AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 15:18   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Gülen'den ABD'deki okullar açıklaması


ABD'deki okullar hakkında açıklama yapan Gülen, "ben onların sahibi ya da yöneticisi değil sadece gönüllü bir katılımcısıyım" dedi.

ABD'nin en yaygın gazetesi USA Today, dün 'Türk bağlantılı charter okullar sorgulanıyor' başlığı ile Fethullah Gülen cemaatinin ABD'de açtığı okullarla ilgili geniş bir dosya hazırladı Gülen iddialara cevap verdi.

Horizon (ufuk), Pioneer (öncü), Beehive (an kovam) gibi isimlerle ABD genelinde 100'ün üzerinde "charter" okul açıp 35 bin öğrenci yetiştirdiği belirtilen hareket üe ilgili iddialara yer verilirken, Gülen'in de görüşü alındı. Gülen şunlan söyledi:

"Herşeyden önce 'Gülen hareketi' adlandırmasını kabul etmiyorum. Bu, benim 'gönüllüler hareketi' dediğim bir sivil toplum hareketidir. Kendimi bu hareketin bir katılımcısı olarak görüyorum.

İnsanlık, barış, karşılıklı saygı, kültürlerin bir arada yaşaması ve insani değerlerin canlı tutulması gibi konulardaki düşüncelerimi dinlemiş veya okumuş bazı eğitimciler, farklı nedenlerle ABD'ye gelip özel veya devlet okullarında çalışmış olabilir.

Böyle eğitimciler olduğunu medyadan duydum. ABD'de böyle kaç eğitimci var bilmiyorum. Benim onlarla ilişkim, bir ABD üniversitesinde çalışan ve düşüncelerime değer veren herhangi bir akademisyenle ilişkimden farklı değil.

Kitaplarımdan ve konuşmalarından faydalandıklarım düşünen veya bunlara aşina olan bireyler bulunabilir, fakat ben onlan şahsen tanımıyorum.

Bahsettiğiniz okullar hakkında özel bilgim yok. Akademik basarılarından da habersizim. Eğitim safhasında ya da herhangi başka bir alanda olsun, insani değerleri paylaşan her faaliyetin başarılı olmasını dilerim.

Bu açıdan etnik ya da dini arka plan ayrımı yapmıyorum. Bu benim insan olmamın gereğidir. ABD basınını düzenli olarak izlemiyorum.

Hiçbir kurumla sahiplik, yönetim kurulu üyeliği ve benzeri bir ilişkim olmadığı iyi bilinir. Onlarca yıldır insanlığın karşılaştığı toplumsal meseleler hakkında düşünce ve kanaatlerimi paylaşıyorum.

Birçok insan konuşmalarımı dinliyor, kitaplarımı okuyor. Bu düşünce ve kanaatlere aşina olan veya onları paylaşan kişilerin yahut çalıştıkları kurumların benimle şahsen ilintilendirilmesini onaylamam."

25 EYALETE YAYILMIŞ

Haberde okullar için şu ifadeler kullanıldı:

■ 25 eyaletteki bu okullar, genelde kasabalarında en başarılı devlet okulları.
■ Son 10 yılda binlerce Türk eğitimci getirdiler.
■ Çağdaş İslam'ın Billy Graham'ı (12 ABD başkanına ruhsal rehberlik yapan evanjelist din adamı) olan Gülen, İslam'ın Türk toplumunda merkezi bir rol üstlenmesi için çok uğraştı.
■ Federal belgeler, okulların Gülen'e yakın grupların yardımıyla açılıp yönetildiğini gösteriyor.

ABD'de devlet okulu statüsündeki charter'lar, sıradan devlet okullarına göre daha özerk oluyorlar. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri ya da öğretmenler tarafından kurulup, onların sağladığı bağışlarla destekleniyor.

















Kaynak: Hürriyet

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi