AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-15-2010, 15:59   #31
Kullanıcı Adı
rizzelli
tav olanlar ,ikiz kulelerin yerine cami yapılması düşüncesine tav olan yahudiler gibi tav oluyorlar mı merak ettim.

tav tav tav.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-16-2010, 05:46   #32
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzunca bir yorum yazmıştım sonra sildim vazgeçtim şu kadarını yazıcam aynı şeyi Müslüman Alimler toplanıp bir cami de külliye de vs. yapsaydı tepki ne olurdu..?

Müslüman bir ülkede Müslümana gösterilmeyen değerin Hristyana gösterilmesi beni tav ediyor yoksa ayin yapsınlar bunun bir zararı yok..

Müslümanların tek Din olan Dinimize gösterilmeyen değeri olmayan dinlere (!) adı Din kalmış inançlara göstermeleri beni tav ediyor.

Onların ayini,kilisesi,papazı beni rahatsız etmiyor yeterki bize benimsetmeye,yamamaya kalkmasınlar..
Yeter ki bizimkiler de onlara benzemeye,yamanmaya kalkmasın..
Depare kardeş ilk satırdaki söyledikleriniz ülkemizde yapılmıyormu. Halkımız dernekler vasıtası ile zaten bunu yapıyorlar değilmi. Evet islama karşı bilgisizlik kendi ülkemizde hat safhada aşılamayan alışkanlıklar islam birikimizi dejenere ediyor. Bireylerin bu hususlara dikkat etmesi lazım.

Onların ayini klisesi beni rahatsız etmiyor demişsiniz ne güzel bizim dinimiz son din olduğu için onların bizlere benimsetmeye çalışması ve bundan başarılı olması zaten mümkün değil . Kendi dinine sıkı sıkıya sarılı olmayan bir müslümanın bile farklı dini kabul etmesi pek olur değil.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2010, 19:16   #33
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Depare kardeş ilk satırdaki söyledikleriniz ülkemizde yapılmıyormu. Halkımız dernekler vasıtası ile zaten bunu yapıyorlar değilmi. Evet islama karşı bilgisizlik kendi ülkemizde hat safhada aşılamayan alışkanlıklar islam birikimizi dejenere ediyor. Bireylerin bu hususlara dikkat etmesi lazım.

Onların ayini klisesi beni rahatsız etmiyor demişsiniz ne güzel bizim dinimiz son din olduğu için onların bizlere benimsetmeye çalışması ve bundan başarılı olması zaten mümkün değil . Kendi dinine sıkı sıkıya sarılı olmayan bir müslümanın bile farklı dini kabul etmesi pek olur değil.
Bu denli gösterişli olmasa da yapılıyor ama her defasın da tepki görüyor..

Diyaneti kast ediyorsanız Din adına sadece Diyanet bir şeyler yapmıyor bizim ülkemiz de..

Bizimkiler Amerika'da ikamet edene bile tahammül edemiyor hocam bırak Allah aşkına

Orada Rum Patrik Papazı yerin de Fetullah Gülen yahut başka bir Din Alimi öyle açık hava da vaaz verseydi Türkiye de tepki olmazdı diyebiliyor musunuz..? Kıyamet kopardı

Ben bundan bahsediyorum..

Ülkemiz de papazlar,hahamlar milletmeclisine yemeğe davet edilirken İslam alimlerinin davet edilmesi çıngar çıkartıyor yakın geçmişte bunları yaşadık bugün yine yaşıyoruz..

Papaz girince meclise Din siyasete alet olmuyor ama İslam Alimi girmeye dursun..

Diğerine gelirsek bizimkiler öyle kolay kolay Din değiştirmez demişsiniz amenna bunda hem fikiriz bizimkiler yiyecekten,kıyafete yılbaşında çam ağacından hindiye kadar onları benimsese de Hristyan olmaz

Bugün onlarla Diyarbakırda hiç çekinmeden kızımızı evlendirdik yarın da ibadethanelerimizi birleştirecez sonra..? sonralar hiç bir zaman bitmeyecek o zaman sadece adımız Müslüman kalsada Hristyan olmamakla belki sevineceğiz..!

Onun için yine diyorum ki her ne olursa olsun benimsetme çalışmalarına izin verilmemeli yoksa Masonlar konusun da titiz davranmayan Osmanlı gibi olur sonumuz..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 04:22   #34
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Diyaneti kast ediyorsanız Din adına sadece Diyanet bir şeyler yapmıyor bizim ülkemiz de..

Kastım diyanet değildi tabiiki , bir çok sivil hareket söz konusu geçmişteki yaptırımlara rağmen bugün çok daha etkin organizasyonlar yapılıyor. Elinde sistemi tutan ideolojik cevrede eskisi gibi bu konuda müdahaleye karşı heyecan taşısada heyecanlarının tükendiği ortada.

Bizimkiler Amerika'da ikamet edene bile tahammül edemiyor hocam bırak Allah aşkına

Bundan kasıt nedir bilmiyorum ama. 28 şubat sürecinde belki böyleydi hatta hala bile, ister istemez dediğin gibi sıkıntı içerisinde olanlar vardır . Belli bir cevreye belli bir sahada etkin olan yapının eylemlerine ancak cılız sesler ile karşılık veriyor pek üstlerine gidemiyorlar eskisi gibi bu bile büyük bir gelişmedir öyle değilmi.

Orada Rum Patrik Papazı yerin de Fetullah Gülen yahut başka bir Din Alimi öyle açık hava da vaaz verseydi Türkiye de tepki olmazdı diyebiliyor musunuz..? Kıyamet kopardı

Yok nasıl bugün Sümeleda olan bu olaya derin güçler müdahale edemiyor ortalığı ayağa kaldıramıyor ise . Ötekileri rahatsız ederek varlıklarını güçlendirenlerin güçlerini kaybettiği ortadadır. Bu yüzden bir patriğe gösterilenin çok ötesinde islam alimine karşı göstermek zorunda kalacaklardır.

Papaz girince meclise Din siyasete alet olmuyor ama İslam Alimi girmeye dursun..

Meclisimize papaz girdimi sevgili depare bilmiyorum , bazı cevrelerin papazlara çok daha hoşgörülü olması doğru olabilir. Şeriat korkuları kadar papaz korkuları yok vesayetcilerin. Papazlara gösterilen hoşgörünün bugün islam dünyasınada göstermek zorunda olduklarını biliyorum.

Diğerine gelirsek bizimkiler öyle kolay kolay Din değiştirmez demişsiniz amenna bunda hem fikiriz bizimkiler yiyecekten,kıyafete yılbaşında çam ağacından hindiye kadar onları benimsese de Hristyan olmaz

Evet haklısın bu tarz yozlaşma var maalesef ama iş bu boyuta inmeden müslümanın namazına dikkat etmemesi , gıybet etmekten geri duymaması kardeşinin hakkına tecavüz etmesi gibi fiileri işlemesi söz konusu değilmi islam dinini kabul ettiği halde bir hiristiyan gibi yaşayan kardeşlerimiz çok iman sorunu yaşayan arkadaşlarımız çok o yüzden farklı dinlerin yaşanıp yaşanmaması bizeyakın olması ile alakalı değildir bu yozlaşma tamamen kendi dinine karşı dünyalıkları tercih etmedir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)