AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Sizce "Cennet" bi ödül müdür?Yoksa bi hedef midir?
tabiki bir ödüldür. 11 52.38%
tabiki bi hedeftir. 0 0%
bence her ikiside 10 47.62%
fikrim yok 0 0%
Katılımcı sayısı: 21. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2010, 17:27   #31
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Hedefteki ödüldür...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 17:59   #32
Kullanıcı Adı
Terennüm
bu mevzu kişinin derecesine ve bakış açısana göre farklılıklar arz edebilir...

mesela benim gibi ham bir ruh için cehhenem çukurundan bir çukurda yanmaktansa yok olmayı yeğlemek ödülken.

yunus emre bu mevzuda şöyle der...:
Cennet cennet dedikleri,
Birkaç köşkle birkaç huri,
isteyene ver onları,
Bana seni gerek seni...

mesela ebu bekir (ra) şöyle demişrtir..:

Ya Rabbi vücûdumu o kadar büyüt ki, cehennemi ben doldurayım. Oraya bir başkası girmesin..”

bir başka misal ise üstad bediüzzamandan o da şöyle demiştir..:

Ben Milletimizin îman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Milletimizin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.

baştada dediğim gibi bu kişiye göre değişebilir...o yüzden bizim hedefimiz riza-i ilahi olmalıdır...

bununla ilgili bir kıssa:

MUSA A.S Tur dağına giderken bir adam yolunu kesmiş ve
ya Musa Rabbine sor ben cehennemlik miyim yoksa cennetlik miyim
musa a.s peki der ve yoluna devam eder Turda rabbiyle konuşur adamın sorusunu unutur fakat herşeyi hesapsızca bilen Allah
EY MUSA BANA BİR SORUN YOK MU DER
MUSA A.S hatırlar ve adamın sorusunu sorar cevabını alır yola çıkar
adam Musa a.s görünce
ya MUSA Rabbin ne dedi der
M usa a.s
rabbim dedi ki " ey MUSA O KULUMA SÖYLE"demesiyle adam sözünü keser ve
EY MUSA DUR GERİSİNİ SÖYLEME RABBİN BANA KULUM DEDİ Mİ
MUSA A.S evet der
adam
söyleme gerisini bilmesemde olur o bana KULUM dedi ya bu bana yeter der
ve musa a.s Allah'dan haber gelir-EY MUSA SÖYLE O KULUMA ONU AFFETTİM DER...

rabbim bizleri kullarından eylesin...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 18:10   #33
Kullanıcı Adı
El Emin
Abi soruya o güzide insanların manidar cevapları ile katmış olduğun renklilikten ve önümüze çok farklı bir zaviye sunmandan ötürü teşekkür ediyorum.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 09:28   #34
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
evet cennet bir ödüldür.
ama asıl hedef o cennetin sahibini görmektir, yani her ikiside.

hedefimizden şaşmaz ve Rabbimizin rızasını kazanırsak yaradan bunu ödülsüz bırakmıcaktır inşa..
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 12:50   #35
Kullanıcı Adı
depare
Hedef için ortaya konulan ödüldür
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 12:58   #36
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Rıza dairesinde kalmanın sonuçudur.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 16:23   #37
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
[QUOTE=Adem Etyemez;804445]bu mevzu kişinin derecesine ve bakış açısana göre farklılıklar arz edebilir...

mesela benim gibi ham bir ruh için cehhenem çukurundan bir çukurda yanmaktansa yok olmayı yeğlemek ödülken.

Üstadım Ebedi cehennem herzaman yok olmaktan ileridir.......Sürc-ü lisan ettiniz sanırım.........
Üstad Nursinin bu manayı te'yid eden bir çok ifadeleri ve kıssası var................

Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 18:59   #38
Kullanıcı Adı
Terennüm
[QUOTE=Akl-ı Selim;804930][QUOTE=Adem Etyemez;804445]bu mevzu kişinin derecesine ve bakış açısana göre farklılıklar arz edebilir...

Üstadım Ebedi cehennem herzaman yok olmaktan ileridir.......Sürc-ü lisan ettiniz sanırım.........
Üstad Nursinin bu manayı te'yid eden bir çok ifadeleri ve kıssası var................

nebe suresinii 40 ayetinde şöyle diyor : Biz, yakın bir azap ile sizi uyardık. O gün kişi önceden yaptıklarına bakacak ve inkârcı kişi: "Keşke toprak olsaydım!" diyecektir. hamdosun inkarcı değiliz lakin halimizde müslümanlık hali değil ona binaen yazılmış bir yorum..
zira hasanı basri hz.basralılara şöyle demiştir..(kulaklara küpe olacak bir söz)

“Vallahi, yetmiş Bedir’liye yetiştim, çoğu kez giydikleri sof idi. Eğer siz onları görseydiniz deli sanırdınız. Onlar da sizin iyilerinizi görselerdi, ‘Bunların ahirette bir nasibi yok’ derlerdi. Kötülerinizi görselerdi, ‘Bunlar hesap gününe inanmıyorlar’ derlerdi.”
toprak olmayı yeğlemekle yerine yok olmayı yeğlerim diye yazmışım o anki ruh halimin yansımasıı olarak.
rabbim bizleri o ayette belirtilen ve sözde geçen nasipsizlerden eylemsin..
teşekkürler hocam...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)