AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-05-2010, 09:56   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Allioni'de gerginlik
Allioni'de eylem yapan grupla, barajın su tutmasını isteyen köylüler arasında gerginlik yaşandı

İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki Allioni Antik Kenti'nin üzerinin kumla örtülerek, Yortanlı Barajı'nın suları altında bırakılması kararını protesto etmek için bölgeye giden, ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu’ ve ‘Bergama Çevre Gönüllüleri’ üyeleri ile köylüler arasında kavga çıktı. Olayların büyümesini iki grup arasında güvenlik kordonu oluşturan jandarma önledi.

Allioni Antik Kenti'nin sular altında kalacak olmasına tepki gösteren Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu üyesi 20 kişi, bugün sabah saatlerinde bölgeye gitmek üzere İzmir'den bisikletleriyle yola çıktı. Gruba destek amacıyla Bergama'dan da iki otobüs dolusu Çevre Gönüllüsü bölgeye hareket etti. Çevrecilerin eylemini haber alan Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Bölcek Belediye Başkanı Tevfik Üreten, Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam ve eski belediye başkanlarının aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, antik kent yakınlarında toplandı.
Yortanlı Barajı'ın bir an önce su tutmasını isteyen grup, ellerinde ‘Su varlıktır, yoksa darlık’, ‘Biz buralıyız, davacılar nereli?’, ‘Çiftçiye Allianoi değil, baraj su lazım’, ‘Susuz hayat olmaz, su medeniyet demektir’ pankartları açtı. Grubu, taşkınlık olmaması konusunda uyaran belediye başkanları, eylemcilerin açıklama yapmak istemesi halinde tepkilerin dile getirilmesi talebinde bulundu. Olası bir gerginliğe karşı jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

Köylülerin üç saatlik bekleyişinin ardından ilk olarak saat 16.00 sıralarında Bergamalı çevre gönüllüeri, ondan bir saat sonra da bisikletli grup bölgeye ulaştı. Jandarma, köylüler ile çevreci grup arasında güvenlik kordonu oluşturdu. Bergama Çevre Gönülleri adına basın açıklamasını okuyan Erol Engel, baraja karşı olmadıklarını ancak tarihin korunması gerektiğini söyledi. Engel, Bulgaristan'daki bir barajda uygulanan projenin şu an su tutulmayan Allioni'de uygulanmasının daha basit ve daha ucuz yöntemle sağlanabileceğine dikkati çekerek, “Fakat bu iş oldu bittiye getirilerek, tarih yok edilmek isteniyor” dedi.
Bu sırada Bergama'nın Ayazkent Beldesi'nden gelen çiftçi Niyazi Komşu, açıklama yapan gruba yönelerek, “Siz neyin mücadelesini veriyorsunuz? Burada çiftçinin anası ağladı. Sondaj açmaktan ve elektrik parası ödemekten çifti bankalara borçlandı. Barajı ve suyumuzu istiyoruz” diyerek, tepki gösterdi. Engel'in üzerine yürümek isteyen Komşu'yu araya giren jandarmalar uzaklaştırdı. Ortamın gerilmesi üzerine çevrecilerin araçlarına binerek uzaklaşmak istedikleri sırada bu defa Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkanoğulları, Engel'e yönelerek, “Soyadın gibi herşeye engel olma. Bana, barajı istemeyenlerin isim listesini açıklatarak, çiftçilerin bu kişilerin işyerini boykot etmelerini istemeyin” diye bağırdı.

Çevreci grubun bölgeden ayrılmasının ardından, köylülerde dağıldı.


KYNK

TARKAN GÖR BUNLARI TARKANNNNNN OYNAMA ŞIKIDIM ŞIKIDIM

 

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-05-2010, 09:58   #2
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Standart
bide tarkan polemiği çıktı..ne garip yaa
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-05-2010, 10:11   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Tarihe sahip çıkmak elbet çok önemli.ama çevrediki köy halkına sahip çıkmak daha önemli.
Yüz yıllık bir Taş duvar mı daha öneme sahip ? Yoksa nefes alıp veren insanoğluna mı ?
Bizim köyde de tarihi yerler var,suya da ihtiyaç var,ayakta durabilmek için o tarihi taşduvarlara yaslanmak yetiyorsa su getirmesinler,ama faydası yoksa suyun taştan daha fazla öneme sahip olduğunu aklı selim herkes bilir.Su berekettir,tarım için olmazsa olmazlardandır.

Tarımın ne olduğunu bilmeyen,hayatında hiç su borusu değiştirmeyen,sabah-öğren-gündüz sürekli o borularla uğraşmanın derdine düşmemiş kişiler nerden bilsin suyun önemini ?

Bir avuç enteldantel insan işte.Köy halkı iyi yapmış karşı çıkmakla.
Gitsinler pedal çevirsinler.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım