AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 16:21   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Diyarbakır'da 496 STK'dan 'Evet'
Diyarbakır'da 496 STK'dan 'Evet'

Diyarbakır'daki 496 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Dayanışma Platformu ve Gönül Köprüsü Derneği, Diyarbakır Cezaevi önünde ortak basın açıklaması yaparak, referandumda 'Evet' çağrısında bulundu.

Diyarbakır Askerî Cezaevi ve burada yapılan işkencelerin Kürt Sorununda etkili olduğu belirtilen açıklamada, "Demokratik Açılım diyeceksek Diyarbakır Askerî Cezaevi ile hesaplaşmamız gerekiyor. Kardeşlikten yana isek bu cezaevine bakmalıyız." denildi.

Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Cezaevi önünde STK'lar adına açıklamayı Sivil Dayanışma Platformu ve Gönül Köprüsü Derneği sözcüsü Cuma İçten yaptı.

Referandumu tarihî bir süreç olarak değerlendiren İçten, amaçlarının demokrasi ve hukuk ekseninde ülkemizi yeniden yapılandırma sürecine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

İçten, "Huzur ve barışı, birlik ve beraberliği koruyarak yeni, demokratik ve sivil bir anayasa talebini toplumda canlı tutmak ve anayasa paketine 'Evet' demek için cezaevi önündeyiz " dedi.

Diyarbakır Askerî Cezaevi denildiği zaman akıllara, her gün dayak eşliğinde tutuklulara marş söyletmek, avuç içine çakılması, insanların diri diri ateşe atılması ve erkek ile kadınların tecavüze uğramasının geldiğini anlatan İçten, "Bu coğrafyada yaşayan insanların ölmek için getirildikleri, düşünen, konuşan insanların insanlık dışı muameleye tabi tutuldukları, kimilerinin babasını, anasını, kardeşini ve dayısını ziyaret etmeye dahi korktukları bir yerdir." şeklinde konuştu.

Cezaevinde işkence görenler ile yakınlarının 'Evet' demesi için haykırdıklarını belirten İçten, burada yakınlarını kaybedenlerin 12 Eylül'de hesap sorma imkânları doğduğunu kaydetti.

İçten, şunları söyledi: " Dün yakınlarımızı inletenlere hesap sorma adına 12 Eylül'de 'Evet' diyeceğiz. İşkenceye 'Hayır' diyerek kendini yakanlar adına bu pakete 'Evet' diyeceğiz. Etnik kökenlerinden dolayı işkence gören her birey için 'Evet' diyeceğiz. Düne kadar bölgemizde on binlerce faili meçhul cinayetler, kayıplar oldu. Düne kadar askerî üniformalı devlet görevlileri, Ergenekon'da yargılananlar, bölgemizde on binlerce köyü yakıp boşalttılar. Köylerimizi yakanların 'Hayır' dedikleri pakete 'Evet' diyeceğiz."

Star 17.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım