AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 14:49   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Tanrıverdi: 'Hayır Diyen; CHP, MHP ve BDP'de Tabanla Tavan Aynı Düşünmüyor'
Tanrıverdi: 'Hayır Diyen; CHP, MHP ve BDP'de tabanla tavan aynı düşünmüyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Hayır cephesinde yer alan; CHP, MHP ve BDP'de taban ile tavanın aynı düşünceyi paylaşmadığını söyledi.

12 Eylül'de sandığa gidecek milletin demokrasiden yana tavır alacağı beklentisi içinde olduğunu söyleyen Tanrıverdi, ''Miletimiz, 12 Eylül de inanıyoruz ki demokrasiye 'Evet' diyecektir; geleceğine 'Evet' diyecektir. Gelecek nesillerimizin daha huzurlu daha mutlu olması için ona zemin hazırlamak için 'Evet' diyecektir. Çünkü milletimizin yönü demokrasiye dönmüştür. Tercihi demokrasiden yanadır.'' diye konuştu.

Türk Milleti'nin ülke sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Tanrıverdi, ''İşte bu noktada milletimiz sorunların çözümü olarak demokrasiyi gördüğünden bu 12 Eylül'de yapılacak iş bir seçim değildir. Onun için seçmen sözcüğünü kullanmamaya dikkat ediyorum. Milletimizin iradesinin tercihinin belirlenmesidir. 12 Eylül bir siyasi partinin iktidara gelmesi veya iktidardaysa iktidardan uzaklaşması oylaması değildir. 12 Eylül'de yapılacak oylamadaki referandum halk oylaması oylamada; bir siyasi partinin oyu yükselmeyecek, bir siyasi partinin gücü belirlenmiş olmayacak, demokrasinin gücü belli olmuş olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasi dışı örgütlenmelerin referandumdan korktuğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, ''Demokratikleşmenin gücü belli olmuş olacak ve bu güç ortaya çıktığı zaman elbette demokrasi dışı örgütlenme içinde olanlar ürkecekler korkacaklar ki bugün çoğunun endişesi söz konusudur ve antidemokratik davranış içinde olanlar artık hayat haklarını kaybedecekler demokratik sistemde.'' açıklamasını yaptı. Tanrıverdi şunları söyledi: ''Demokratik sistem bir uzlaşı sistemidir. Demokratik sistem şeffaf bir sistemdir. Açıklıktır. Dolayısıyla karanlıklar dağılacaktır. Kara bulutlar dağılacaktır ve her şey milletimizin gözü önünde cereyan edecektir. Derinliklerden söz edilmeyecektir. Çeşitli çeşitlenmiş, milletimizi sömüren, zulmeden mekanizmalar kalkacaktır. İnsanımız temel hak ve özgürlüklerine kavuşacaktır. Dolayısıyla 12 Eylül günü halkımız tercihini şu an belirlemiştir. Demokrasiden yana bunu tescilleyecektir.''

Konuşmasında Anayasa Değişiklik Paketine karşı çıkan grupları da eleştiren Tanrıverdi, özellikle MHP'nin neden hayır dediğine bir anlam veremediğini söyledi. ''Evet demek için Hayır Cephesine bakmak yeterli'' diyen Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Doğrusu Hayırcıların sözlerine baktığımız zaman içi dolu ifadeleri göremiyoruz. Yani Anayasa Değişiklik Paketi 26 Maddedir. 26 Maddeye ilişkin olarak bakın Hayır diyen ana muhalefet partisi diğer muhalefet partilerini ki bunların hepsi yan yana durdular; CHP, MHP, BDP, şimdi bu üç partinin bir defa yan yana durması milletimizin hayretlerini gizlemeyecek bir duruştur. Herkes hele bu noktada gözlerine inanamamaktadır. Çünkü BDP'yle MHP'nin yan yana duruşu çok ilginçtir. CHP'yle MHP'nin yan yana duruşu çok ilginçtir. Şimdi bunların yan yana duruşlarının altındaki gerçek sebep anayasa değişikliği meselesi değildir. Meseleyi siyasi bir arenaya çekmektir. Siyasi bir mesele olarak göstermektedir. Siyasi bir mesele olarak göstererek sonuç almaktır. Çünkü bu partilerin faaliyetlerine baktığımız zaman, anlayışlarına baktığımız zaman, meclis içi ve dışı davranışlarına baktığımız zaman, etnik kökenden beslenmektedirler. Dolayısıyla demokratik sisteme geçtiğimizde artık etnik milliyetçilikten kimse dem vuramayacak herkes kardeş olacak, herkes dost olacak ve bu farklılıklar bir zenginlik olarak görülecek; Türkiye'nin birlik ve beraberliği, bütünlüğü sağlanmış olacak.''

"MİLLETİMİZ DEĞİŞİMDEN YANA DÖNÜŞÜMDEN YANADIR"

Ne MHP ne de diğer parti tabanlarının yöneticileri gibi düşünmediğini söyleyen Tanrıverdi, ''Gerek CHPli tabandaki vatandaşlarımız, gerek MHPli tabandaki vatandaşlarımız, gerek BDPli tabandaki vatandaşlarımız, antidemokratik rejimlerin yani darbelerin; büyük sıkıntılarını, zulümlerini, işkencelerini çektikleri için tepki vermektedirler. Çoğu belediye başkanlarının basın toplantılarıyla, 'Her ne kadar benim parti başkan parti yönetimim bu noktada ise ben farklı noktadayım; çünkü ben demokrasiye inanıyorum' diye basın toplantılarıyla tepkilerini ortaya koymaktadırlar." diye konuştu. Tanrıverdi şöyle dedi: ''Yani tavanla taban arasında büyük bir çelişki vardır.Tabanla tavan arasındaki bu çelişkinin temel nedeni, tavandakilerin meseleye siyasi bakmalarıdır. Tabandakilerin meseleye demokratik pencereden bakmaları Türkiye'nin demokratikleşme arzusundan kaynaklanmaktadır. Çok net bir şekilde Evet bekliyorum. Çünkü milletimiz; değişimden yanadır, dönüşümden yanadır, gelişimden yanadır, statükodan uzaktır. Dolayısıyla statükocuların söylemlerine bakmayacak ve doğru bir eylem içerisinde olacaktır."

Zaman 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım