![]() |
#1 |
![]() ![]() ANDY-AR’ın Ağustos ayı referandum anketi. İktidar ile muhalefet arasında sert diyaloglara sahne olan referandum mücadelesinde son durum. 12 Eylül arihinde yapılacak Anayasa değişikliği referandum oylaması için ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi, Ağustos ayında yapmış olduğu anketin sonucunu açıkladı. Toplam 24 ilde 3 bin 561 kişi üzerinde yapılan referandum anketinin yüzde 25’i kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde gerçekleştirildi. EVET diyenlerin sayısında artış İktidar ve muhalefet partileri arasında kıyasıya devam eden EVET ve HAYIR mücadelesinde, anket sonuçlarına bakılacak olursa EVET diyenlerin sayısında her geçen gün düzenli bir artış olduğu gözleniyor. ANDY-AR'ın yapmış olduğu referandum ankettinde de EVET diyenlerin oranı 48,4, HAYIR diyenlerin oranı yüzde 41,1, kararsızların oranı ise 10,1 olarak ortaya çıktı. Bu oran Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oluşan tabloda, referandumda "Evet" diyeceklerin oranı bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 53,4'e yükselmiştir. İşte o anketten çıkan sonuçlar ![]() timetürk
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 2007 deki referandum sonucuda çok önemli.
Referandumun resmi olmayan kesin sonucu: Türkiye geneli açılan sandık oranı: Yüzde 100 Katılım: Yüzde 67.3 Evet: Yüzde 69.1 Hayır: Yüzde 30.8. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Cumhurbaşkanı seciminde yaklaşık yüzde 70 olan oy oranı referandum konusunda aynı düzeye çıkarmı acaba , sanırım o günlerde de MHP ve CHP Abdullah Gül'ün eşinin kapalı olmasından ötürü bu direnmede konusunda mutabıktı . Lakin düzenleme her iki tabandan da oy alarak hoş bir sonuç ile bu değişiklik yapıldı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Referandumda inşALLAH % 68 lik EVET oranıyla başarılı olacağımızı ümit ediyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bugün rüyamda hayır oyları daha fazlaydı..
Ama ne derler rüyalar tersine çıkar inşAllh.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() hiç ümidim yok...
Allah hayırlısını nasip etsin, ülkemiz için... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() 12 Eylül 2010 Referandumunda Allah'ın izniyle % 50'den fazla Evet oyu çıkarak Anayasa Değişikliği Paketinin kabul edileceğinden hiç şüphe duymuyorum. Türk Milleti, ülkesini daha demokratikleştirecek ve daha özgürleştirecek, kendisine daha çok; hak, hukuk, demokrasi ve özgürlük getirecek olan Anayasa Değişikliği Paketine Hayır oyu verip ülkesine ve kendine kötülük ve düşmanlık yapacak hain bir millet değildir!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
bu millet hala bu cehepe ye oy veriyorsa, hayır oyuda verir... ki vereceklerde... insanlar bunu memleket meselesi değil, akp anayasısı diye görüyor... asıl sorun burda.... |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
TBMM'nin 336 oyla kabul etmiş olduğu Anayasa Değişikliği Paketinin 26 maddesinin tümü de Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin yararınadır. Hiç kimse çıkıp da oylacağımız 26 maddenin 1 tekinin bile Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin zararına olduğuna dair makûl ve mantıklı hiçbir itiraz getiremez. Ülkemizin ve milletimizin yararına olacak 26 maddelik Anayasa Değişikliği Paketinin oylamasında Hayır oyu kullanmak hiç şüphe yoktur ki vatana ve millete ihanettir. 12 Eylül 2010 Referandumunda ister 1 kişi olsun ister 50.000.000 kişi olsun Hayır oyu kullanacak olan herkes Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne ihanet etmiş olacaktır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|