![]() |
#1 |
![]() Rusya'da işçi olarak çalışan İlhan Karakurt (30), referandumda 'evet' oyu kullanmak için iş yerinden izin alarak Türkiye'ye geldi. Türkiye'ye, İstanbul Atatürk Havalima'nından giriş yapan Karakurt, ilk iş olarak oyunu kullanmak için seçim sandıklarının bulunduğu alana yöneldi. Görevliler, Karakurt'un evraklarına bile bakmadan, 12 Eylül günü oyunu, memleketi Mersin'de kaydı olduğu okulda kullanabileceğini söyledi. İsmi yurt dışı seçmen listesinde yer alan Karakurt, oy kullanma hakkını kaybedince kendisine İstanbul Havalimanı'nda oy kullandırmayan sandık görevlileri hakkında şikayetçi oldu. İlhan Karakurt, elektrik işçisi olarak çalışmak için 9 ay önce Rusya Federasyonu'na gitti. Orada Rönesans isimli Türk firmasında çalışmaya başlayan Karakurt, Mersin'de oturan ailesini arayarak bayram tatiline geleceğini söyledi. Karakurt'un anne ve babası çocuklarına, Türkiye'ye indiğinde referandum için oy kullanması gerektiğini hatırlattı. 2 Eylül günü İstanbul Havalimanı'na inen İlhan Karakurt, oy kullanmak için seçim sandıklarının bulunduğu alana yöneldi. Sandık görevlileri İlhan Karakurt'a Türkiye'deki ikametgahını sordu. Karakurt'un 'Mersin' cevabını vermesi üzerine görevliler seçmen kaydına bakma ihtiyacı bile hissetmeden 'Oyunu seçmen kaydının olduğu yerdeki okulda kullanabileceğini' söyledi. Görevlilerden aldığı yanıt üzerine iç hatlara geçerek Antalya'ya uçan Karakurt, oyunu burada kullanmak istedi. Ancak Antalya Havalimanı'ndaki polisler, Karakurt'a dış hatlar yolcusu olmadığı için oy kullanamayacağını söyledi. Bunun üzerine İlhan Karakurt, havalimanında kendisini bekleyen eniştesi ile durumunu paylaştı. İki akraba yaptıkları araştırma sonucunda Karakurt'un oyunu İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kullanması gerektiğini öğrendi. Birlikte Antalya Valiliği'ne giden iki akraba, Gümrüklerden Sorumlu 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı'na yönlendirildi. İlhan Karakurt'un isminin yurt dışı seçmen kaydında yer alması üzerine oradaki hakim, İstanbul'daki görevlilerin 'geri zekalılık' yaptığını belirterek, Karakurt'tan şikayet dilekçesi yazmasını istedi. İlhan Karakut'a yazdığı dilekçe ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sandık görevlileri hakkında işlem yapılacağı, ancak oyunu kullanma şansını kaybettiği söylendi. İlhan Karakurt, referandum için 'evet' oyu kullanmak istediğini, ancak buna mani olunduğunu dile getirerek, sandık görevlileriyle arasında geçen diyalogu şu sözlerle ifade etti: "Yurt dışından geldiğimi ve oy kullanmak istediğimi söyledim. İkametgahımı sordular. Ben de Türkiye olduğunu söyledim. Ayın 12'sine kadar devletin belirlediği yerlerde oyumu kullanabileceğim söylendi. Yurt için de değil, havalimanında kullanmam gerektiğini hatırlattım. 'Hayır, ikametgahın Türkiye'de olduğu için devletin belirlediği kurumda oyunu kullanabilirsin' diyerek beni gönderdiler. Sandık başındaki görevli, evrak isteyip kontrol bile yapmadı. YSK'nın sitesinden ismimi kontrol ettim, sadece yurt dışı sorgulamada çıkıyor. Ben oyumu kullanmak istiyorum. Ben de bu ülkenin bir vatandaşıyım. İsteğimi yerine getirmek istiyorum." CİHAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bunları duydukça hakikaten sinirlenmemek elde değil..
Nasıl bir zihniyet bu. Nasıl bir pervasızlık.. Adam taa kalkmış Rusya'dan belki binbir meşakkatle bu görevini ifa etmek için geliyor. Ve bir kendini bilmez şahsiyetin (görünüş itibariyle), prosedürü bilmiyorum lakin hakimin de kararına bakılırsa keyfi bir uygulama gibi görünen bu durum karşısında, ne söylemek gerek doğrusu kestiremiyorum.. Bu yediği hakkı, nasıl ödeyecek merak ediyorum.. Hak-hukuk kaygısı taşımayanlardan bunları beklemek pek de tuhaf olmaz heralde..! Konu Feride tarafından (09-10-2010 Saat 20:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|