AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-19-2010, 15:05   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Ülkücü ve Milliyetçi Hukukçulardan Referandum İçin 'Evet' Deklarasyonu
Ülkücü ve milliyetçi hukukçulardan referandum için 'Evet' deklarasyonu

Anayasa Değişikliği Paketinin halkoyuna sunulmasına 25 gün kala ülkücü ve milliyetçi hukukçular bir deklarasyon yayımladı. Deklarasyonda, HSYK ve Yüksek Askerî Şurâ kararlarının milliyetçilere yüksek yargı ve askerlik mesleğini kapattığı belirtildi. Bu kararların yargı denetimine açılmasına destek verileceği kaydedildi.

Referandum tarihi yaklaştıkça, anayasa değişikliğine destek vereceğini ilan edenlerin sayısı artıyor. Dün de kendilerini 'ülkücü ve milliyetçi hukukçular' olarak tanımlayan ve aralarında 12 Eylül Darbesi'nin mağduriyetini yaşamış, hapishanelerde işkenceye maruz kalmış emekli hâkim ve savcıların da bulunduğu 109 hukukçu, referandumda beyaz oy kullanarak 'Evet' diyeceklerini açıkladı. Bu çerçevede hazırlanan 'Ülkücü ve milliyetçi hukukçulardan kamuoyuna deklarasyon'u emekli hâkim ve savcılar, öğretim üyeleri ile çeşitli barolara kayıtlı ülkücüler imzaladı. 12 Eylül'de MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'ndan 12 yıl cezaevinde yatan Manisa Ülkü Ocakları Eski Başkanı Avukat İrfan Sönmez koordinatörlüğünde hazırlanan deklarasyona imza atanlar arasında; Kahramanmaraş Baro
Eski Başkanı Kemal Yavuz, MHP İstanbul Davası'ndan cezaevinde yatmış Doç. Dr. Ömer Özkan, MHP Konya Davası'ndan 10 yıl hapis yatmış Hasan İlter, MHP Burdur Davası'ndan işkence görüp hapis yatmış Adnan Can, İstanbul Tüm Hukukçular Derneği Genel Başkanı Mustafa Ağca, Muğla Türk Ocakları Eski Başkanı Çağrı Alper, eski savcı Necati Karabey, emekli hâkim Nusret Çiçek, Balıkesir Hukukçular Derneği ve Aydınlar Ocağı Başkanı Ahmet Kalınoğlu gibi isimler bulunuyor.

Ülkücü ve milliyetçi hukukçular, ilahi bir tesadüf olarak gördükleri 12 Eylül'deki anayasa referandumuna 'Hayır' demelerinin mümkün olmadığını belirtiyorlar. Kendisine 'ülkücü' ve 'milliyetçi' diyenlerin de, milletin iktidarına ve değer yargılarına karşı çıkanları savunmasının mümkün olamayacağını dile getiriyorlar. Deklarasyonda şu görüşlere yer veriliyor: "Anayasa Mahkemesi, yapısı ve çalışma biçimiyle milli iradeyi hiçe sayan bir kurumdur. HSYK, yargıyı halkın karşısına dikmek, ondan bağımsızlaştırıp ona karşı kullanmak için tanzim edilmiştir. Bir milliyetçinin, milletin maddi ve manevi değerlerine her vesileyle ambargo koyan Anayasa Mahkemesi'nin yapısının uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasına asla Hayır demeyeceği kanaatindeyiz. Bir milliyetçinin, milliyetçilere yüksek yargıyı, askerlik mesleğini haram eden, HSYK ve Yüksek Askerî Şurâ kararlarının yargı denetimine açılmasına Hayır demeyeceğini düşünüyoruz. Biz de demeyeceğiz."

"Görevi milletin iktidarına mani olmak olan kurumları savunmak milliyetçilerin vazifesi olamaz." vurgusu yapılan açıklamada, referandumda 'Evet' diyecek ülkücülerin MHP'den dışlanması da eleştirildi. Bu konuda, "Dün birilerini, bugün başkalarını hain diye ötekileştirenler en başta milliyetçiliğe kötülük etmiş olurlar. Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın, yüksek yargının kapısını -içimizden bazılarını ötekileştirerek- onlara kapatanlar milliyetçilerin himaye ve desteğine mazhar olamazlar." ifadelerine yer verildi.

Zaman 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım