AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-22-2010, 02:18   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 13 Eylül Gençlik Hareketi'nden İlginç Eylem
13 Eylül Gençlik Hareketi'nden ilginç eylem



Beyoğlu'nda bir grup genç, 1982 Anayasası'nın etkilerini temizlemek için vatandaşlara üzerinde 'Evet' yazan antibakteriyel jel dağıttı. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapan gençler, Anayasa'daki pisliklerin ancak bu şekilde temizlenebileceğini söylediler.

Kendilerine 13 Eylül Gençlik Hareketi adını veren bir grup genç, 1980 Darbesi ve sonrasındaki 1982 Anayasası'nı protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Evet'i Evet söker' yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını Milli Türk Talebe Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Boynukalın okudu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yapısına 1980 kanlı darbesi ile el konulduğunu ve devletin yönetiminin silahlarla zorbaca ele geçirildiğini belirten Boynukalın, her yurttaşın vicdanıyla baş başa kaldığında geçmişle yüzleşmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

1982 Anayasası'nı eleştiren Boynukalın, "Geçmişiyle yüzleşen her yurttaşımız, Türk demokrasi hayatının kara lekeleri olan darbeler neticesi getirilen ve ülkemizin gelişmesine, özgürleşmesine ve demokratikleşmesine ayak bağı olan vesayet perest anayasa maddelerinden ve hatta o anayasanın tümünden kurtulmak isteyecektir." dedi.

Darbe Anayasası'nı düzeltmenin tam zamanı olduğunu kaydeden Boynukalın, şöyle konuştu: "1982'de el ele veremeyip baskı neticesinde Evet dediğimiz darbe mahsulü antidemokratik anayasanın düzelmesi için yapılan referandumda biz gençlik STK'ları el ele verip Evet diyeceğiz."

1982 kanlı darbesine karşı kansız bir şekilde gerekli cevabı vermenin yolunun bugün Evet'den geçtiği bilinci içerisinde olduklarını ifade eden Abdurrahman Boynukalın, "Şimdi kanlı darbeyi ve getirdiklerini kanla değil Evetlerimizle Evet jellerimizle temizleme zamanı. Kıymetli vatandaşlarımız, 1982 Anayasası'na verdiğimiz Evet oyunun bıraktığı maddi ve manevi kirlerden arınmanın yolu işte bu gördüğünüz huzur veren jellerden geçer. Yaşlısı, genci, köylüsü, kentlisi olarak sorumlusu olduğumuz bu nahoş geçmişin kirinden kurtulmanın yolu işte bu jellerden geçiyor. Referanduma temiz ellerle gitmenin gelecek içinse Evet demenin tam vaktidir. Sen de al; demokrasi tarihimize beyaz bir sayfa açılsın. " şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sonra Taksim Meydanı'na dağılarak bir yüzünde "Evet'i Evet! Söker", diğer yüzünde de "28 yıl önce bu Anayasa'ya yüzde 91.37 Evet demiştik. 12 Eylül Darbesi'nin anayasasını onaylamış, Kenan Evren'i de Cumhurbaşkanı yapmıştık. Şimdi yüzde 91.37 için elini temizleme zamanı. O Evet'i ancak yeni bir Evet temizler. 12 Eylül Referandumuna Evet" yazılı anti bakteriyel jelleri dağıttı.

Jellerin dağıtımı sırasında vatandaşa da bilgi verdiği gözlenen gençler, "1980 Darbesi'yle Anayasamız pislenmiştir. Mikroplar pisliklerle beslenir. Biz hem Anayasamızdaki pislikleri temizleyip mikropları öldürmek için hem de ellerimizdeki mikropları öldürmek için böyle bir ironiye gittik. Onun için bugün buradayız." şeklinde konuştular.

Zaman 21.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-22-2010, 02:24   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
İyi hoşta dövizlere taktım ben, beyaz üzerine 2 mavi şerit hoş olmamış,bir şeyi anımsatıyor.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2010, 02:26   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
he yav yahudi bayağı gibi ne o öyle...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi