreditasyon uygulaması yapıldı. Diğer misafirler ise ayini, manastırın yaklaşık 300 metre aşağı kısmındaki ören yerinde kurulan dev ekrandan izleyebilecek.

Ayine katılmak üzere dün Trabzon'a gelerek, tarihi mekanları gezen ve alışveriş yapan kişiler, sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde kaldıkları otellerden ayrılarak otobüslerle Maçka ilçesine hareket etmeye başladı.

Şehir merkezi ile ayinin yapılacağı manastır arasındaki 42 kilometrelik güzergah ile manastırın çevresinde güvenlik önlemi alındı. Her ihtimale karşı 3 ambulans, manastırın yakınında, bir ambulans uçak ise Trabzon Havaalanı'nda bekletilecek.

YUNAN TELEVİZYONU CANLI YAYINLAYACAK

Valilikçe haber ajanslarından 2, diğer yayın kuruluşlarından 1'er kişiye akreditasyon hakkı tanındı. Akreditasyon yaptıran gazeteciler, Sümela Manastırı'na alınacak. Diğer gazeteciler, ören yerinde hazırlanan basın merkezinde görevlerini yerine getirmeye çalışacak. Yunan televizyonu ayini canlı olarak yayınlayacak.

Ayini izlemek üzere yurt dışından 50'yi aşkın yabancı gazeteci de akreditasyon yaptırdı.



Kaynak: Ajanslar

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım