AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-20-2010, 17:39   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart 'İntihar sebebi açlık değil'
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan intihar olayının, bazı medya organlarında ileri sürüldüğü gibi açlıktan kaynaklanmadığı belirtildi.

Hayatına son veren Cuma Uruç'un babası Mehmet Ali Uruç, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Uruç, "Küçüklüğünde menenjit rahatsızlığı geçirdi. Yıllardır içine kapanıktı ve konuşmuyordu. Bir kardeşi de yine menenjit sebebiyle daha önce hayatını kaybetmişti. Küçük oğlumun da psikolojik rahatsızlıkları var. Bir hafta önce bana saldırdı, kolumu kırdı." dedi. Cuma Uruç'un dayısı Abdulbari Genel ise "Yeğenimin öldüğü gün evde yemek de vardı ekmek de." dedi.

Cuma Uruç'un babası ve akrabaları, Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş'ı makamında ziyaret etti. Kırık koluyla kaymakamlığa gelen acılı baba, Kaymakam Demirdaş'tan yardım sözü aldı. Uruç, "Oğlum gitti. Bir oğlum da hasta. Bize sahip çık." diyerek Demirdaş'a sarıldı. Kaymakam da, "Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Kapımız her zaman sana açık. Bir şey olduğunda benimle rahatlıkla görüşebilirsin." karşılığını verdi.

URUÇ'UN ÇOCUKLARINA MAAŞ BAĞLANDI

Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş, Cuma Uruç'un 11 aydır kendilerine hiçbir yardım başvurusunda bulunmadığını belirterek, "Burada en büyük iş akrabalarına, komşularına ve muhtara düşüyordu. Keşke bu iş bu noktaya gelmeseydi." dedi.

Uluç'un iki çocuğuna Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay 500 TL 'çocuk bakımı' adıyla maaş bağlandığını dile getiren Demirdaş, ailenin sağlık giderlerini de kaymakamlığın karşılayacağını kaydetti.

İlçede hiçbir yoksulu sosyal yardımlardan mahrum bırakmadıklarını dile getiren Demirdaş, işyeri kurmak isteyip de sermayesi olmayan 4 bin kişiye vakıftan kredi vererek işyeri sahibi yaptıklarını kaydetti.

Demirdaş, "Silvan'da sadece Ramazan ayında yoksullara 207 bin TL nakit yardımı yaptık. Gıda yardımlarımız devam ediyor. Vakıf görevlilerimiz parayı elden götürüp fakire teslim ediyor. İlçede yoksullara çok güzel projeler yaptık. Çok sayıda yoksula meyve bahçesi yaptık. Kimi yoksullarımız gözden kaçabilir bunu da kendileri ya da birilerinin bize bildirmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

habervaktim

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-20-2010, 18:17   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Yani,bende şüphelenmiştim.
Durum öyle olsa,sanırım satıcılık yapıyormuş kendisi sattıklarını yer,sattıkalrının parasıylada gider evine en azından ekmek makarna alırdı. indiregandinin bunu kullanmasıda bir garip.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2010, 18:40   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani,bende şüphelenmiştim.
Durum öyle olsa,sanırım satıcılık yapıyormuş kendisi sattıklarını yer,sattıkalrının parasıylada gider evine en azından ekmek makarna alırdı. indiregandinin bunu kullanmasıda bir garip.
Adam plastik malzemeleri falan satıyorsa onlarımı yiyecek. Veya satacak malıda kalmadıysa.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2010, 20:09   #4
Kullanıcı Adı
ak sevda
Standart
adam sebza meyve satıyormuş intihar sebebinin açlık lmadığına sevindim.
2 gündür öyle vicdan azabı çekiyor dum ki
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2010, 20:40   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adam plastik malzemeleri falan satıyorsa onlarımı yiyecek. Veya satacak malıda kalmadıysa.
Yicek satıyor diye hatırlıyordum,sebze meyveymiş. Tabi durumlarının kötü olmasının üstünü örtmez bu ama en azından açlıktan olmadığına sevinmek lazım.Pek inandırıcı gelmediği iin yorum yapmamıştım o konuya,ama malesef ortada kalan eş ve çocuklar var yinede vahim bir durum bu.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım