AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-19-2010, 14:54   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart '12 Eylül'de 72 Milyon İnsanın Üzerine Demokrasi Güneşi Doğacak'
'12 Eylül'de 72 milyon insanın üzerine demokrasi güneşi doğacak'

Mardin'de, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna 'Evet' desteği sürüyor. Mardin Savur İlçesi Ziraat Odası Başkanı ve bölgenin önemli din âlimlerinden olan Şeyh Hikmet Hamidi'nin oğlu olan Emrullah Hamidi, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun Türkiye için 'Demokrasi Devrimi' olacağını söyledi.

Referandum'da, Ziraat Odası olarak 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan Savur Ziraat Odası Başkanı Emrullah Hamidi, Türkiye için çok önemli bir referandum süreci başladığına dikkat çekti. Hamidi, "Burada önümüzde iki konu var. Ya darbelerden, Ergenekon'dan yana olacağız. Ya da özgürlüklerin, darbelerin tarihe karıştığı, demokrasi ve insan haklarının çiğnenmediği yeni bir ortamı tercih edeceğiz. Şapkamızı önümüze koyup iyi düşünmeliyiz. Ve sandıkta demokratik bir Türkiye için 'Evet' oyu kullanacağız." dedi.

Geçmişte 12 Eylül 1980 Darbesi'nde yaşanan o acıları halâ unutmadıklarını belirten Emrullah Hamidi, bunları tarihe gömmek için önemli bir fırsat doğduğunu kaydetti. Bu fırsatı iyi değerlendirip çocuklara iyi bir gelecek oluşturulması gerektiğini söyleyen Hamidi, bir daha; darbelerin, işkencelerin, zulümlerin yaşanmadığı bir ülkenin çocuklara bırakılması gerektiğini belirtti.

Savur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aziz Aktaş ise özgür yaşamayı seven bir millet olarak, her zaman demokrasiyi seçen bir halk olarak bu referandumda sandıkta 'Evet' oyu kullanacağını söyledi. Aktaş, şöyle dedi:

"Avrupa ülkeleri aya çıkarken biz hala darbelerle, Ergenekon'larla uğraşıyoruz. 12 Eylül darbe ürünü olan anayasanın değişmesini iple bekliyoruz. O gün sandıkta gönül rahatlığı ile 'Evet' oyu kullanmak için sabırsızlanıyorum. Savur halkı da 'Evet' diyecektir. 1982 Anayasası bir darbe anayasasıdır. Biz geçmişte darbelerden çok çektik. Ve halâ çekiyoruz. Ama inşallah 12 Eylül 2010 tarihi Türkiye için bir milat olacak. O gün demokrasi güneşi 72 milyon insanın üzerine doğacaktır. O gün; karanlıklar, darbeler, derin güçler, Ergenekoncular tarihe karışacaktır." şeklinde konuştu.


Zaman 19.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım