AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-20-2010, 04:38   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Başbakan'dan 53 Bin Muhtara 'Evet' Mektubu
Başbakan'dan 53 bin muhtara 'Evet' mektubu



Darbe anayasasını modernize amaçlı anayasa değişikliği için kampanya yürüten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara da mektup yazdı. Ülke genelindeki 53 bin muhtara gönderilen mektupta değişiklik paketinin AK Parti'nin değil, milletin demokratikleşme projesi olduğu belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelindeki 53 bin muhtara mektup göndererek referandumda 'Evet' oyu istedi. El yazısı formatında hazırlanan ve 'AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan' imzalı mektupta referandumun önemi anlatıldı.

'Sevgili muhtar kardeşim' diye başlayan 2 sayfalık mektupta Erdoğan, "12 Eylül'de halk oylamasına sunulan Anayasa Değişikliği Paketi bir AK Parti projesi değil bir millet projesidir." hatırlatması yaptı. Referandumda iktidar ya da muhalefetin değil anayasa değişikliğinin oylanacağını vurguladı. Başbakan, "Vatandaşlarımızın her türlü siyasi mülâhazadan uzak olarak kendi gelecekleri ve Türkiye'nin geleceği adına bu değişime omuz vermelerini, anayasa değişikliğinde Evet oyu kullanmalarını, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne gönülden destek olmalarını çok önemsiyorum." ifadelerini kullandı. Değişikliğin yeni 12 Eylül'lerin önünü keseceğini belirtti. Yargı bağımsızlığı ile tarafsızlığına katkı yapacağını kaydetti. Mektupta, "Anayasa değişikliği, Anayasa Mahkemesi ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını evrensel standartlara ulaştıracak, bu kurumlarımızı siyasi müdahalelere kapalı hale getirecek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına çok ciddi bir katkı sağlayacaktır." denildi. 12 Eylül 2010'u 'Türkiye için bir milat' olarak niteleyen Başbakan, "12 Eylül'de milletçe uzun yıllardır özlediğimiz ve arzuladığımız modern demokrasi ve hukuk standartlarıyla bizi buluşturacak bu anayasa değişikliğine Evet damgasını vuracağınıza bütün kalbimle inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Türkiye'yi 'modern ve standartları yüksek demokrasiye daha fazla yaklaştıracak olan bu anayasa değişikliğinin hayata geçmesinde söz ve kararın millette olduğunu' kaydetti. Başbakan, şöyle devam etti: "Maddi ve manevi olarak başınızı önünüze eğdirmedik. Ülkemizde kişi başına geliri 5 bin dolardan 10 bin dolara çıkardık. Ekmeğimizin ve özgürlük alanlarımızın daha da büyümesi için Türkiye'nin ayaklarındaki zincirlerin kırılması lâzım. İşte o zaman kişi başına gelirin katlanarak büyüdüğünü, ülkemizin büyükler arasında çok büyük bir ülke olacağını göreceksiniz."

Zaman 20.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım