AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-21-2010, 11:33   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Hanefi Avcı'nın amacı ne? Kime Yaranmaya Çalışıyor...


Bir zamanlar "Fethullahçı" suçlamalarına maruz kalan Hanefi Avcı'nın, söylemlerden yola çıkarak birçok kritik olayla ilgili çarpıtma iddialarda bulunması kafa karıştırdı. Avcı'nın bu tuhaf çıkışı "Kime yaranmaya çalışıyor?" sorusunu akıllara getirdi...


Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yazdığı kitabında Ergenekon, Danıştay saldırısı, Baykal kaseti, Balyoz gibi birçok operasyonun bir kesimin kontrolünde yürütüldüğünü iddia etti.

'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı bir kitap yazan ve dün bu konuyla ilgili bazı gazetelere demeçleri yansıyan Avcı, birçok kritik dava ve olayla alakalı çarpıtma iddialarda bulundu. İddialarını hiçbir delile dayandırmayan Avcı, verdiği röportajlarda kitabı sadece söylemlerden yola çıkarak yazdığını ifade ediyor. Devlet kurumlarını itham eden çarpıtmaların yanı sıra, kritik davalarla ilgili delillerin üretildiği ve hukuksuzluk yapıldığı gibi hiçbir mesnede dayanmayan ifadeler kullanıyor. Avcı'nın iddialarının aksine delillerin gerçekliği Adli Tıp Kurumu, TÜBİTAK, TSK, Emniyet İstihbarat, gibi devlet kurumlarınca ve mahkeme kararlarıyla onaylandı. Ayrıca bunların tamamı yasal olarak yapılan teknik takip çalışmaları ve aramalarda ele geçirildi.

Avcı'nın haksız iddialarının hedefi haline getirdiği Fethullah Gülen hakkında açılan tüm davalar beraatla sonuçlandı. Ayrıca dava sonuçlarında Avcı'nın iddia ettiği gibi 'Fethullahçı' diye bir yapılanmanın da olmadığı belirtildi. Bu Yargıtay kararıyla onandı. Bugün kritik davalara ilişkin adımların hepsini 'cemaat' adıyla Gülen'i atfederek çarpıtma yapan Hanefi Avcı da bir zamanlar 'Fethullahçı' suçlamasına maruz kalmıştı. Avcı, Danıştay saldırısı için "Ciddi bir delile dayanmadan Ergenekon'a bağlandı." ifadelerini kullanıyor. Oysa Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, 'Ergenekon davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğu' kararına uyarak Danıştay ve Ergenekon davasını birleştirdi. Avcı'nın Baykal'ın CHP genel başkanlığından istifa etmesine neden olan kasetin 'cemaat işi' olduğunu iddia ettiği kasetlerin izi Ergenekon tutuklusu Ergün Poyraz'ın bilgisayarından çıktı. Benzer şekilde Avcı'nın iddia ettiği Nuh Mete Yüksel'e gönderilen şantaj kaseti ise Çağdaş Eğitim Vakfı'nın Taksim'deki merkezinde yapılan aramada bir kısım bürokratlar hakkında hazırlanmış şantaj kasetleri arasında bulundu. Balyoz belgelerinin sahte olduğu ve bunların üretildiği iddiası ise tamamen çarpıtma. 'Balyoz Güvenlik Harekatı Planı' ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada bunun 2003-2006 yılları arasında gerçekleştirildiğini ve belgelerin gerçek olduğunu doğruladı.

Avcı, 1997 yılında Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu'na verdiği bilgilerde, Ergenekon terör örgütü davasında yargılanan Veli Küçük, Doğu Perinçek gibi birçok ismin devlet içerisindeki illegal faaliyetlerin ipuçlarını vermişti. Avcı, MİT, JİTEM ve Emniyet İstihbaratı içerisindeki oluşumların terörle mücadele adı altında birtakım faili meçhul cinayetleri işlediğini belirtmişti.

Avukatı: Gülen'in yasalara aykırı hiçbir faaliyeti yoktur

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Orhan Erdemli, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialara yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı. İddiaların bütün devlet kuruluşlarını ve idarecilerini zan altında bıraktığı dile getirilen açıklamada, "Gülen, şahıslarla, kurum ve kuruluşlarla, politik hesaplarla değil; fikirler alemiyle alakadardır. Düşüncelerinin ve faaliyetlerinin eksenine insanı ve evrensel değerler çerçevesinde insanlığa hizmeti koymuş olup, yasalara aykırı hiçbir faaliyeti de bulunmamaktadır." denildi. Daha önce de Gülen'in 'illegal bir örgüt kurarak devletin tüm kurumlarını ele geçirmek ve yönetmek'le suçlandığını hatırlatan Erdemli, "Bu tür iddialara ilişkin olarak açtığımız birçok dava sonucunda, iddiaların gerçek dışılığı kesinleşmiş, yargı kararlarıyla kanıtlanmış ve iddia sahipleri çeşitli ceza ve tazminatlara mahkum edilmiştir. İddiaların sadece 'duyumlara' dayalı olarak ileri sürülmüş olması da manidardır. Üstelik, Sayın Deniz Baykal tarafından bizzat açıklama yapılan bir konuda dahi müvekkilimi suçlamasına anlam vermekte zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.












Zaman

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-21-2010, 13:51   #2
Kullanıcı Adı
İKRA
Standart
Bütün davalardan beraat edilmesine rağmen Hocaefendi'ye hala çamur atmaya çalışıolar ..
İKRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2010, 14:00   #3
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Standart
Bu işin içinde farklı işler var. Bu adam bu kitabı yazarken kendisine yöneltilecek tüm suçlamaları ve hakkında başlatılacak soruşturmaları zaten önceden biliyordur. Yani bile bile bu kitabı yazmış. Hiçkimse koskoca bir emniyet müdürünün bunları önceden tahmin edemeyeceğini iddia edemez.

Peki bu durumda akıllara şu soru geliyor; Bu adamın amacı ne? Ne yapmaya çalışıyor? Bu adamın arkasında kim yada kimler var? Devletimizin bir an evvel bu sorulara cevap bulması gerekiyor.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2010, 17:00   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
avcı uyuşturcu davasında yargılanan emin aslanı korumak için böyle birşeye başvurmuş olabilir..emin aslanın avcıyla diyaloğu olduğu bununla ilgili cemaate yakın yüksek düzeyli polisler tarafından uyarıldığı iddia ediliyor.....avcıda bunu kendisine karşı yapılmış bir komplo olarak algılıyor ve aslanı savunduğu için teknik takibe alındığını zannediyor...
avcı kendince arkadaşlarını korumaya çalışıyor...onun için daldan dala ve geniş bir yelpazeyle iddialar savuruyorki kamuoyundan destek alabilmelk için..
bir zamanlar kendisinede fethullahçı yaftasını yapıştıranlarla aynı yerde olması ilginç...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi