![]() |
#1 |
![]() ![]() Dün yapılan referandumda Adıyaman’da çok ilginç bir olay yaşandı. Oy kullanma bilincini ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başına giden vatandaşların oyu geçersiz sayıldı! Adıyaman ili Merkez Siteler Mahallesi 1197 nolu sandıkta başkanın, oyların arkasına mühür vurmayı unutması yüzünden 251 seçmenin oyu geçersiz sayıldı. Siteler Mahallesi sakinlerinin yoğun itirazları ve sözlü girişimleri de fayda vermedi. Bu duruma tepki gösteren seçmenler, "Bizim kullandığımız oylar sandık başkanının hatası yüzünden geçersiz sayılıyor. Gerekli yerlere başvuracağız. Suç duyurusunda bulunacağız." dediler. Sandık Başkanı M.N.'nin sulh ceza mahkemesi katibi olduğu öğrenildi. Cihan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu seçimde dikkatimi çeken, herkesin hakkını arıyor olması.. MaaşAllah güzel bir gelişme, insanlar susup oturmuyorlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet herkes hakkını arıyor,evet diyende arıyor,hayır diyende arıyor bu önemli ve güzel bir şey.
1 oy olsa neyse ama koskoca sandık bu.Tekrar sayım işlemi yapılabiliyorsa,bu sandıktakilerede mühür basılmalıydı. Diğer görevliler de mi hiç bakmamış ? Dün de demiştim,hangi durumlarda oyun geçersiz sayılacağıyla ilgili yeterli bilgi verilmedi diye. Aksi halde vatandaşımız hem pusuladaki hem zarftaki mühürleri kontrol eder oyunu öyle kullanır geçersiz oy olmazdı. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Evet bende bilmiyordum yok orada mühür olacak burada mühür olacak, sadece oy pusulasını dışarıya doğru katlamam gerektiğini bilerek gittim sandık başına
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben mühür olayını eve gelince tv de öğrendim.
Oy kullanma kabininde de yoktu bilgi,olması gerekir.Bilen var bilmeyen var. Katlama konusunu da ilk önce katlamıcaktım,sonra sordum ordakielre katladım,sağlama aldım kendimi ![]() 1 kere mühür bastım,bastığım yer belli ama tam net görünmüyor tabi yazı,meğer birden fazla basılabiliyormuş taşmaması süretiyle. Mühür olayı hariç gerisini doğru yaptım.Umarım mühür vardır benimkinde.Gözüme 2 tane ilişti 3.yü hatırlamıyorum.Heycan basmıştı zaten ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() sanıkta görevli memurşlar mazbatlarını alıp okullara geldiğinde, parti görevlileri görevlerini yapıyormu diye kontrol etmesi gerekiyordu....
burda sadece sandık suçl değil, orda görev yapan Parti görevlileride suçludur... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|