AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 08-19-2010, 00:52   #1
Kullanıcı Adı
rizzelli
Standart PKK Önce Müslüman Olsun - Cemal Nar -Habervaktim
PKK Önce Müslüman Olsun 1

Bana bir mail geldi. Çok ilginçti. Sizinle paylaşmak istedim.

Özet olarak diyordu ki: “Kürdistan İslam Alimleri Fetva Kurulu, Dünya İslam Alimleri Birliği'nin İstanbul'da Kuzey Kürdistan'daki Kürt hareketinin (neden PKK diyemiyor?C.N.)"terörist" olarak tanınmasını ve ona karşı cephe açılmasını protesto etti.

Türkiye'de sayıları 20 milyonun üzerinde olan Kürtlerin hakları Türk hükümeti tarafından ellerinden alınmış, İslam şeriatına göre de hakları çiğnenmiştir.

Kürdistan İslam Alimleri (Zanyarên Îslamî yên Kurdistanê - ZÎK) Fetva Kurulu, yayınladığı bildiride, "Kurulumuz, Yusuf Karadavi başkanlığında 25 Haziran'da toplanan Dünya İslam Alimleri Birliği'nin İstanbul'daki toplantısından sonra yayınladığı bildirisinde, Kuzey Kürdistan'daki Kürt hareketinin "terörist" olarak gösterilmesi üzerine bildiriyi ele almak üzere toplandı" deniliyor.

ZÎK'in bildiride işaret edilen noktaları onaylamadığının belirtildiği açıklamada, İslam'ın emirlerinin tekrar gözden geçirildiği ve şu sonuçlara ulaşıldığı belirtiliyor:

- Türkiye'de sayıları 20 milyonun üzerinde olan Kürtlerin hakları Türk hükümeti tarafından ellerinden alınmış, İslam şeriatına göre de hakları çiğnenmiştir. Bu nedenle haklarını elde etmek için yürütülen mücadele meşrudur.

- Türk Devleti, Kürt halkının varlığını kabul etmemekte ve Kuzey Kürdistan'da Kürt hareketinin barışçıl çözüm çağrılarına da kulak vermemektedir.

- İslam'ın şartlarına göre her Müslüman haklıdan yana tavır almalı ve haksızlığa karşı durmalıdır.

- Dünya İslam Alimleri Birliği'nin bildirisi, haksızlığa arka çıkması ile İslami ilkeler ve izahatlara zıttır.

- Dünya İslam Alimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, birliğin İstanbul'da gerçekleştirdiği 3. toplantısında, tüm Müslümanlara Erdoğan'a destek olmaları çağrısı yapmıştı. Yusuf Karadavi tövbe etmeli ve sözlerini geri almalıdır.

- Her Kürt'ün, Kürt özgürlük hareketini destekleme hakkı vardır ve hareketin kendisi de barışçıl ve demokratik çözümden yana olduğunu ifade etmiştir.

Bu maili alınca epey güldüm. “Kuyruklu Yalan” dedikleri bu olsa gerek. Sonra bunlara bir cevap vermem gerekir mi diye düşündüm. “Emr-i Bilma’ruf, nehy-i anilmünker” ilkesince kendimi sorumlu sayarak şu maili yazıp gönderdim:

“Bu kadar da palavra olmaz.

Marksist, leninist, sosyalist, laik bir hareketin şeriatla ne alakası var? PKK'nin davası İslam mı? Güldürmeyin kendinize. PKK önce müslüman olsun, sonra fetvaya burnunu soksun.

Ve de şu alimlerinizin bir adını verin hele, görelim kim imiş. APO mu? Karayılan mı?”

Onlara bu kadar yazmak yeterdi. Sonra düşündüm, Allah bilir bu posta daha kimlere gitmiştir. Buradan da bir cevap vermeyi uygun buldum. Aslında PKK buna değmez, ama bazı Müslüman kardeşlerimize fayda verebilir. Amacım kafası karışık kardeşlerimize bir katkı sunmaktır.

Biz burada bu konuda birkaç yazı yazmıştık. Onlardan üçünün başlığı şöyle: “Gavurun Ekmeğini Yiyen” PKK”. “PKK’ya Lanet Kürtlere Muhabbet ve Destek”. “PKK Cehennemdir”. Hemen aşağıdan bakılabilir.

Bilindiği gibi PKK içte ve dışta Müslümanların düşmanlarının taşaronu bir terör örgütüdür. Onlar adına Müslüman kanı dökmekte, Müslüman canı yakmaktadır. Allah Teâlâ’ya ve ahirete iman eden hiçbir müslümanın PKK’ya sempati ile bakması, hele hele destek vermesi asla mümkün değildir. Bu hatayı yapan Müslümanların yeniden düşünüp derhal tövbe etmeleri ve iman açısından durumlarını değerlendirmeleri gerekir.

Neden mi?

Yazımız çok uzun olacak.Bunun sebeplerini öbür yazıya bırakalım mı?

rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-19-2010, 00:53   #2
Kullanıcı Adı
rizzelli
PKK Önce Müslüman Olsun 2

Sevgili Peygamberimiz Efendimizin (s.a.v) Hz. Ömer’den bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurduğu naklediyor:

“Ameller ancak niyetlere göre değerlendirilir; herkesin niyeti ne ise eline geçecek odur. Kimin hicreti, Allah ve Resûlü (rızası ve hoşnutlukları) için ise, onun hicreti Allah ve Resûlü’ne yönelmiş sayılır. Kim de elde edeceği bir dünya veya nikahlanacağı bir kadından ötürü hicret etmişse, onun hicreti de hedeflediği şeye göredir.” (Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

Bu sözlerin, Allah Resûlü’nden gelmesine sebep şu olaydır:

Mekke’den Medine’ye herkes Allah için hicret ediyordu. Ancak bir sahabi, sevdiği Ümmü Kays adındaki bir kadın için hicret etmişti. Şüphesiz bu zat bir mü’mindi ama, niyet ve düşüncesi davranışlarının önünde değildi...

O da bir muhacirdi ama, ihtimal ki Ümmü Kays’ın muhaciriydi. Ancak Allah için katlanılabilecek bunca meşakkate o, bir kadın için katlanmıştı. İsim zikredilmeden, bu hâdise, Allah Resûlü’nün yukarıda zikrettiğimiz mübarek sözüne mevzu olmuştur. Sebebin husûsiyeti, hükmün umûmiyetine mâni değildir. Onun için bu hadîsin hükmü, umumidir, her işe ve herkese şâmildir.

Öyleyse sadece hicret değil, namaz, oruç, zekat, hac, eğitim, cihat, yönetim gibi bütün ameller niyete göredir. İnsan hicret veya cihat etmek istediğinde niyeti, sadece Allah ve Resûlü olursa, bunun karşılığı olarak Allah ve Resûlü’nü bulur. Bu da hep böyledir.

Niyeti Allah olmayan bir insan, bütün çabasına rağmen, eğer hicretten veya cihattan maksadı bir kadınsa, bir dünya serveti veya iktidarı ise, bütün o sıkıntılar dünyaya ait zevkler için çekilmiş ve bir manada katlandığı her şey hebâ olup gitmiş sayılır.

“Bir amelin amel olarak değer bulması niyete bağlıdır; niyetsiz hicret, turistlik; cihad, bâğîlik; hac, aldatan bir seyahat; namaz, kültür fizik; oruç da bir perhizdir. Bu ibadetlerin, insanı cennetlere uçuran birer kanat haline gelmesi ancak niyet mülâhazasıyla mümkün olur.”

Buna göre soruyoruz; PKK’nın amacı Allah Teâlâ’nın ve Sevgili Peygamberimiz Efendimizin (s.a.v) rızasını kazanmak için din, iman adına çalışmak, şeriat getirmek midir?

Ne gezer?

Birisi kalkıp da “evet” dese kim inanır buna?

PKK bir din ve şeriat düşmanıdır. O kadar ki can düşmanı sisteme “gelin irtica ve şeriat ile ortak mücadele verelim” demiştir.

PKK şimdi alimleri toplamış da fetva verdirmiş…

Hoppala!

Yahu PKK önce bir Müslüman olsun hele. İslam ahkamına bağlı olsun, sonra fetva arasın. Bu ne yüzsüzlük ve pişkinlik böyle!..

Devam edeceğiz bu konuya…
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 01:09   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Müslüman aleminin düşmanları kim ise PKK onlar ile işbirliği içerisindedir...ve zerre inançlara saygısı yoktur...dine inancı yoktur...amacına ulaşmak için halkı kandırır ve amacına hizmet ettirir...halka başka vaatte bulunur esasta kendisine dinsiz bağımsız üstlerinin uşaklığını yapacak bir ülke hayali için mücadele eder...
Bizlerde müslümanız madem etnik kökenimiz, dinimizin önüne geçemez...İslam bu münafıkların yanında değil karşısındadır..sürekli ertelenen çözümler ülkemiz herdaim kaosa sürüklerken bu din düşmanı ve gizli emel peşinde olanların da amacına zemin hazırlar...
Paylaşım için teşekkürler

Konu Gönülden tarafından (08-19-2010 Saat 01:13 ) değiştirilmiştir..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 01:25   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
pkk strateji değiştiriyor. eskiden marksist-leninist bir ideolojide olduklarını hiçbir zaman saklamayan pkk, Kürtlerin dini konulardaki hassasiyetinin farkına vardığından olsa gerek dine önem vermeye başladı.

bugün D.Bakır'a gittiğimde dinle yakından uzaktan alakalarının olmadığına inandığım BDP il yöneticilerinin kendilerine ait araçlara İslami yazılar yazdığına şahit oldum. Örneğin; çöp araçlarının ve caddeleri temizleyen bazı araçların üzerinde "Temizlik İmandandır" ibaresi yer almakta. Belediyenin caddelere verdiği isimlere bakıldığında İslam'a hizmeti olmuş Allah dostlarının isimlerini görebiliyorsunuz.

Osman Baydemir Türk-Kürt meselesinde işin içinde olmaktan zevk alan biri. pkk nın dini konularda hassas davrandığını göstermesi konusunda Osman Baydemirin telkinlerinin olduğuna inanıyorum. Zira son zamanlarda medyaya verdiği demeçlerde sürekli Kur'andan ayetlerle kendini savunmaya çalışan bir Baydemir profiliyle karşılaşıyoruz. bu sayede gerçekte dinsiz bir örgüt olan pkk nın kendini Müslüman göstererek hem batıda yaşayan dindar Türklerden hem de Kürtlerin büyük çoğunluğundan destek alma arayışı içerisine girmiş bulunuyorlar. bunda başarılı olurlar mı? bence başarılı olmaları yüksek bir ihtimal zira Kürtler içerisinde oldukça cahil, bir iki söze kanan yüzbinlerce insan bulunuyor. bu insanları kurtlar kapmadan, kendilerine devlet eliyle aydınlanma programları uygulanmalı ve bu kişiler pkk dan kurtarılmalıdır.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 01:33   #5
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
pkk strateji değiştiriyor. eskiden marksist-leninist bir ideolojide olduklarını hiçbir zaman saklamayan pkk, Kürtlerin dini konulardaki hassasiyetinin farkına vardığından olsa gerek dine önem vermeye başladı.

bugün D.Bakır'a gittiğimde dinle yakından uzaktan alakalarının olmadığına inandığım BDP il yöneticilerinin kendilerine ait araçlara İslami yazılar yazdığına şahit oldum. Örneğin; çöp araçlarının ve caddeleri temizleyen bazı araçların üzerinde "Temizlik İmandandır" ibaresi yer almakta. Belediyenin caddelere verdiği isimlere bakıldığında İslam'a hizmeti olmuş Allah dostlarının isimlerini görebiliyorsunuz.

Osman Baydemir Türk-Kürt meselesinde işin içinde olmaktan zevk alan biri. pkk nın dini konularda hassas davrandığını göstermesi konusunda Osman Baydemirin telkinlerinin olduğuna inanıyorum. Zira son zamanlarda medyaya verdiği demeçlerde sürekli Kur'andan ayetlerle kendini savunmaya çalışan bir Baydemir profiliyle karşılaşıyoruz. bu sayede gerçekte dinsiz bir örgüt olan pkk nın kendini Müslüman göstererek hem batıda yaşayan dindar Türklerden hem de Kürtlerin büyük çoğunluğundan destek alma arayışı içerisine girmiş bulunuyorlar. bunda başarılı olurlar mı? bence başarılı olmaları yüksek bir ihtimal zira Kürtler içerisinde oldukça cahil, bir iki söze kanan yüzbinlerce insan bulunuyor. bu insanları kurtlar kapmadan, kendilerine devlet eliyle aydınlanma programları uygulanmalı ve bu kişiler pkk dan kurtarılmalıdır.

Çok güzel bir analizde bulunmuşsun abi.Öncelikle senin dikkatini çektiğin nokta hususunda bende bir şeyler yazayım dedim.Burada şeyh sait'i anma yapılmıştı ve bdp orada etkin olup hatta ve hatta insanlara pkk nın şeyh sait davası olduğunu yutturmuştu evet yutanlarda vardı.Osman baydemirin dediğin gibi son zamanlarda ki açıklaması ve açıklamalarında ki üslubu ile o kadar çok ayet biliyorum ki artık karıştırıyorum endamında sahte cümleler kurmuştu.Dini konferans ve toplantılardan geri durmuyorlar il yöneticileri katılıyorlar ve kendilerine piyon yaptıkları sahte hocalar ile de milletin tamamen gözünü boyuyorlar evet başarılılar.

Dini ortamlarda bile Ak Partiden daha çok bdpliler etkin ve ak parti doğu-güneydoğu anadolu bölgelerinde çok ama çok zayıf hiç etkin değiller ve Ak Parti tamamen bdp nin ekmeğine yağ sürüyor tamamen bdpye çalışıyor.Bizim bu teşkilatlar böyle devam ettikçe sonuçta değişmeyecektir.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 02:27   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Madem bu kadar hassassınız, Suriye günümüzde bile en temel haklardan Kürtleri mahrum bırakırken niye yıllarca Suriye ile sıkı fıkı oldunuz? Sözde önderiniz Kürtlere onca haksızlık yapılan bir ülkede, Şam'da, neden yıllarca oturdu? Oranın Kürt'ü, Kürt değil mi? Türkiye'deki Kürt'ün hakları var da Suriye'dekinin hakkı yok mu?

Bakın Kürt kardeşlerimiz ne diyor;

http://www.yuksekovahaber.com/haber/...iyor-25368.htm

Ama bakıyorsunuz, pkk en ağır saldırılarını Türkiye'ye karşı yapıyor. Hani Kürtlerin hakkını savunuyordunuz? Bu nasıl hak savunuculuğu?

Şimdi sormak lazım bunlara; bir müslüman, kafir için çalışıp casusluk yapıyorsa, sözde hak savunuculuğu diyerek müslümanı müslümana kırdırıyorsa, bunun dindeki hükmü nedir?

Şimdi başlığa tekrar bakıyorum da Pkk değil müslüman ancak Firavun torunu olabilir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 02:38   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Zaten pkk müslüman olsaydı İslam adına savaşan bir örgüt olsaydı Türkiye Cumhuriyeti yerine daha değişik bir devlette yaşıyor olurduk. Pkk tüm kürt halkının desteğini alamadı sadece bir kısmının beynini yıkadı ulusal bağımsızlık fikrini aşıladı insanların beyinlerine. Niye kendi toprağımızda Türk devletine bağlı yaşayalım ki ? En basit soru bu onlar için ...
Alt 08-19-2010, 02:46   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
insan olmayi beceremeyenlerden Müslüman olmayi istemek cok fazla olmuyor mu..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-19-2010, 02:56   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Valla hi mal billahi mal bunlar,bunlar müslümansa ben neyim çok merak ediyorum.
Bir de şöyle mallar var,elinde tevhid bayrağı,diğer elinde sözde kürdistanın bayrağı,ağzında apoya dökülen sevgis sözleri.Mal işte, ne pkknın yapısından haberdar,ne aponun dinine sövdüğünden,ne imam olup boynunda haçla gezip sünnetsiz dolaşıp askerle çatışmaya girip geberenden,mal işte.

Analar yiğit doğar buna şihidim,ama anaların mal doğurduna şimdi şahid oluyorum..
Mal doğdular malak ölecekler, çok acı verici bir durum.

Allah'ın çekik gözlü japonu bile diyor 'pkk destek almak için dini kullanıyor,buna da mecbur' diye.
Allahın japonu bunu diyor ama ülkemizin içinde yaşayan bu mallar bunu göremiyor. İntiharlık olay.
Alt 08-19-2010, 03:04   #10
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Türkiyenin belkide dini konularda en hassas şehri en dinine düşkün şehri diyarbakırdır. Yüzbinlerce kişinin katıldığı açık hava mevlütleri yapılır ama diyarbakır %70 e yakın bdp'lidir. Bence geçmişten gelen bir geleneksellik var siyasal kürt hareketlerine destek verme noktasında. Zaten karşılarında doğruı dürüst bir rakip yok tek adam olmanın verdiği cesaretle adam atını istediği tarafa sürüyor. Nabza göre şerbet bazen en müslüman halka şirin görünmek için bazende önderlerini memnun etmek için en laik tutumu sergiliyorlar.
Kürtler bdp'ye artık muhtaç değil önce bunu insanların anlaması gerekiyor. Görev teşkilatlarımıza düşüyor ya gerçi geç kalınmış gösterilen görüntülere göre zaten adamlar kısmi bağımsızlık ilan etmişler Demokratik özerkliği bir nebze anlarımda ülkeyi bölmek kime hizmet eder bunu düşünemiyormu insanlar ?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)