AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-18-2010, 10:43   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Exclamation BDP'den referandum'da 'evet' için yeşil ışık

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, referanduma yeşil ışık yaktı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aldıkları boykot kararını değerlendirirken, “Hükümetten taleplerimiz var. Yani PKK eylemsizlik kararı aldı diye biz boykot çalışmalarımızdan vazgeçmeyiz. Hükümet taleplerimizi karşılamaya yönelik ciddi adımlar atarsa müzakere süreci başlar, biz de yeni anayasayı destekleriz. Önümüzde daha uzun bir süre var. Hükümet bu süreyi iyi değerlendirmelidir” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, merkez Kayapınar İlçesi’nde BDP'li belediyenin yaptırdığı parkın temel atma törenine katıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, BDP İl Başkanı Nijad Yaruk ve partililer katıldı. Baydemir, yaptığı kısa konuşmada Marmara Depremine değinerek yaşanan acıların dinmediğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Ağustos Marmara depremi yıldönümü nedeniyle yaşamını yitirenlere rahmet, kalan yakınlarına da sabır diledi. Depremin acı yaralarının daha sarılamadığını belirten Demirtaş, siyasi konulara da değindi. PKK’nın eylemsizlik kararıyla birlikte partilerinin boykot kararının tartışıldığını hatırlatan Demirtaş, şöyle dedi:

“PKK’nın eylemsizlik ve çatışmasızlık kararı elbetteki bizleri sevindirmişti. Bundan önce partimiz ve bölgedeki sivil toplum örgütleri temsilcilerinin çağrılarına PKK cevap verdi. Ancak yapılan çağrılar tek taraflı değildi. Hiç olmazsa bu mübarek ay içerisinde silahlar sussaydı, çatışma olmasaydı. Sağlanan bu ortamın kalıcı ve sürekli hale gelmesi için BDP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hakkari’den Edirne’ye kadar herkes feryat ederken hükümet buna sessiz kalmayacaktır. Bu fırsatın kaçırılmaması gerek. Kalıcı barış için hükümetin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Olumlu veya olumsuz durumu tarih yazacaktır.”

Başbakan Erdoğan'ın, sağlanan ortamın devamlılığını sağlamak adına siyasi cesaret göstermesi gerektiğini belirten Demirtaş, “Gıyabımızda yapılan boykot tartışmalarını izliyoruz. Boykot, siyasi tavır içerisinde alınan bir karardır. PKK’nın eylemsizlik kararları taraflarla ilgili bir karardır. Boykot, evet ve hayırdan daha siyasi bir karardır. Yeni bir anayasa istiyoruz. Seçim barajının düşmesini istiyoruz. Terörle mücadele kanununda değişiklik veya tamamen kaldırılmasını veya değişmesini istiyoruz. Ancak havuzlu villa, soy- boy gibi seviyesiz tartışmalar, toplumun aklıyla alay etmektir. Boykot kararının ne kadar doğru olduğunu burada daha net bir şekilde görebiliriz” dedi.

Konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, PKK’nın eylemsizlik ve çatışmasızlık kararı üzerine BDP’nin de boykot kararında bir esneme olup olamayacağı şeklindeki bir soruya, “Hükümetten taleplerimiz var. Yani PKK çatışmasızlık ve eylemsizlik kararı aldı diye biz boykot çalışmalarımızdan vazgeçmeyiz. Hükümet taleplerimizi karşılamaya yönelik ciddi adımlar atarsa müzakere süreci başlar, biz de yeni anayasayı destekleriz. Önümüzde daha uzun bir süre var. Hükümet bu süreyi iyi değerlendirmelidir” diye yanıtladı.

Abdullah Öcalan’ın boykot kararından vazgeçilmesi yönünde bir tavsiyesi olması halinde parti olarak nasıl bir tavır içine girileceği yönündeki bir başka soruya ise Demirtaş, “Arkadaşlar parti olarak barışın kalıcı haline getirilmesi amacıyla ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Taleplerimize cevap verilmesi durumunda elbetteki biz yeni anayasayı destekleriz. Böyle bir durumda AKP ile ortak çalışma çağrımızı yeniliyoruz. Yeni bir anayasaya katkı sunmaya hazırız. Müzakere etmeye hazırız” dedi.

Demirtaş, daha önce meşe ağacıyla ilgili küfürlü konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e, “Bu parkın tamamını meşe ağacıyla süsleyelim” diye espri yaptıktan sonra, “Bizim başkanımız biliyorsunuz meşe ağacı yüzünden 3 yıl ceza istemiyle hakkında dava açıldı” demesi gülüşmelere neden oldu.

Kaynak: Radikal

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-18-2010, 10:54   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Pkk'nın olsun Btp nin olsun karar değişikliklerinde , bölge halkının pkk ya bakış acısı şiddet yanlı hareketlere karşı direnişi referandum gibi hayati öneme sahip meselede pkk ve bdp nin dokusu ile uyuşmaması büyük faktör hatta daha çok doğuda hareket halinde olan sivil toplum örgütleri kanaat önderlerinin bu sürece katkısı büyük olacaktı.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2010, 10:58   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
BDP baktı ki halkı kontrol edemeyecek... böylece daha ucuz kurtulmaya çalışıyor...
Alt 08-18-2010, 11:03   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
BDP baktı ki halkı kontrol edemeyecek... böylece daha ucuz kurtulmaya çalışıyor...
Kürt halkımızın uyanışı söz konusu ayrılıkcı terör örgütleri hatta onlar ile göbek bağı olan siyasi uzantıların bundan sonra kürt halkından cekeceği var. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Devletin hükümetin samimi adımları ile devletin milletine küsmüs olan koca bir halk en kısa sürede özlenen günlerini yaşayacaktır. Ve bundan sonra kimse bu halkı birbirine kırdırarak burdan siyasi maddi çıkar elde edemeyecektir.
Alt 08-18-2010, 11:07   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürt halkımızın uyanışı söz konusu ayrılıkcı terör örgütleri hatta onlar ile göbek bağı olan siyasi uzantıların bundan sonra kürt halkından cekeceği var. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Devletin hükümetin samimi adımları ile devletin milletine küsmüs olan koca bir halk en kısa sürede özlenen günlerini yaşayacaktır. Ve bundan sonra kimse bu halkı birbirine kırdırarak burdan siyasi maddi çıkar elde edemeyecektir.
Aynen katılıyorum...
Hemsadece Kürt halkı değil uyuyan Türklerde uyanıyor.... bu referandumun süresinin uzamasına kızmıştım ama bizim o kadar işimize yaradı ki.... muhalefetin bocalaması ve savundukları görüşü anlatamamaları ve buna karşın yönetici düzeyindekilerin ve halkın sevdiği sanatçı ve önderlerin evet demesiyle muhtaşem oldu...... tabi hataydaki olaya zamanında el atılmasınında sonuca büyük etkisi var....
Yalnız gördüğüm kadarıyla bdp mhp ve chpden akıllı çıktı....
Alt 08-18-2010, 11:09   #6
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Aynen katılıyorum...
Hemsadece Kürt halkı değil uyuyan Türklerde uyanıyor.... bu referandumun süresinin uzamasına kızmıştım ama bizim o kadar işimize yaradı ki.... muhalefetin bocalaması ve savundukları görüşü anlatamamaları ve buna karşın yönetici düzeyindekilerin ve halkın sevdiği sanatçı ve önderlerin evet demesiyle muhtaşem oldu...... tabi hataydaki olaya zamanında el atılmasınında sonuca büyük etkisi var....
Yalnız gördüğüm kadarıyla bdp mhp ve chpden akıllı çıktı....
Evet bakın eksik kalan kısmı tamamladınız. Türk vatandaşlarımızın da bu zaman diliminde öz eleştiri yaptığı gelişmelerin ülke bütünlüğü için elzem olduğunun farkında vardı. Zaman ile güzide kururmuzun içindeki cuntacı zihniyetin pkk nın işine yarayacak eylemlere karşı sessiz kalması , pkk nın ve bdp nin zamanla kürt haklarının dışında sadece bölgede etkinliklerini sürdürmek için halkın duyguları ile oynamasının ortaya çıkması devrim bir gelişmedir.
Alt 08-18-2010, 11:16   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Evet bakın eksik kalan kısmı tamamladınız. Türk vatandaşlarımızın da bu zaman diliminde öz eleştiri yaptığı gelişmelerin ülke bütünlüğü için elzem olduğunun farkında vardı. Zaman ile güzide kururmuzun içindeki cuntacı zihniyetin pkk nın işine yarayacak eylemlere karşı sessiz kalması , pkk nın ve bdp nin zamanla kürt haklarının dışında sadece bölgede etkinliklerini sürdürmek için halkın duyguları ile oynamasının ortaya çıkması devrim bir gelişmedir.

Kürt halkı hatta sadece kürtlerde değil... o toros arabalarından çok çekmişler.... bence şimdiye kadar iyi dayanmışlar ve bu dayanmalarınında tek sebebi var "İslam" bizi birbirimize bağlamış... her ne kadar oyunlar oynansada bir yerden sonra otomatik kendini imha etmiş......
Zamanında aynı oyun ermenilere oynanmış onlar bu oyunu yutmuşlar bence ondada din faktörü var....
Düşünsenize diyarbakırda bile %63üydü yanlış hatırlamıyorsam ama 60dan fazlası sandığa gideceklerini söylemiş... e sandığa gidende hayır diyecek değil yani....
Alt 08-18-2010, 11:20   #8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Kürt halkı hatta sadece kürtlerde değil... o toros arabalarından çok çekmişler.... bence şimdiye kadar iyi dayanmışlar ve bu dayanmalarınında tek sebebi var "İslam" bizi birbirimize bağlamış... her ne kadar oyunlar oynansada bir yerden sonra otomatik kendini imha etmiş......
Zamanında aynı oyun ermenilere oynanmış onlar bu oyunu yutmuşlar bence ondada din faktörü var....
Düşünsenize diyarbakırda bile %63üydü yanlış hatırlamıyorsam ama 60dan fazlası sandığa gideceklerini söylemiş... e sandığa gidende hayır diyecek değil yani....

İslam değeri halk olarak tabanda birbirimize girmeye engel olan yegane faktördür. Siyasi çıkarlara terörsel faaliyetlere hatta bunları tetikleyen sivil ve siyasi hareketlere rağmen koca bir halk birbirine kırdırılamadı ise sizin söylediğiniz gibi dinin bu konuda harc vazifesi gördüğünü anlayabiliriz. Evet doğu halkımızın darbe süreclerinde faili mechul cinayetlerinden hatta otoriter devlet anlayışından neler çektiği ortada bunların hesabının alınması için o günü iple çektiklerine inanıyorum.
Alt 08-18-2010, 11:28   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
İslam değeri halk olarak tabanda birbirimize girmeye engel olan yegane faktördür. Siyasi çıkarlara terörsel faaliyetlere hatta bunları tetikleyen sivil ve siyasi hareketlere rağmen koca bir halk birbirine kırdırılamadı ise sizin söylediğiniz gibi dinin bu konuda harc vazifesi gördüğünü anlayabiliriz. Evet doğu halkımızın darbe süreclerinde faili mechul cinayetlerinden hatta otoriter devlet anlayışından neler çektiği ortada bunların hesabının alınması için o günü iple çektiklerine inanıyorum.

Kürt halkına devlet sizi sevmiyor devlet size ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor diye kandırdılar yıllarca...
Şimdi ise okuyan ve gündemi takip eden insanlar bakıyorlar ki aslında o eziyetleri çekmelerinin sebebi ne devletin onları sevmemesi nede ikinci sınıf insan olmaları... çünkü görüyorlar ki Türk olan ama başı örtülü, dinini yalıyor diye aynı eziyeti görüyorlar... o zaman diyorlar ki bu işte bir terlik var...
Ben 8-10 yaşlarındayken hatırlıyorum... Parmağında Gümüş yüzük takılı olanları bile irticacı ilan edildiğini söylemişti babam bana ne kadar garip gelmişti.... o dönemde sırf o yüzden ordudan atılanları bile gördüm ilerki yıllarda...
Alt 08-18-2010, 11:34   #10
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Kürt halkına devlet sizi sevmiyor devlet size ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor diye kandırdılar yıllarca...
Şimdi ise okuyan ve gündemi takip eden insanlar bakıyorlar ki aslında o eziyetleri çekmelerinin sebebi ne devletin onları sevmemesi nede ikinci sınıf insan olmaları... çünkü görüyorlar ki Türk olan ama başı örtülü, dinini yalıyor diye aynı eziyeti görüyorlar... o zaman diyorlar ki bu işte bir terlik var...
Ben 8-10 yaşlarındayken hatırlıyorum... Parmağında Gümüş yüzük takılı olanları bile irticacı ilan edildiğini söylemişti babam bana ne kadar garip gelmişti.... o dönemde sırf o yüzden ordudan atılanları bile gördüm ilerki yıllarda...
Aslında evet birileri kürt halkına sizi sevmiyorlar diyerek husumeti körükletiyorlar. Ama bir yandan bu olurken devlet ise psikolojik baskının yanında sanki kendi varlığını muhafaza etme adına kendisine bir düşman gerek argümanından yola cıkarak halkın bir çok değeri ile çatışan pozisyonlarıda olmuştur. Ben Diyarbakır lice de askerlik yapmıştım , orda devletten daha çok askeri reflekslerin devrede olduğu ister istemez halka zülüm edildiğine şahit olmuştum. Sanki gizli bir el kürt halkının devlete düşman olması için derin devlet tarafından müdahaleler yapılıyordu. Şimdi demokrasinin gelişmesi hemde sorgulama bilincinin ivme kazanması en önemlisi insanları birbirine kırdırarak darbe ortamı hazırlamak isteyen devlet kanadında ayrılıkcı terör kanadından siyasi kanattaki bütün oyunlar deşifre olduğu için insanların bu meseleye bakış acısı değişmiştir diye düşünüyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)