AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2010, 06:47   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Romanya'da yaşayan Türkler 'evet' demek için 900 kilometre kat etti
Anayasa değişikliği referandumunu asrın oylaması olarak gören gurbetçiler yollara düştü.

Romanya'da yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliği paketine 'evet' demek için tam 900 kilometre yol kat etti. Başkent Bükreş'ten kiraladıkları otobüsle yola çıkan gurbetçiler, Bulgaristan üzerinden akşam saatlerinde Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldi. 40 gurbetçi, buradaki işlemlerini tamamladıktan sonra gümrük sahasında kurulan seçim noktasında oylarını kullandı. Ardından iftar için Edirne'ye geçtiler. Selimiye'de teravih namazını kılıp evlerine geri döndüler. "Oyumu kullandım, çok mutluyum." diyen gurbetçi İbrahim Aydın, Türkiye'nin değişimi ve demokrasinin gelişimi için herkesi sandığa çağırdı.

'Evet' oyunu kullanan grup, daha sonra Edirne'de iftar açmak ve Selimiye'de teravih kılmak için yollarına devam etti. Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Sezgin Kılınç, 12 Eylül askerî darbesi öncesinde toplumun birbirine kırdırıldığını söyledi. Darbecilerin "Önce sokakları karıştırdık. Ardından içeride voleybol oynattık. Karınlarını doyurduk ve sonra da arka kapıdan olaylara devam etsin diye serbest bıraktık." dediğini hatırlatan Kılıç, 12 Eylül'de yapılacak referandumun halkın egemenliğini çağrıştırdığını, bu nedenle "evet" oyu kullandığını kaydetti. İbrahim Aydın da "Romanya'nın başkentinden sadece oy kullanmak için geldim. Hasta yatağımdan kalkarak geldim. Türkiye'nin değişimi için, demokrasinin gelişmesi için "evet"in önemli olduğuna inanıyorum. Oyumu kullandım, çok mutluyum." dedi. Ali Taban ise, "Oyumuzu kullandık, "evet" dedik. 12 Eylül darbesi, kardeşi kardeşe kırdıran bir ortamdı. Bunun için oyumun rengi "evet"tir." açıklamasını yaptı.



Romanya'da yaşayan Urfalı lokanta işletmecisi de 12 Eylül referandumunda "evet" demek için 900 kilometrelik bir yol geldiğini belirterek oyunu kullanmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Daha sivil bir anayasanın oylandığını kaydeden Urfalı gurbetçi, "evet" oyunun Türkiye'nin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Gurbetçiler oy kullanmayı KISA BİR geziye dönüştürÜYOR

Grup halinde oy kullanmaya gelen gurbetçiler, bunu kısa bir geziye dönüştürüyor. İki üç gün süren grup gezileri boyunca akrabalar ziyaret ediliyor aynı zamanda Türkiye'de farklı bir Ramazan ayı yaşanmasına imkan veriliyor. Oyunu kullanmak için Türkiye'ye geleceklerden biri de eski Neumünster Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erol Küçüker. "Geçmişte suçu sadece vatanını milletini sevmek olan ülkücü kardeşlerimiz bir hiç uğruna idam edildi." diyerek, 'evet' oyu kullanacağını belirtiyor. Ayrıca konsolosluklarda oy kullanmak için yetkililere seslenerek, "Bu sadece benim değil, benim gibi burada yaşayan çoğu vatandaşın isteği." ifadelerini kullanıyor. Referandumu asrın oylaması olarak gördüğünü belirten gurbetçi Adil Özışık ise şunları kaydediyor: "Oylama her şeyden önce siyaset üstü. Dolayısı ile yeni anayasa paketinin kabul edilmesiyle birlikte demokratikleşme adına, darbelerden sivil anayasaya geçme adına, karanlıkların aydınlanması adına çok önemli gelişme kaydedilecek. Adeta Türkiye'nin sivilleşmesinin önünü açacak. Kaldı ki Türkiye'de ortaya çıkan çoğu cevap bekleyen soruların sivil yargıya geçilmesi ile aydınlanacağına inanıyorum."

http://www.kure.tv/User/VideoWatch.a...eddedplayer=v1

ZAMAN

 

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-01-2010, 09:37   #2
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Standart
Helal olsun. Referandum sonuclarini büyük bir merakla bekliyorum. Insanlar akin akin geliyor. Sonuc bizleri pozitif anlamda sasirtacaktir insaAllah.
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım