![]() |
#1 |
![]() Öğüt / (Dönme) Sen, artık büyüyüp bir asker oldun O kutsal görevin bitmeden dönme! Haydi, git evladım uğurlar olsun Bu vatana hizmet etmeden dönme! Davul seslerine sakın aldanma! Bu gidişler cenge, düğüne sanma Ne yiğitler gömdük kara toprağa İntikamlarını almadan dönme! Dağıtımın olursa Güneydoğuya Uğra Hakkâri'ye, Van'a, Batman'a Hizmeti kutsal say! Anadoluya En ücra köşeyi gezmeden dönme! Kürt, Türk diye sakın ayırım yapma! Hepimiz kardeşiz bunu unutma Aman! Aramıza ikilik sokma Namerdin başını ezmeden dönme! Önünde eğilsin, o yüce dağlar Sende Fatih'lerden kalan iman var Cudi, Herekol, ağrı ve Gabar, Dağlarına ayak basmadan dönme! Eğer vatan sana emanet ise, İyi koru yavrum, ihanet etme! Bu güzel yurdun her köşesine Türk bayrağını dikmeden dönme! Çaresiz kalıp da gücün biterse Atatürk'ü düşün Koca tepede Mehmet Onbaşıyı Çanakkale'de Tarihlere destan yazmadan dönme! Nöbet tutuyorken aynı mevzide Ya da bir pusuda müsademede Arkadaşın eğer şehit düşerse O erin alnından öpmeden dönme! Atalarımızdan emanet bize Şehitler verilmiş her zerresine Ülkenin sınırı bozulmuş ise O asil kanınla çizmeden dönme! Sakın geri kaçma! Evladım demem, Siler atarım seni kalbimden Vatanımız için hiç düşünmeden Gerekirse ŞEHİT olmadan Dönme!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok özel bir şiir gerçekten tüylerim diken diken oldu yüreğine sağlık dostum +
![]() Allah bütün askerlerimizin yardımcısı olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() teşekkürler dostum ..begenmene sevindim
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |