AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 19:14   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Malatya'dan Sivil Anayasa'ya Sivil Destek
Malatya'dan Sivil Anayasa'ya sivil destek

12 Eylül'de referanduma en anlamlı destek Malatya’dan geldi. AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in çağrısı üzerine 150'ye yakın sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek “Sivil Anayasa'ya Sivil Destek Platformu” oluşturdu.

Önceki gün Malatya İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Sivil Anayasa'ya Sivil Destek Platformu” başlıklı toplantıya 50 STK temsilcisi 150 sivil toplum kanaat önderi katıldı.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, milletin üzerinden; bürokratik, askerî ve yargı vesayeti kaldırılması, özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi ve milli iradeyi mecraından çıkartan yapılanmaların ortadan kaldırılması için yeni ve sivil anayasa beklentilerini dile getirdiler.

AK Parti Milletvekili Mehmet Şahin yaptığı konuşmada geçmişte sivil toplum alanlarında görev aldığını hatırlatarak, “Milletvekili seçilmemde en büyük desteği veren sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerimizin görüş ve tavsiyeleri her zaman rehberim olmuştur” dedi.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü : “12 Eylül 2010’da referanduma sunulan “Sivil Anayasa”, tüm “Sivil Toplum Kuruluşları”nın görüşleri alınarak, toplumsal mutabakatla hazırlanmıştır. Türkiye sivil toplumu, küresel kamuoyunu ve kaynaklarını harekete geçirmekte, uluslararası bir sivil güç olarak dünyanın dikkatini çekmektedir. Oluşan bu evrensel sivil gücümüz ülkemizin kalkınması için kullanılmalıdır.

Demokrasi tarihinde Malatya’nın özel bir yeri var. Darbeciler artık Malatya’yı siyasi provokasyonların laboratuarı olarak kullanamayacak. 1978’deki Hamido Katliamının, Zirve Yayınevi Katliamının ve Hrant Dink Cinayetlerinin acısını Malatya bir daha yaşamak istemiyor. Faili meçhul cinayetlere kurban vermemek için Malatya yekvücut olarak sandığa gidecek ve Aydınlık Türkiye için “Evet” diyecek.

Umuyorum ve güveniyorum ki, 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda Malatya aynı kararlılıkla “Evet” diyecek. Bu referandumda Malatya farkını göreceksiniz”

Toplantıda, “Sivil Anayasaya Sivil Destek Platformu” (SASDEP) kararlaştırıldı. Sekreteryasını Memur Sen, Sader gibi sivil toplum kuruluşlarını üstlendiği patform önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir sempozyumda tekrar bir araya gelerek bir bildiri yayınlayacak. Platformun misyonu referandum sonrasında da devam edecek. Referandum sonrasında da bir araya gelecek olan platform SASDEP, geniş kapsamlı Sivil Anayasa taslağı hazırlıklarını sürdürecek.

Haber 7 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-18-2010, 20:53   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Malatya bu normal
Mitingde yer yerinden oynadı, davullar vurmalılar sanmıyorumki bu kadar coşkulu bir miting daha olsun,
Başbakanımda tebessümdem kurtulamadı, sizin Allahınıza gurban deyip durdu
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi