AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-21-2010, 01:53   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Kocaeli Arızlı Depremzede Konutları Gerçeği ..
Son günlerde şakşakçı medeya bu konu üzerinden iktidara yükleniyor bunu yaparkende işlerine gelen ayrıntıları vermiyor ..


Kocaeli Özel İdaresi, buraya yerleşen depremzedelerle bir anlaşma yaparak 5 yıl ücretsiz kalmalarını sağlandı. Depremzedelere 5 yılın sonunda 5 yıl daha oturmaları için izin verildi. Konutlarda oturanlardan ortak giderler için ayda 60 TL alındı.
On yılın sonunda Kocaeli Özel İdaresi, burada kalan depremzedelerin lojman kirasını ödemesini istedi. Bu istek üzerine buradaki depremzedeler ayaklanarak konutların kendilerine ait olduğunu iddia edip tapularını istedi. Burada boşalan konutlara devlet memurlarının yerleşmesi ile Arızlı sakinler eylem yaparak polisle çatıştı. Yaklaşık 3 aydır eylem yapan depremzedeler, Başbakan ile görüşmek için geçen cumartesi günü Ankara'ya yürümeye başladı.

http://www.golcukrehberi.com/haberler/kocaeli-haberleri/2976-arizli-konutlari-satilacak.html

Ordakiler binlalara beleş olarak sahip olmak istiyor kirada ödemek istemiyor bunun için çabalıyorlar . Bu kadar imkan sağlandıktan sonra hala bir ev sahibi olmayıp üstelikte TOKİ'NİN onlara uygun olanaklar sağlamışken bunu yapıyorlarsa bunun adı nankörlüktür başka bir şey değil diğer depremzedeler paraları ile evlere çıkarken bunlar ekmek elden su göğden yaşadılar şimdide yaşamak istiyorlar ..





TOKİ kanalıyla depremzedeler için Arızlı’da yaptırılan 706 konutun inşaatı çok hızlı gidiyor. Bu projeyi AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile Vali Gökhan Sözer, yakından takip ediyor.

Yaklaşık 10 yıl önce meydana gelen deprem felaketinden sonra çeşitli nedenlerle ev sahibi olamayan depremzedeler için planlanan Arızlı, Akpınar Köyü mevkiindeki 706 konutun yapımı çok hızlı gidiyor. Altı ay gibi kısa bir sürede bırakın kaba inşaatın bitmesini, bazı bloklarda dış yüzeyin bile boyanmasına kadar ulaşan boyuttaki çalışma temposu memnuniyet yaratıyor. “Arızlı TOKİ Konutları” olarak bilinen bu projenin gerçekleştirilmesinde önemli katkıları olan, AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, önceki gün; Vali Gökhan Sözer ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile birlikte konut alanında incelemelerde bulundu.

YILSONUNA DOĞRU TESLİM
Kocaeli Depremzedeler Derneği Başkanı Nurcan Taşpınar ile yılsonunda evlerini hazır bir biçimde teslim almaya hazırlanan depremzedelerin de bulunduğu bu inceleme turunda yüzler gülüyordu. Söz konusu bölgedeki 706 konuttan 566’sının Depremzedeler Derneği üyelerine, geri kalan dairelerde, Irak’ın eski lideri Saddam Hüseyin tarafından gönderiler paralarla yaptırılan Arızlı konutlarında oturan depremzedelere verilecek. Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ihaleye göre işin bitim süresinin Nisan 2011 olmasına rağmen, bu konutların yılsonuna kadar tamamlanıp depremzedelere teslim edileceğinin altını çizdi.

GARİBANLAR İÇİN FORMÜL
Işık şöyle konuştu: “Arızlı konutlarında kalan ve ev sahibi olamayan depremzedelere bu alandan konut verilmesini yönelik önümüzdeki günlerde TOKİ ile protokol imzalanacak. Depremde mağdur olan ve Arızlı’da ikamet eden vatandaşlarımızın bizi bugün mü, yarın mı, çıkaracaklar? şeklinde bir endişe ile yaşamamalarını ve onların da ev sahibi olmalarını istiyoruz. Ödemeler içlerine girildikten 1 ay sonra başlayacak. Aylık taksit miktarı 250 ile 370 TL arasında metrekaresine göre değişiyor. Peşinatı ödeyemeyen ve sosyal güvencesi olmayanların da peşinatlarının, farklı bir formülle ödenip ev sahibi olmaları için gayret gösteriyoruz”

100 TL’LİK KONUTLARIN YERİ
Pazartesi günü TOKİ Başkanı ile bizzat yüz yüze görüşeceğini dile getiren Işık, bu görüşmede; sosyal güvencesi olmayan insanlara, ayda 100 TL taksitle konut yapılmasını içeren projeye ile ilgili ayrıntılarında ele alınacağını hatırlatarak şöyle konuştu. “Aylık 100 TL taksit imkanı ile üretilecek ucuz konut projesinin yerini de önümüzdeki günlerde tespit edeceğiz. Ayrıca Roman vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarına yönelik İzmit Belediyesi’nin de gayretleri var” Vali Gökhan Sözer’de, sürekli mağdur olduklarını dile getiren Arızlı konutlarında ikamet eden depremzedelerin, çok cüzi oranlarda ödeme yaparak konut sahibi olacaklarını dile getirdi

MODERN YERLEŞİM MERKEZİ
Sözer,“Mağdur vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları bizleri de sevindirir” dedi. Sözer, 706 konutun bulunduğu alana doğalgazın getirilmesine yönelik çalışmalara da kısa sürede başlanacağını dile getirdi. “Bu bölgede modern bir yerleşim alanı ortaya çıkacak” dedi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’da benzer ifadeler kullandı.”İzmit daha da güzelleşecek” dedi. Müteahhit Firma Maksem’in üstlendiği depremzede konutları, 20 ayrı bloktan oluşuyor. Bu alanda 32 derslikli okul ve sosyal yapılar da inşa ediliyor. İdris ÇELEBİ
http://www.kocaeligazetesi.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1348: arzlda-k-konutlar&catid=1:guncel&Itemid=11

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, 'Kirasını ödeyen, düzenli olarak site giderini ödeyen hiç kimseyi Arızlı Konutları’ndan çıkarmayacağız' dedi



1999 depreminden sonra dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından hibe edilen paralarla yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nda ikamet eden depremzedeler için sevindirici haber geldi. Uzun bir süreden beri eylem yapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bile seslerini duyurmaya çalışan Arızlı sakinlerinin konutlardan çıkarılıp yerlerine bürokratların oturtulması gündemdeydi. Konuyla ilgili ilk kez bir açıklama yapan vali Gökhan Sözer, “Kirasını ödeyen, düzenli olarak site giderini ödeyen hiç kimseyi Arızlı Konutları'ndan çıkarmayacağız' dedi.

Yuvacık'ta da var
Saddam Hüseyin tarafından, 99 depreminden sonra 10 milyon dolarlık petrol bağışı yapılmıştı. Tüpraş'a pompalanan bu petrol karşılığında Tüpraş, 10 milyon doları Kızılay'ın yardım hesabına parayı nakit olarak yatırdı. Irak Kızılayı bu yardımı zarar gören depremzelere geçici çözümler ve hayatı normalleştirmek için bağışladı. Kocaeli Valiliği o dönem bu parayla Arızlı ve Yuvacık'ta sosyal konut yapılmasına karar verdi. Arızlı bölgesinde İl Özel İdare, Saraybahçe Belediyesi'ne ait ve 2B orman arazisi olan alanı kamulaştırıp bu alan üzerinde, 17 bloktan oluşan 237 adet konutu 2001 yılında, Yuvacık'taki 123 konutu ise 2003 yılında tamamladı. Sosyal konut olarak yapılan bu dairelere o dönem depremde birinci derecede yakınlarını kaybeden, herhangi bir yerde hak sahibi olamayan depremzedeler kurayla yerleştirildi .

Çıkarmaya devam edeceğiz
Eylem ve protestolarla ilgili ilk kez konuşan Vali Sözer, “Kimseyi çıkartmayacağız. Çıkarttıklarımız yasal hükümlülüklerini yerine getirmeyenlerdir. Site ortak aidatı ve kirasını ödemeyenler, konutunu kiraya veren, kendilerine tahsis edilen konutunu başkasına veren, konutuna eşyasını atıp kapıyı kilitleyip Almanya'ya gidenleri tespit edip çıkarttık, böyle davrananları çıkartmaya da devam edeceğiz' dedi. Sözer, şöyle devam etti;

Hibe verilemez
Depremden sonra çok acılar yaşandı. 25 binin üzerinde insan öldü. 50 bin insan enkazdan çıkarıldı, 200 bin kişi yakınlarını kaybetti. Devlet konutları olan hak sahiplerine konut yaptı. Hak sahibi olmayanlara konut vermedi. Arızlı'daki konutlar ‘Sosyal tesis ve kamu konutu' amaçlı olarak yapıldı. Burada oturanlar hak sahibi olmayanlardır. Ve bu konutların kendilerine hibe edilmesi mümkün değildir. Bu insanlar sadece hayatları normalleştiriene geçici olarak buraya yerleştirildiler. Geçici barınmaları sağlandı. 5 yıllık bir protokol imzalanmış, ikinci bir 5 yıl daha süre tanındı kendilerine. Şimdi eylem yapıp bize verilsin diyorlar. Bu konutlar verilmez.'

Bürkrat da insandır
Bu depremzedeler Arızlı'ya yerleştirilirken kendilerinden 1 yıl süreyle hiç kira alınmadı. Doğalgaz ve diğer bütün giderleri Özel İdare tarafından karşılanmıştır. Çatısı akar, kapısı bozulur, camı kırılır bunları da biz karşılıyorduk. 1 yıllık alınmayan kiralar dışında 4 yıl konutların ortak giderlerini biz ödedik. Afet uygulaması kaldırıldıktan sonra kira giderlerini de artık kendilerinin ödemesi talep edilmiş. Yasa gereği sosyal konutlarda oturanlar giderleri kendileri öder. Kiraların alınmaması için sayısız kez idare mahkemesine gittiler. Şimdi eylemler yapıp, protestolar düzenleyip kiraların alınmamasını istiyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Orada oturan bürokratlara tepki gösteriliyor. Bürokratlar da insandır depremde sokakta, çadırda, barakada kalmıştırlar. Onlar da mağdur olmuştur.Onlara da oturacakları konut gerek.'

Davaları kaybettiler
“Konutlar bizim için yapıldı diyorlar. Böyle bir şey yok. Devlet kanun çerçevesinde sadece hak sahibi olanlara konut yaptı. Hibe edilsin, kiralar ve ortak giderler alınmasın diyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Kiraların alınmaması için İdare Mahkemesi'nde davalar açıyorlar. Kendilerinden kira alınmaması ile ilgili açtıkları bütün davaları kaybettiler. Ama davaları biz kazandık diyorlar. Kocaeli İdare Mahkemesi'nde açtıkları 2003 /1405, 2004/ 965, 2005/ 875, 2006/ 1947, 2006/ 3048 ve 2007/ 1239 esas sayılı davaların tamamı reddedilmiş. Danıştay'a itirazlar yapılmış, Danıştay'da red etmiş. Sosyal konutların hibe edilmesi söz konusu olamaz.

Kimseyi atmadık
Sosyal bir devletiz. Kimseyi bilinçli olarak sokaklara atmayız. Benim göreve başlamamdan bu yana kimseyi konuttan çıkartmadık. Sadece kirasını ve ortak giderini ödemeyenleri, kendilerine verilen konutu başkasına verenleri tek tek tespit ettik ve kendilerine tahliye talebinde bulunduk. Çıkarttıklarımız bunlardır. Kirasını ve ortak giderini ödeyenlere karışmadık. Şimdiye kadar 21 kişi kendi isteğiyle ayrıldı.45 kişiyi kiralarını vermediği için, 5 kişi kendi konutlarını başkalarına verdikleri için çıkardık. Düzenli olarak ortak gider ve kiralarını ödeyenlere karışmadık. Şartlara uyanlar istedikleri sürece kalabilirler.

Şehit ailesi dairesini satmış
Arızlı konutlarına depremzedeler ve bürokratların dışında bir tane de şehit ailesi var. Devlet onu maaşa bağlamış, kendisinden belli bir süre kira ve ortak gider almamış. Oğlunu kaybettikten sonra devlet kendisine daire vermiş ama dairesini satmış, parasını yemiş. Biz de alıp Arızlı konutuna yerleştirdik. Devlet bu şehit ailesine elini uzatmış ama şimdi kalkıp bize karşı eylemler yapıyor, gösterilere katılıyor.

Halkevleri yönlendiriyor
Bu konutlarda oturan depremzedenin mağduriyeti üzerinden ucuz siyaset yapan, varlıklarını bu tür eylemlikler düzenleyerek, sözde destek verdiklerini sanan marjinal gruplarınoyunlarına gelmesinler. Buradaki eylemlerin öncülüğünü Halkevleri yapıyor. Arızlı'daki depremzedeleri ayaklandıran Halkevleri'dir. Bunların farkındayız. Gerçek mağdurlar bunların peşine takılmasınlar, bindikleri dalları kesmesinler.

84 kamu personeli oturuyor
Irak'ın gönderdiği paralarla Arızlı'da 237, Yuvacık'ta 123 daire yapıldı. Depremzelerle birlikte vali yardımcıları, bazı polisler ve bürokratlardan oluşan toplam 52 kamu personeli oturuyor. Yuvacık'taki konutlarda ise 32 kiracı depremzede oturuyor, 32 kamu personeli oturuyor. Ayrıca Yuvacık'taki konutlarda 75'nci Yıl Yetiştirme Yurdu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı başka sosyal birimlerin bazıları da bu konutlarda. Arızlı ve Yuvacık'ta toplam 82 kamu personeli oturuyor. Buralarda oturan depremzedeler devlet lojmanı statüsünde bürokrattan ne kadar kira alınıyorlar onlarda da aynı alınıyor fazla değil. Şartları harfiyen yerine getirsinler çıkarmayalım. Ama devlet de ömür boyu bu insanlara bakmaz.'
Cemalettin ÖZTÜRK

http://www.bizimkocaeli.com/guncel/7700-arizli-konutlarindan-hic-kimse-cikarilmayacak.html

Şimdi soruyorum Arızlı konutlarında oturan Depremzedeler 2001 yılında o konutlara yerleşti Ak Parti 2003'de iktidara geldi 2001 yılında Hükümet ve dolasıyla Özel idarelerden sorumlular kimdi ?
DSP-MHP-ANAP Hükümeti Neden madem Saddamın yaptığı 10 milyon dolarlık yardımla Depremzedelere temelli verilmek üzere bina yaptılarda !!! Tapularını neden depremzedelere vermediler ?
Bunlar varya Kocaeliye ve deprem bölgesine gelen yardımlarında yarısınıda deprem bölgesinde olmayan kendi belediyelerine dağıttılar Deprem oldu hastanelerimiz kullanılamaz hale geldi yıllarca prefabrike hastanelerde süründü milllet iktidarda kaldıkları 3-4 yıl boyunca dışardan oluk oluk para aktığı halde bir hastane yapmadılar Kocaeliye şimdide konuşuyorlar çok düşünüyorlarya depremzedeleri ..

 


Konu EZEL tarafından (08-21-2010 Saat 02:04 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-21-2010, 02:39   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Arızlı gibi kocaelinin güzel bir mekanını bırakmak istemiyorlar bu kadar basit beleşe oturalım diyorlar ama tabi bu insanlar çıkarılıpta memur lojmanı yapılacaksa olmaz. Orası aslında hibe paralarla yapıldı saddamın evleri diye biliniyor ama tabi kendilerini resmen doğan medyasına kullandırtıyorlar. Arızlı konutlarının memur lojmanı olmasına karşıyım cüzi bir kira bedeliyle oturmaya devam etsinler ama gerçek hak sahibi olan dul yetim ve öksüzler yoksullar. Sonradan oraya gelip çöreklenenler değil !
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım