AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-02-2010, 18:50   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart MHP'li 3 Üye Referandumda 'Evet' Oyu Vereceklerini Açıklayarak İstifa Ettiler
MHP'li 3 üye referandumda 'Evet' oyu vereceklerini açıklayarak istifa ettiler

MHP'de referandum istifaları peş peşe gelmeye devam ediyor.

Denizli'nin Babadağ ilçesinde MHP'li üç belediye meclis üyesi, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayarak partilerinden istifa ettiler. Babadağ Belediye Meclisi üyeleri Zeki Yalınkaya, Ercan Çoban ve Cengiz Güven, hem partilerinin referandumda 'Hayır Cephesinde' yer almasından hem de MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yümsek'in icraatlarını tasvip etmedikleri için istifa ettiklerini belirttiler.

Babadağ Belediye Meclisi Üyesi Yalınkaya, 1982'de darbeciler tarafından hazırlanan mevcut Anayasa'nın günümüz Türkiyesi'nin ihtiyaçlarına cevap vermediği ve değişmesi gerektiğinin bütün partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kabul edilmiş bir gerçek olduğunu söyledi. Ülke demokrasisinin kalitesini yükselten, bireysel hak ve özgürlükleri genişleten Anayasa Değişikliği Paketinin oylamasında partileri MHP ile aynı görüşte olmadıklarını ifade eden Yalınkaya, "Değişikliğe sunulan önerilerin eksiklikleri de olsa, demokrasi yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple referandumda oyum 'Evet' olacaktır. Ayrıca sayın belediye başkanımızla belediye hizmetlerinin yürütülmesinde derin fikir ayrılığı sebebiyle partimizden istifa ediyorum." dedi.

Çoban da referandumda 'Evet' diyeceklerin yanında olduğunu açıkladı. Anayasa değişikliği sürecini basından takip eden biri olduğunu belirten Çoban, "Ülkemizin, kendimin ve çocuklarımın geleceği açısından, Avrupa'da beş yıl demokratik bir ülkede yaşadığımdan dolayı partimin görüşlerine bu konuda katılmıyorum." şeklinde konuştu. 17-18 yaşlarında itibaren yurt dışında ülkücü olarak yetiştiğini dile getiren Ercan Çoban, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af çağrısının bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. MHP gibi milliyetçi bir partinin BDP ve CHP saflarında yer almasının tabandaki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını vurgulayan Çoban, şunları kaydetti: "Partiden istifa etmeyi düşünmüyordum; ama o olayı da (genel af) duyduktan sonra 4 bin kişiyi şehit edenlerin affının olacağı yerde benim olmam mümkün değildi. O blokta partimin yer almasını istemiyorum. Bu, yerelde de sıkıntı yarattı. 'Bu ne biçim iş böyle? BDP ve CHP'nin bulunduğu bir yerde MHP nasıl yer alır?' diye tepki alıyoruz vatandaşlardan. Seçimden beri başkanımızla da hizmetler konusunda sıkıntılar vardı."

Cengiz Güven de arkadaşları Yalınkaya ve Çoban'la aynı görüşte olduğunu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Samanyolu Haber 02.09.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-02-2010, 19:05   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hocam,'hayirrrrrrrr'cıların felaket tellahı oldun tebrikler
Alt 09-02-2010, 20:28   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam,'hayirrrrrrrr'cıların felaket tellahı oldun tebrikler
Sağol kardeşim. 12 Eylül 2010 Halk Oylaması ülkemiz ve milletimiz için çok önemlidir. Referandumda bir 'Evet' daha fazla çıkarabilmek için çalışmalıyız. 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında Evetlerin Hayırlardan daha fazla çıkmasında katkım olabilecekse ne mutlu bana.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)