![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den İzmir'e büyük ilgi
İZMİR, (DHA) İZMİR Ticaret Odası heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Türk- Yunan ilişkilerinden İzmir'in birinci ligde takımı olmamasına, havzalardan, turizm alanlarının tahsisine kadar İzmir'i pek çok sorunuyla yakından ilgilendiğini kaydeden ve EXPO 2015 için “Ne yapıp edip EXPO'yu alacağız” diyen Cumhurbaşkanı Gül, “İzmir çok büyük bir değer, bir servet. Daha iyi tanıtmalıyız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'i ziyaret etmesi için yapılan daveti de memnuniyetle kabul edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Jak Eskinazi, Meclis Başkan Vekili Necip Nasır, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Pamuk ve Bülent Kırılmaz, Meclis Katip Üyesi Gürcan Gümüş ve Genel Sekreter Adnan Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde kabul etti. Ziyarete, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da katıldı. İTO Başkanı Demirtaş, Gül'e taze incir, üzüm ve zeytinyağı ile siyah-beyaz renkli bir dolmakalem hediye etti. İZMİR'E DAVET İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, 1885 yılında kurulan İTO'nun Büyük Atatürk'ü de ağırlamış, 70 bin üyesi olan bir oda olduğunu belirterek, “Bütün üyelerimiz adına hayırlı uğurlu olsun demeye geldik. Bu makam dengeleri gözeten bir makamdır. Türkiye'nin dengelerini koruyacağınıza inanıyoruz. Daha önce de rahmetli Özal, sayın Demirel, sayın Evren odamızı ziyaret ettiler. Sizi de Odamıza davet ediyor ve özellikle de Meclisimizde üyelerimize hitap etmenizi istiyoruz” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, öncelikle Gül'e “Hayırlı uğurlu olsun” dileklerini iletirken, “Siz, benim ve pek çok arkadaşımın gönlünden geçen Cumhurbaşkanıydınız. Ülkemiz için iyi olacağına, İzmir için iyi olacağına inanıyoruz. Sizin de her zaman belirttiğiniz gibi ne de olsa yarı İzmirli sayılırsınız” dedi. İzmir'in pek çok önemli konusunun başında EXPO 2015 adaylığının geldiğini belirten Demirtaş, “EXPO'ya olan ilginizi biliyoruz ve devam etmesini diliyoruz. Bizim kralımız yok ama siz varsınız. Zaragosa Selanik ile girdiği yarışta, İspanya Kralı sayesinde nasıl ipi göğüslediyse, biz de sizin desteğiniz ile kazanacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Önümüzdeki süreçte Paris'te Kasım ve Mart aylarında iki önemli sunum olduğunu hatırlatan Demirtaş, Kasım ayındaki sunuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mart ayındakine de Cumhurbaşkanı Gül'ün katılmasını istediklerin söyledi. “EGE'NİN OVALARINI DA GEZİN” Cumhurbaşkanı Gül'ün daha önce yaptığı açıklamalarda bazı projeleri en üst düzeyde takip edeceğini belirttiğini hatırlatan Demirtaş şöyle devam etti: “Bu nedenle size Ege’nin çok önemli bir sorununu getirdik. Binlerce yılda anca oluşan verimli havzalarımız bugün, küresel ısınma ve çevre kirliliği kıskacında yok olmak üzere. Baraj, gölet ve sulama projelerinin zamanında devreye girmemesi nedeniyle, atıkların havzaları kirletmesi yüzünden tehlike çanları çalıyor. 150 metre derinden tuzlu su çıkıyor. Bugün size İzmir ve Ege'nin incirini, üzümünü, zeytinyağını getirdik. Ama böyle giderse, önümüzdeki yıl aynı kalitedeki bu ürünleri getiremeyebiliriz. Güneydoğu Anadolu'ya yaptığınız ilk ziyaretinizi büyük ilgi ve takdirle izledik. Dağda hem halkla hem askerlerle bir araya geldiniz. Şimdi de Ege'nin ovalarında çiftçi ve köylü ile bir araya gelmenizi istiyoruz. Bu sorunu ancak sizin desteğiniz ve takibinizde aşabiliriz.” Demirtaş ayrıca, İzmir'in en önemli 10 sorunu ve projesi ile iş dünyasının taleplerinin yer aldığı bir dosyası Cumhurbaşkanı Gül'e sundu. “NE YAPIP EDİP EXPO'YU ALACAĞIZ” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına verdiği destek ve önemin altını bir kez daha çizerek, Paris'te düzenlenecek olan sunuma katılacağını, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katılmasını sağlayacağını belirti. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta verdiğimiz resepsiyonda bu iş için ne kadar kararlı olduğumuz göstermek için Kayseri'nin bir sözü olan, ‘El içinde vasiyet ettik, ölmeden olmaz’ demiştim. Aynen geçerli. Bu işi ne yapıp edip, alacağız, EXPO'yu alacağız. Siz İzmir'e dönünce aranızda bir kez daha toplanın. Ondan sonra ya ben İzmir'e geleyim, ya siz buraya gelin. Hatta burada bir toplantı yaparsak daha iyi olur. Sadece kurulların değil İzmirli büyük ailelerin, İzmir'in önde gelen isimlerinin, gazetecilerin, işadamlarının, sanatçıların hatta İzmir'de olmayan İzmirlilerin de katılacağı büyük bir toplantı düzenleyeli.” İTO'nun, İzmir'i ziyaret etmesi için yaptığı davetten de memnuniyet duyan ve İzmir'e geleceğini belirten Gül, “İzmir çok önemli bir değer, çok daha iyi tanıtmamız lazım. İzmir büyük bir servet. Bu büyük servet daha iyi değerlendirilip, tanıtılmalı” dedi. “BİR TAKIMI ARTIK BİRİNCİ LİGE ÇIKARTIN” İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, bir dolmakalem hediye ederek, “Yeni görevinizde çok önemli imzalar atacaksınız. Umarız, İzmir'in EXPO adaylığının kesinleşmesiyle ilgili imzaları da bu kalemle atarsınız” dedi. Demirtaş'ın kalemin Gül'ün de taraftarı olduğu Beşiktaş'ın siyah beyaz renklerinde olduğuna dikkat çekmesi üzerine Gül, “Artık takımlarınızın bir tanesini Süper Lig'e çıkartın. Hangisi şu anda güçlü ise çıkartın. Altay, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu gibi çok köklü takımlarınız var. Bir tanesini mutlaka çıkartın” dedi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|