AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-13-2010, 17:02   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 'Bahçeli yüzde 1 oy dahi alamaz'


"Referandumda tabanın MHP yönetimine büyük bir tokat attığını" söyledi ve Bahçeli'ye seslendi...

MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, referandumda tabanınMHPyönetimine büyük bir tokat attığını belirterek, "Ben Sayın Devlet Bahçeli'nin görevi bırakmasını bekliyorum." dedi. Bıçakçıoğlu, referandum öncesinde 'evet' oylarının yüzde 55-60 arasında çıkmasını beklediğini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir paranoyanın etrafında dönüp durduğunu ileri süren Bıçakçıoğlu, dün yaptığı açıklamadan da Bahçeli'nin referandum sonuçlarını iyi analiz edemediğinin görüldüğüne işaret etti. Son 10 yılda MHP'nin asli ideolojisi ile oynandığı iddiasını tekrarlayan Bıçakçıoğlu, yapılması gerekenin, MHP'nin asli ideolojisine biran önce dönmesi olduğunun altını çizdi.

Ülkücülerin son birkaç seçimdir MHP'ye oy vermediğini ifade eden Bıçakçıoğlu, "Maalesef bugün Ülkücülerin yüzde 80'i MHP'de değil, MHP'yi yönetenlerin de yüzde 80'i Ülkücü değil. Sayın Bahçeli geçmişte Ülkücülere söven ne kadar insan varsa onları parti yönetimine aldı ama Ülkücülerle tokalaşmadı, onların derdiyle ilgilenmedi." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, referandum sürecinde idam edilen Ülkücü gençlerden Mustafa Pehlivanoğlu'nu anmasını kendilerini memnun ettiğini hatırlatan Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti: "Ama Sayın Bahçeli buna tepki gösterdi. Başbakan bunda samimi miydi, oy için mi yaptı bilemeyiz ama o isimleri zikretmesi bile bizi memnun etmiştir. Çünkü 12 Eylül'ün gerçek mağdurlarının Ülkücüler olduğu görüldü. Ümraniye'de 5 ülkücü işçiyi işkenceyle şehit edenler aftan yararlanıp sokakta gezerken, 1989 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 8 askerimizi şehit edenlerin aftan yararlanıp dışarı çıkarken, 30 yıldır hala ceza evinde yatan ülkücü olduğunu tüm Türkiye öğrendi."

"12 EYLÜL HUKUKUNUN VERDİĞİ KARARLAR YOK SAYILMALI"

Başbakan'ın samimiyetini bundan sonra göreceklerini dile getiren Orhan Bıçakçıoğlu, beklentilerini şöyle dile getirdi: "Bizim
AK Parti'den beklentimiz, en kısa zamanda12 Eylül1980 döneminde, 12 Eylül hukukunun, sıkı yönetim mahkemelerinin sağına soluna bakınmadan verdiği bütün kararların sonuçlarıyla beraber yok hükmünde olduğunu sağlayacak bir kanuni düzenleme yapmasıdır. 12 Eylül döneminde sorgu sual yapılmadan vatandaşlıktan, üniversiteden, mesleğinden atılan, tutuklanan, ceza alan, cezasını almış yatmış çıkmış, her yerde sıkı yönetimin ve 12 Eylül sürecinin vermiş olduğu bütün mahkeme kararlarının yok hükmünde olduğuna dair bir kanun çıkartıp, 12 Eylül mağdurlarının hakkını teslim etmesini Sayın Başbakan'dan Ülkücüler olarak bekliyoruz."

"BAHÇELİ BAŞKA PARTİ KURSA YÜZDE 1 DAHİ OY ALAMAZ"

12 Eylül döneminde 9 yıl ceza evinde yatmış, işkencelerde 18 dişi kırılmış bir Ülkücü olarak partisinin hala MHP olduğunun altını çizen Bıçakçıoğlu, partisinden beklentisini de Türk-İslam ülküsüne, Türk milliyetçiliği ideolojisine sahip çıkarak, halkla kucaklaşması, halkın değerlerine sırt değil yüzünü dönmesi olarak ifade etti.

Bahçeli'nin, kendisini 'ölene kadar genel başkan' ilan ettiğini söyleyen Bıçakçıoğlu, "Allah kendisine uzun ömür versin. Ama şu da bir gerçek ki MHP ismi olmadan Sayın Bahçeli bir hiç, gidip başka parti kursa yüzde 1 dahi oy alamaz. MHP'nin geçmiş misyonunu, o gücünü maalesef bu şekilde harcıyor... Sayın Bahçeli halk nezdinde 2002 Kasım seçimlerinde 'istifa ettim' diyerek bir prestij sağlamıştı. İstifa etmediğini, biz onun o makamı bırakmayacağını biliyorduk. Ayak oyunları ve seçtiği delegelerle tekrar genel başkanlığa döndü. Ama halk nezdindeki itibarını büyük ölçüde tüketti." diye konuştu.

"BÖLÜNME PARANOYASINA KENDİNİ KAPTIRMIŞ"

Devlet Bahçeli'nin görevi bırakmasını beklediğini belirten Bıçakçıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkan beş seçim, bir de referandum altı, hep aynı nakaratı yaptı, hep aynı sözleri söyledi. Bütün sözlerini alın üst üste koyun; 'Apo, PKK, bölünme, ülke parçalanıyor' beş seçimdir söylediği şey bu. Sayın Bahçeli'nin söylediği sözler maalesef toplumda karşılık bulmuyor. Acaba Sayın Bahçeli, temcit pilavı gibi aynı şeyleri söyleye söyleye bir beş seçim daha mı bekleyecek? Bir bölünme paranoyasına kendini kaptırmış, bu paranoya ile devamlı bir korkuyla siyaset yapmaya çalışıyor. Ama bu, halk nezdinde prim bulmuyor."

Devlet Bahçeli'nin referandum sonuçlarını iyi okumasını isteyen Bıçakçıoğlu, "Ege ve Akdeniz'in ikinci bandında alacağı yüzde 15-20 oy MHP'yi iktidara taşımaz. Ülkücüler de şunu biliyor ki MHP iktidar olamadıktan sonra oyu yüzde 15 olsa ne olur, 16 olsa ne olur, barajın altında kalsa ne olur. Zaten genel başkanın iktidara gelmek gibi bir niyeti de yok. İktidar olmak isteyen insan önünde 1,5 sene varken 3 Kasım 2002'de seçime gitmezdi. Bu ülkenin meselelerine çare bulmaya çalışırdı. Sıkıştığı zaman
erken seçimlafını ortaya atıp gündemi değiştirmek istiyor ama bu da görüldüğü gibi herhangi bir kıymeti harbiyesi olmayan bir laf olarak unutulur." dedi.

"BAHÇELİ'YE GÖREVİ BIRAKTIRMAZLAR"

Orhan Bıçakçıoğlu, önümüzdeki günlerde MHP'de değişim yönünde bir hareketlilik olup olmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: "MHP her zaman hareketli bir partidir, isminde de hareket var zaten. Fakat MHP'nin üstündeki maalesef hareket alanını daraltmaktadır. Son üç genel kurulda MHP yönetimi ve MHP'nin akar organını oluşturan MKYK hepsinde de sil baştan yapılarak Ülkücü olmayan insanlarla doldurulmuş. Bugün teşkilatların büyük bir bölümü de bu şekildedir. MHP'ye gönül vermiş, burada uzun yıllar siyaset yapmış insanların çok büyük bir kısmı partinin dışında tutulmuş, küstürülmüş ve dağıtılmıştır. Onun için MHP'de bir hareketlenme olur mu olur ama Sayın Bahçeli bırakır mı? Bıraktırmazlar. Kendisine bu görevi bıraktırmazlar. Ama bizce Sayın
Devlet Bahçelisiyaseten tembel bir insan. İki sene sınıfta üst üste kaldığın zaman okuldan atıyorlar. Bu beş seçimdir yeniliyor, bir de referandum altı. O hala 'ben bu okulu dışarıdan okuyacağım' diye gayret gösteriyor. Allah yolunu açık etsin."

Cihan

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-13-2010, 17:21   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
Bahçelideki koltuk sevdasını daha önce istifa edip geri dönmesinden biliyoruz...
Ama benim tahminim MHP 2011 de barajın altında kalacak öncede dedim şimdide diyorum...stratejik hatanın telafisi vardır ama ideolojik hatanın telafisi yoktur..
Tren geçti gitti sayın bahçeli







Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi