![]() |
#1 |
![]() Milli Savunma Bakanımız M.Vecdi GÖNÜL' ü tanıyanınız var mı?, kaç kere gördünüz, sesini hatırlayan var mı? ortalık askeri olaylarla sarsılırken, herondu, balyozdu, vs. çıkıp bir şey söyledi mi? ya da bu zamana kadar, yani 8 yıllık hükümetimiz boyunca ismi değişmeyen neredeyse tek bakan ve hala aynı görevde! neden? çokmu başarılı? ben bir neden göremiyorum. tamamen şahsi görüşümdür. Bence Savunma Bakanımız Hükümetimize yakışmıyor...
![]() Konu mrecept tarafından (08-13-2010 Saat 12:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Vecdi Gönül bu özelliği hürmetine milli savunma bakanı oldu zaten.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Benimde hoşuma gitmiyor ama denge unsuru sanırım tsk hükümet arasında .
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Sesi fazla güçlü çıkmayan biri oalrak görülüyor.
Verilen görevi iyi yapıyordur belki,fazla gündeme gelmiyor. Fazla güçsüz görünüyorsa zaten değişiklik olur veya şimdiye kadar olurdu. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bu konu başlığına şamil tayyarın bugünkü yazısından bir bölümle fikrimi belirtmek istiyorum...
Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e de buradan bir çağrım var. Lütfen, hayatınızda hiç olmazsa bir kere elinizi taşın altına koyun, bakanlık görevini sadece kırmızı plaka için sürdürmeyin. Bakın, geçen hafta Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Balçova Termal Otel’de Başbakan Erdoğan onuruna verdiği “İzmir’in Temsilcileri Buluşuyor” yemeği vardı, basına kapalıydı. Yemek esnasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Volkan Kaya, yanınıza yaklaşıp skandal Hantepe Heron görüntülerini sordu ve dedi ki: “Eğer böyleyse biz komutanlarımıza nasıl güveneceğiz? Ben haybeye mi gittim?” O bir gaziydi, 1995 yılında yedek subay olarak askerlik görevini yaptığı Cudi’de mayın patlaması sonucu sağ gözünü kaybetmişti. “Haybeye mi gittim?” derken, sağ gözünün hesabını soruyordu. Peki ne dediniz? Belki hatırlamazsınız, cevabınız aynen şöyle: “Böyle bir şey yok. O videonun koordinatları başka yerden alınmış sonra servis edilmiş. Hiçbir basın mensubu böyle görüntüler elde edemez. Böyle şeylere inanmayın. Gönlünüz rahat olsun. Genelkurmay’a söyleyeyim bir açıklama daha yapsın.” |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() şamil tayyar can alıcı 3 soru soruyor ve taşı gediğine koyuyor...
O görüntüler gerçek değilse, 3 sorum var: 1- Bu bilgiyi neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz? Hadi siz sorumluluk sahibi değilsiniz, Genelkurmay neden sessiz? 2- Askeri savcılık, görüntülerin sızdığı adresi bulmak için 30 ayrı yere sabaha doğru neden baskın düzenledi? 3- Video koordinatları başka bir yerden alındıysa, o yer neresi? Eğer, bu sorulara verilecek cevabınız yoksa, bir de o görüntüler gerçek ve örtmeye çalışıyorsanız, yazıklar olsun. 27 Nisan gecesi pek ortalıkta olmadığınız söylendi, geçtik. Askeri sivil yargı yolunu açan yasal düzenlemeye itibar etmediniz, onu da geçtik. YAŞ sürecinde adı Ergenekon, Balyoz, İnternet andıcı dava ve soruşturmalarına karışan generallerin terfisinde mahsur olmadığını söylediniz, hadi onu da geçtik. Ne hikmetse YAŞ öncesi Cumhuriyet’e konuşmayı yeğlediniz, hele onun üzerinde hiç durmadık. Ama bu vebal, sizi asla iflah etmez, haberiniz olsun. Çünkü akan o kan, eli kınalı kuzucukların... İnancım o ki, bu dünyada olmasa bile ahrette iki elleri yakanızda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Vecdi Gönül gerçekten tartışmalı bir bakan...
Hayırlısı olsun ne diyelim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bence bu özellikleri nedeniyle o koltukta oturuyor.. bakmayin siz o bakanligin ismi var ama islevi yok yani öyle ahim,sahim bir yetkisi yok..
hükümette asker-sivil dengesini gözetip oraya pasif birini atiyor birde bülent arinc, hüseyin celik, cemil cicek in o makamda oldugunu düsünsenize.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ama arkadaşlar bu kadar da pasiflik olmaz ki. sen askeri siyasetten uzak tutmak için elinden geleni seçildiğin günden beri yapıyorsun ve kısmen başarıyorsun, ancak bu kurumun bir bakanı olarak askerin yaptığı hatalar hakkında hiç bir açıklama yapmıyorsun. ta ki 7 yıl boyunca. bu işte bir anormallik yokmu? tamam kişiliği böyle olabilir, ancak sen bir bakansın, konumuna göre hareket etmen gerekmiyor mu?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Hükümet-Tsk ilişkilerinde dengeleri gözeden biri gerekir...
Devlet adabını iyi bilen Vecdii Gönül bu iş için uygun bir isim... Zira Vecdii Gönülde Başbakana bağlı... O bunu yapma demeden yapmaz herhalde... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|